ANNONS

Nyföretagare? Undvik misstagen andra gör
I samarbete med Småa

Nyföretagare? Undvik misstagen andra gör

Att vara sin egen chef är en dröm för många. Men efter tre år är en tredjedel av alla nystartade företag nedlagda. Här får du tips hur du undviker att din affärsdröm blir en mardröm – och hur du klarar dig om det värsta inträffar (gå med i a-kassan för småföretagare).  

Grunden för överlevnad är förstås en bra affärsidé. Den behöver inte vara i klass med att uppfinna hjulet, men ditt företag behöver ha något som särskiljer det från konkurrenterna. Varför ska kunden annars välja dig? Glöm tanken att kopiera en framgångsrik konkurrent och tro att du ska få ett liknande resultat, människor kommer sannolikt att föredra det redan kända företaget. Men att låta sig inspireras är inte fel…

Utveckla istället för avveckla

Hur många vill köpa din produkt/tjänst om tre år? Utveckla företaget – i tid. Ett nischat erbjudande kan bli alltför smalt om de potentiella kunderna är för få, å andra sidan kan ett spretigt utbud verka amatörmässigt. Kan du bredda din business, utan att förlora i trovärdighet? Skulle t ex företaget Fias fotvård & webbdesignvara ditt förstahandsval om du själv behövde hjälp med en ny hemsida eller dina liktornar? Troligen föredrar du någon som är specialist på det ena eller det andra. På en mindre ort skiljer sig förstås utbud och konkurrens jämfört med större städer, men erbjud relevanta kringtjänster till ditt grunderbjudande om du kan.

Kunderna – dina ambassadörer

Kanske skulle du ändå välja Fias fotvård &webbdesign om företaget fått strålande recensioner i sociala medier? Att ta väl hand om sina kunder hör inte bara till allmänt hyfs, utan är en reell överlevnadsfaktor.

Ta hjälp!

Att vara egenföretagare innebär inte att du måste – eller bör – göra allt själv. Det kan verka billigast att du jobbar 24/7, men genom att ta in andra kan du lägga tiden på det du gör bäst. Och det allra sämsta för ditt företag är om du bränner ut dig.

Viktigt – ekonomisk trygghet

Ett stort misstag en del nyföretagare gör, är att inte ansluta sig till a-kassan och skaffa ekonomisk trygghet från start. (Ett av tre företag borta efter tre år, minns du?). Många vet inte att det finns en a-kassa speciellt för företagare, SMÅA, som du kan få ersättning ifrån om affärsidén inte håller.

Anslut dig till SMÅA, a-kassan för företagare

SMÅA är Sveriges största a-kassa för företagare. Som ansluten kan du få 80 procent av din lön upp till 25 025 kr / månad. Lägger du till en inkomstförsäkring kan du säkra upp till 80 000 kr/månad. SMÅA välkomnar alla småföretagare och familjemedlemmar verksamma i företaget. Vad väntar du på?

Anslut dig nu till SMÅA, Sveriges största a-kassa för företagare.Nyhetsbrev