Kritiken tvingar fram nya regler och en bättre chef
Fyra positiva effekter av skandalen på tillväxtverket

Kritiken tvingar fram nya regler och en bättre chef

Anders Andersson har hittat fyra positiva följdverkningar av skandalerna på Tillväxtverket. Läs om dem i hans nya blogginlägg – och om vilken som är hans kandidat till ny generaldirektör.

Den kraftiga kritiken som kommit, inte minst här på driva-eget.se, har ruskat om politiker och statliga byråkrater. Det kan ge fyra positiva följdeffekter:

  1. Representationsreglerna efterföljs. Ingen verkschef som vill överleva kommer i fortsättnigen att slösa bort skattebetalarnas pengar på intern lyxrepresentation. Tillväxtverkets ställföreträdande generaldirektör Göran Theolin lovar nu att skärpa representationsreglerna.
  2. Orimliga lönereglerna förbättras.  Det är orimligt att Chistina Lugnet ska ha kvar sin månadsläön på 91 000 kr. Anders Andersson har ett förslag till regeländring.
  3. Tillväxtverket blir effektivare. Nu finns stor chans till att verket blir effektivare och hjälper småföretagare på ett mer kostnadseffektiva sätt.
  4. En bättre chef utses. Att hitta en bättre chef än Christina Lugnet är inte svårt. Anders Andersson har en orädd kandidat som vågar slåss för småföretagarnas bästa.

Läs blogginlägget här.


Nyhetsbrev

ANNONS

Smitare
Smitare kommer undan

25 miljoner upp i rök

Det smits för 25 miljoner kronor årligen från landets drivmedelsstationer. Nu vill branschen at...