Så kritiseras årets vårbudget
Vårbudgeten är presenterad:

Så kritiseras årets vårbudget

Kritiken duggar tätt efter att regeringens vårbudget har presenterats.
Miljöpartiets Per Bolund kallar budgeten kraftlös.

Det ser dystert ut för svensk ekonomi, spår finansminister Anders Borg när han i dag presenterade årets vårproposition.

Per Bolund, ekonomisk talesperson för Miljöpartiet, tycker att budgeten är kraftlös och att regeringen bör göra något åt den höga ungdomsarbetslösheten:
– Vi vill se investeringar så att unga kan komma i arbete och ett omtänk i hur arbetsförmedlingen fungerar, säger han, enligt Aftonbladet.

Även SSU, Socialdemokraternas ungdomsförbund, tycker att regeringen borde ha lagt mer kraft för att motverka ungdomsarbetslösheten.
Akademikerförbundet Saco kritiserar också regeringen för den höga arbetslösheten och efterlyser större satsningar på jobb för långtidsarbetslösa inom den offentliga sektorn, skriver Aftonbladet.

Svenska Dagbladets Andreas Cervenka skriver i en analys att: ”Finansminister Anders Borgs nya prognoser för svensk ekonomi innebär inte mindre än en kraschlandning jämfört med den bild som regeringen tidigare målat upp. Och kanske också en hårdlandning för Anders Borgs rykte som ekonomisk prognosmakare.”

Cervenka lyfter fram skillnaden mellan den tidigare prognosen och vad regeringen nu säger som motsvarar ”i runda slängar 200 miljarder kronor i lägre bruttonationalprodukt”.

Bland de positiva rösterna hörs Företagarnas vd Elisabeth Thand Ringqvist som gillar flera av förslagen i vårbudgeten:
– Regeringen har lyssnat på småföretagen i fråga om månadsuppgifter, som nu läggs på is. Man har en ambition att förbättra möjligheten till utdelning i små ägarledda företag genom förändringen av 3:12-reglerna, och man satsar på yrkesutbildningar. Det är välkomna förändringar för de små företagen, säger hon i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Din utdelning kan fördubblas


Behandla kunden som din gäst
Så skapar du en vinnande företagskultur

Behandla kunden som din gäst

Ett enkelt hej med ett leende gör skillnad för kunden. Experten tipsar hur du skapar en vinnand...

Nyhetsbrev