Se upp för falska Gula Sidorna
VARNING!

Se upp för falska Gula Sidorna

Just nu får svenska företagare ett fax med en blankett som ser ut att komma från Gula Sidorna. Skriver du under ingår du dock ett dyrt avtal – med ett företag från Dubai.

Bildkälla: Förenade Bolag.

Bildkälla: Förenade Bolag. Klicka på bilden så får du se den större.

Faxblanketten har titeln Gula Sidorna – den internationella branschförteckningen, och ger sken av att vara en obligatorisk uppdatering. Den som skriver under och returnerar till det kostnadsfria svenska faxnumret tecknar ett införande i internetkatalogen Europa Trade på två år, med ett års förlängning om avtalet inte sägs upp i tid.

I det finstilta framgår att kostnaden är 83 euro per månad. Avtalsparten, Direct Marketing South East LTD, har postadress i Dubai. Enligt Förenade Bolag som idag lagt upp företaget på sin varningslista, finns motsvarigheter i övriga delar av Europa med samma avsändare.

– Det är helt klar ett varumärkesintrång, säger Christer Lundin, kommunikationschef på Eniro som äger varumärket Gula Sidorna. De fick vetskap om faxutskicket under torsdagseftermiddagen.

– Vår juristavdelning tittar på vad de kan göra just nu. Under tiden har vi kontaktat varningslistorna – Varningsinfo, Svensk Handel och Förenade Bolag, så att de kan varna för företaget, säger Christer Lundin.

Hur många som fått faxet är i skrivande stund okänt.


Nyhetsbrev