ANNONS

6 tips: Så väljer du rätt adress till företagets hemsida

Det är en konst att välja rätt domännamn.

ANNONS FRÅN LOOPIA

6 tips: Så väljer du rätt adress till företagets hemsida

Att välja domännamn (webbadress) till företagets hemsida eller webshop kan låta enkelt men för att få bästa möjliga effekt av din valda webbadress spelar flera delar in. Här är 6 tips från webbhotellet Loopia om vad som är viktigt att tänka på.

1. Gör hemsidan lätt att hitta

Låt domännamnet överensstämma med ditt företagsnamn. Det gör det lättare för nuvarande och blivande kunder att hitta dig vid sökningar på webben.

2. Krångla inte till det

Domännamnet ska vara lätt att komma ihåg, uttalas så som det skrivs och representera ditt företag på ett lämpligt sätt.

Kan företagsnamnets stavning tolkas på olika sätt? Registrera alla olika varianter som domännamn och peka allihop mot din hemsida. Då hamnar besökaren rätt även om domännamnet stavas fel i webbläsaren.

3. Undvik förkortningar och specialtecken

Förkortningar och specialtecken i domännamnet skapar oftast bara förvirring och gör det svårare att hitta ditt företags hemsida på webben.

4. Ha Google i åtanke

Vilka ord söks det på för att hitta de produkter/tjänster ditt företag erbjuder? Försök väva in det mest vanliga sökordet i ditt domännamn, men var noga med att namnet fortfarande låter naturligt.

5. Välj en välkänd toppdomän

Driver du företag i Sverige är till exempel .SE det självklara valet av toppdomän för adressen till ditt företags hemsida. .NU är ett bra komplement till .SE och driver du en internationell verksamhet kan .COM vara att rekommendera.

6. Komplettera domännamnet med felskrivningar och fler toppdomäner

För att inte missa några besökare till din hemsida kan du komplettera domännamnet med de vanligaste toppdomänerna (t ex .SE, .NU och .COM), vanliga felskrivningar och stavfel samt med och utan svenska tecken (t ex mindomän.se och mindoman.se).

Sök efter lediga domännamn till ditt företags hemsida hos Loopia, Sveriges största domänleverantör.


Nyhetsbrev