Fyra timmars arbetsvecka

Jag har aldrig läst så mycket som nu. Mestadels är det böcker som handlar om personlig utveckling. Ett område som jag tror kommer att bli allt viktigare med tanke på den stress samhället belastar oss. Det finns ju två karriärer att belysa. Både en yttre karriär; status, pengar. Men också en inre karriär där vi jobbar med självkänsla, relationer och hälsa. Vad spelar pengar egentligen för roll om man inte har haft med sig själv med på resan.

Min senaste bokinvestering är boken ”Fyra timmars arbetsvecka”, som temat  i senaste Driva Eget bygger på .

Redan efter halva boken är jag såld och har fått massor av energi. Hoppas verkligen kicken består. Man får dock ta en del av författaren Timothy Ferris ord med en nypa salt då en del av hans metoder är rätt extrema och kräver en självdiciplin som tar lång tid att öva upp.

Man ska enligt Tim inte jobba ett helt liv för att i slutet njuta av livet som pensionär. Istället ska man dela upp pensionen i små bitar och njuta hela livet. Det får man genom smartare och mer lönsamma arbetsmetoder – att vara produktiv och få mer tid över att planera sina drömmar. Det är lättare att ta steget och testa hans metoder om man redan är egen företagare men det går givetvis också att använda sig av hans metoder som anställd.

Mycket av det han skriver kan jag verkligen känna igen. Vi kan pröva med er. Känner ni igen att ni någon gång har fått en tuff uppgift med en lång deadline, där större delen av projektiden har varit dåligt prioriterad. Det är först när det börjar dra ihop sig som det riktiga prioriteringsarbetet börjar. – Fan!! jag måste byta spår, hur ska jag klara det med bara 24 timmar kvar. Visst blir det nästan alltid bra?

Tänk om man kunde ta ledigt den där första improduktiva tiden istället och ladda batterierna för att göra ett ryck de sista dagarna? Då slipper man ju allt ”låtsasjobb” , ångesten att inte får något gjort men man får också lägga tid på saker som man annars ”inte har tid med”. Om man kan hantera det så tror jag att det kan vara guld värt.

Vad tror ni? Och vad har ni för knep för att vara produktiva? Ni kanske har läst boken och har en del erfarenheter av hans metoder?

Kommentera gärna.

Carl
 

Timothy Ferriss talar sex språk, har varit världsrekordhållare i tango, Amerikansk mästare i kickboxning och skådespelare i Hong Kong.


Nyhetsbrev