Här byggs nya hus i Nepal – med läsarnas pengar
Driva Egets kampanj efter jorbävningen

Här byggs nya hus i Nepal – med läsarnas pengar

Återuppbyggnaden efter jordbävningen i Nepal är i full gång – med hjälp av pengar från Driva Egets läsare. Svenske serieentreprenören Björn Söderberg hälsar och tackar.

Han och hans medarbetare arbetar intensivt med att tillverka  betongblock för nya hus i en fabrik som Björn Söderberg snabbt byggt upp med hjälp av frivilliga krafter. Arbetet ute i byarna försvårades av kraftiga monsunregn, men i fabriken har arbetet kunnat fortgå.  Läs här Björns bloggrapport. 

Både större och mindre penningbidrag har kommit in till Driva Egets insamling för återuppbyggnad.

– Jag och de människor som vi ger hjälp är mycket tacksamma. Jag kan garantera att alla pengar som kommer in går direkt till de behövande och att de verkligen kommer till nytta, säger Björn.

Pengarna har använts för att köpa in enkla handdrivna maskiner för att tillverka betongblock som tillsammans med armeringsjärn  ska användas för att bygga upp en förstörd skola och för återuppbyggnad av bostadshus.

– Behovet är mycket stort och mer pengar behövs, säger Björn som ansvarar för hjälparbetet i  Nepals huvudstad Katmandu där han drivit olika  företag i många år.

Läs om vår insamlingskampanj här och i senaste numret av Driva Eget. Mer om insamlingen i  Anders Anderssons blogg.


Nyhetsbrev