ANNONS

Digital nomad

Med rätt verktyg kan du bli digital nomad.

I SAMARBETE MED TELENOR

Driva företag från mobilen på heltid – går det?

Begreppet Digital Nomad är ett av 2018 års ”Buzz Words”. Det handlar om människor som arbetar helt mobilt, med världen som arbetsplats, och det går alldeles utmärkt. Så här gör du det!

En stor och ökande andel företagare går nu över till att bli ”digitala nomader”, med andra ord 100 procent mobila företagare. Med en mobil, och kanske en laptop, har de världen som kontor. E-handlare, konsulter, programmerare, formgivare, arkitekter och jurister – branscherna där digitalisering skapar frihet blir allt fler. Om du är sugen på att skippa kontoret helt och hållet måste du dock se till att utrusta din mobil, och ditt arbetsliv, på rätt sätt. Här är tjänsterna du behöver:

Kommunikationsmöjligheter i världsklass. Videomöten blir allt vanligare, men om du ska förlita dig helt på dem så behöver du ha en tjänst som alltid funkar. Om de krånglar kommer kunderna att tröttna. Appear.in är en videomötestjänst med superb ljud- och videokvalitet, där dina kunder heller inte behöver registrera sig eller ladda ner programvara för att kunna ”träffa” dig. Kommunikationsplattformar som till exempel Slack kan också visa sig vara mycket smidigare än e-post när du sköter företaget från mobilen och stranden.

LÄS OCKSÅ: Hur dumsnålt är ditt mobilabonnemang?

Digital bokföring. Allt fler tjänster erbjuder bokföring via appar. Svenska Wrebit är ett bra exempel. Här blir vartenda kvitto och varenda faktura digital, och du behöver aldrig mer lägga ett kuvert på lådan.

Supersäker uppkoppling. Internet är så klart en förutsättning för digitala nomader, och det kan du få på flera sätt. Wi-fi kommer ju snart att finnas över hela planeten, men tills dess kan ett bra mobilt bredband vara en del av lösningen. Se också till att din mobiloperatör kan erbjuda dig stora mängder data och, om du tänkt att resa mycket, möjligheten av surfa till en rimlig kostnad i hela världen. Se kostnaden för den möjligheten som din kontorshyra – eftersom du inte längre behöver ett kontor.

LÄS OCKSÅ: De här kraven ska du ställa på din mobiloperatör

Backup, backup och backup. Digitala nomader behöver ha en grym molntjänst för att lagra allt sitt arbete. Du kommer också att behöva bra power banks för att ständigt ha tillgång till elektricitet, och dessutom rekommenderas att du har en extra mobiltelefon tillhanda om olyckan är framme.

Ett tillfälligt kontor. Överallt ploppar de upp – nya så kallade co-working spaces för digitala nomader. De finns i djungeln på Bali och i alla världens städer. Här kan du få tillgång till extra säker uppkoppling, konferensrum och tillfälliga arbetskamrater – inte att underskattas.

Bli digital nomad med Telenor!

Klicka här för att se vilka tjänster Telenor kan erbjuda dig som vill arbeta mobilt!

 
ANNONS

Nyhetsbrev

ANNONS