Kritiken tvingar fram nya regler och en bättre chef
Fyra positiva effekter av skandalen på tillväxtverket

Kritiken tvingar fram nya regler och en bättre chef

Anders Andersson har hittat fyra positiva följdverkningar av skandalerna på Tillväxtverket. Läs om dem i hans nya blogginlägg – och om vilken som är hans kandidat till ny generaldirektör.

Den kraftiga kritiken som kommit, inte minst här på driva-eget.se, har ruskat om politiker och statliga byråkrater. Det kan ge fyra positiva följdeffekter:

  1. Representationsreglerna efterföljs. Ingen verkschef som vill överleva kommer i fortsättnigen att slösa bort skattebetalarnas pengar på intern lyxrepresentation. Tillväxtverkets ställföreträdande generaldirektör Göran Theolin lovar nu att skärpa representationsreglerna.
  2. Orimliga lönereglerna förbättras.  Det är orimligt att Chistina Lugnet ska ha kvar sin månadsläön på 91 000 kr. Anders Andersson har ett förslag till regeländring.
  3. Tillväxtverket blir effektivare. Nu finns stor chans till att verket blir effektivare och hjälper småföretagare på ett mer kostnadseffektiva sätt.
  4. En bättre chef utses. Att hitta en bättre chef än Christina Lugnet är inte svårt. Anders Andersson har en orädd kandidat som vågar slåss för småföretagarnas bästa.

Läs blogginlägget här.


Behandla kunden som din gäst
Så skapar du en vinnande företagskultur

Behandla kunden som din gäst

Ett enkelt hej med ett leende gör skillnad för kunden. Experten tipsar hur du skapar en vinnand...

Nyhetsbrev