Entreprenören Björn i Nepal behöver din hjälp

Har du också funderat över hur pengar bäst kommer till användning? Det har jag.

Om du som jag slitit hårt under ett långt yrkesliv har det rimligen blivit en slant över. Kanske har du som jag gjort en och annan bra affär och följt råden från mig och andra om hur man sänker skatten och placerar pengarna på bästa sätt.

När man då skaffat sig och familjen det man behöver och har en ordentlig buffert för resor och annat skoj kan det ju ändå bli pengar över. En del av dessa tycker jag att man ska ge till dem som behöver dem bättre.

Jag har då sökt efter välgörenhetsorganisationer där pengarna går till något jag verkligen vill stödja och där avbränningarna är minsta möjliga. Hittills har jag då koncentrerat mig på Hand in Hand, Läkare utan gränser och stiftelsen Soptippen, där jag sitter i styrelsen.

Men jag har nu också engagerat mig för jordbävningskatastrofen i Nepal. Det har jag och Driva Eget gjort genom en person som jag verkligen litar på – Björn Söderberg, en social entreprenör med företag i Nepals huvudstad Katmandu och som med hjälp av sina föräldrar i Växjö driver välgörenhetsorganisationen Tuki Nepal .

Björn Söderberg leder återuppbyggnadsarbetet efter jordbävningen i Nepal. Foto: Jonas Gratzer.

Björn Söderberg leder återuppbyggnadsarbetet efter jordbävningen i Nepal. Foto: Jonas Gratzer.

Jag lärde känna honom för åtta år sedan när jag skrev om hans enorma entreprenörskraft. Redan som 16-åring startade han sitt första företag. Några år senare åkte han till Nepal. När han så pappersskräpet på gatorna startade han ett litet företag för pappersåtervinning. Sedan dess har han startat fler företag i Nepal, alltid med miljötänk och socialt engagemang.

Nu fokuserar han på att på att hjälpa folk i Nepal att få tak över huvudet sedan deras hus förstörts. Han planerar att starta ett företag för att bygga stålskelett för hus som byborna själva ska bygga vidare på. Först av allt ska han bygga upp den förstörda skolan i byn Jyamrung. Jag har skrivit om det här och i senaste numret av Driva Eget.

Titta på denna film så förstår du hur engagerad Björn är.

Men för att klara hjälparbetet behöver svenskar med pengar över skänka en del till välgörenhetsorganisationen. De vill Driva Eget slå ett slag för. Vi är tacksamma om  svenska entreprenörer hjälper entreprenören Björn att hjälpa.

I denna blogg  Björn berätta hur pengarna används – och han garanterar med sin heder att allt som skänkts går direkt de behövande.

Som en grundplåt har jag satt in 50 000 kronor och många läsare har följt efter. Driva Eget och Björn Söderberg tackar på förhand för ditt bidrag på postgirokonto 5698-1673.

Sär här ser de tre barnens skola ut i dag. Den måste snabbt byggas upp – och det kan göras med pengar som du kan bidra med. Foto: privat

Sär här ser de tre barnens skola ut i dag. Den måste snabbt byggas upp – och det kan göras med pengar som du kan bidra med. Foto: privat


ANNONS

Nyhetsbrev

ANNONS