Så drar du av bilresorna rätt
DEKLARATIONSGUIDE 2015:

Så drar du av bilresorna rätt

Dra av bilresor rätt i deklarationen. Det tjänar du skattepengar på. Här är reglerna som gäller. 

Varje vardag fram till sista deklarationsdag får du ett nytt skattesänkarråd från Anders Andersson. I dagens deklarationsråd får du veta hur du kan dra av för resor.

Milersättning för tjänsteresor med bil är skattefri upp till 18,50 kr per mil (9,50 kr om du har tjänstebil och betalar bensin själv, 6,50 kr för diesel).

Ditt företag kan alltså betala dig upp till detta belopp och dra av pengarna i företaget utan att du ska deklarera något.

Ofta tar ett bolag ut betydligt mer av sina kunder. Om du gjort en tjänsteresa med din privata bil till en kund kanske bolaget fakturerar kunden 40 kr per mil.

Men skriv ändå räkning till ditt företag på 18,50 kr.  Det finns ingen anledning för dig att ta ut en högre milersättning, eftersom det blir både inkomstskatt och sociala avgifter på det som ligger över gränsen.

Schablonersättningen ska täcka alla bilkostnader, men inte parkeringsavgifter och garagekostnad.

Om du har en tjänstebil som står i ett privat garage kan du som privatperson fakturera företaget för garagekostnad om garaget är nödvändigt. Men i din privata deklaration måste du då ta upp garagehyran som inkomst av kapital i din privata deklaration.

Läs också:


ANNONS

Nyhetsbrev

ANNONS

ANNONS