PengarKändiskockarna gör affärer på mer än att bara laga mat. Så här mycket omsätter de i sina bolag.

Att laga mat på restaurang är numera inte prio ett för kändiskockarna. I stället gör de affärer på allt från TV-framträdanden till egna viner och genom att sätta sitt namn på livsmedel. Kanske något att inspireras av! Arbetet verkar ge bra utdelning, i alla fall om man ska tro kockarnas årsredovisningar från förra året, som Expressen har gått igenom.

Här är kockarna som toppar inkomstligan just nu:

Total omsättning (vinst inom parentes) i miljoner

Paul Svensson, Vår Gård Saltsjöbaden AB
Paul Svensson Mat AB m fl ……………………………………………..61,6 (3,5)
Leif Mannerström, Mannerström Restaurangkonsult AB,
Restaurang Kometen AB m fl …………………………………………….30 (7,5)
Per Morberg, Dramab och Skölden AB …………………………….22 (17,5)
Karin Fransson, Odof Restaurang AB ………………………………. 15 (1,4)
Tina Nordström AB, Fastighets AB Anit m fl …………………….4,5 (–2) 

Har du koll på din lönsamhet och marginal? Med vår kalkylator kan du räkna ut den.