NätaffärerÄntligen finns Driva Egets app Kalkyl också för Android. Iphone-versionen  har installerats i över 4 000 mobiler. Appen innehåller fyra bra kalkyler, en momsräknare, nyheter och de senaste blogginläggen. Den är helt gratis.

Om du har en Androidmobil är det bara att gå till Google Play och söka på Driva Eget så kan du direkt och gratis laddan ned appen. Du kan också gå direkt till denna adress: https://play.google.com/store/apps/details?id=pg.drivaeget.kalkyl

Dessa fyra kalkyler finns i appen:

1. Hur mycket måste jag fakturera? Visar vad en viss lön motsvarar i fakturerat belopp. Visar hur mycket du som småföretagare måste fakturera varje månad för att få ut lika mycket som vid en viss månadslön som löntagare. Hänsyn bl a till att du betalar egenavgifter och inte har tjänstepension eller semester.

2. Hur stor lön borde jag ha? Visar vad ett visst fakturerat belopp motsvarar i lön.
Visar hur stor månadslön du som småföretagare borde ha om du skulle vara anställd i stället för att fakturera? Du ser vad fakturorna skulle motsvarar om man tar hänsyn till att du inte har semester eller tjänstepension.

3. Vad kostar lånet? Hur växer kapitalet med ränta på ränta? Kalkylen kan användas både för företag och privatpersoner. Den beräknar vad räntekostnaden blir om du lånar till en investering eller hur ett kapital växer med ränta på ränta om du placerar pengar – ett engångsbelopp och/eller ett sparande varje månad.

4. Hur lönsam är din firma eller din idé? Visar vinst och marginal. Hur stor blir vinsten när du säljer ett visst antal av dina produkter? Fyll i antalet som du säljer eller beräknas sälja. Hur mycket måste du sälja för att täcka dina fasta och rörliga kostnader för den firma du har eller den affärsidé du funderar på? Du ser vad gränsen går för att du ska få vinst.

I appen finns också en momskalkylator. Blixsnabbt kan du förvandla belopp inklusive moms till exklusive moms. Behändig app om du ofta behöver räkna moms.
De senaste nyheterna och blogginläggen från driva-eget.se finns också i appen.