Richard Bransons festliga råd till Sveriges småföretagare

När Virgins grundare Richard Branson besökte Stockholm på onsdagen frågade Driva Eget honom om ett enda råd till småföretagare. Se det festliga svaret här.

Den världskända serieentreprenören och grundare av Virgin-gruppen var i Stockholm för att delta på affärsdagen Hjärntillskott Executive Day.

Hans PR-folk hade tidigare meddelat att Richard Branson inte skulle ge några intervjuer på plats.

Men när han på scenen svarade på frågor om sin entreprenörsresa av moderator Jenny Strömstedt fick publiken ställa frågor via sms. En enda fråga valdes ut – från Driva Eget.

Frågan var: Om du fick ge ett enda råd till alla som driver eget företag, vilket skulle det vara?

Richard Bransons svar – som du också kan se i webb-tv genom att klicka på pilen ovan – var: 

– Se efter dina medarbetare. Se till att de tror på vad ni försöker göra lika mycket som du gör. Tillsammans kommer ni att göra det till en succé. Det bästa med att vara ett litet team är att ni kan luta er mot varandra i svåra tider och njuta av framgångarna i bra tider.

Sedan blev rådet betydligt mer festligt:

– När du bygger ett litet företag är det mycket party. Ta ut din personal över en helg. Våga släppa loss och bli full med dem. Var beredd på att alltid ha ett anteckningsblock i bakfickan, för folk kommer att säga en massa saker som ni borde göra. Var inte rädd för att släppa loss framför dem. De vill se att du är lika mänsklig som dem, sa Richard Branson och tackade för sig under publikens jubel.

Läs svaret Driva Eget fick när vi ställde samma fråga till Skypegrundaren Niklas Zennström.

I Driva Eget nummer 8/2014 kan du läsa en längre text om Richard Branson. Prenumerera här.


ANNONS

Nyhetsbrev

ANNONS