<![CDATA[]]>

Recept till ditt glöggmingel

Cecilia Ingvarsdotter

Publicerades: 22 november, 2015

Ska du styra upp ett glöggmingel? Här är tips för ett lyckat event samt ett läckert recept som garanterat kommer att göra göra succé.

 

Nu går det snabbt fram mot glöggtider, jul och kanske till slut lite ledighet. Ska du bjuda in till ett glöggmingel? Dessa saffranspinnar från Hembakat blir en smarrigt litet tilltugg.

 Tips på hur du lyckas med ditt mingel / event – läs mer här!

Saffranspinnar med apelsinsmör

Apelsin och saffran är smaker som förenar sig gudomligt väl. Fyllda med apelsinsmör blir dessa saffranspinnar utsökta till varm glögg.

ca 30 st

100 g normalsaltat smör
5 dl standardmjölk
50 g jäst
250 g Kesella kvarg lätt
1 g saffran (2 påsar)
1 ½ dl strösocker
½ tsk salt
ca 17 dl vetemjöl

Fyllning
75 g rumsvarmt smör

½ dl strösocker
rivet skal av 1 apelsin
1 msk koncentrerad apelsinjuice

GÖR SÅ HÄR

1.  Smält smöret. Tillsätt mjölken och se till att blandningen blir fingervarm, 37 grader.

2.  Smula jästen i en stor bunke. Häll degspadet över jästen och rör om så att det löser sig.

3.  Tillsätt Kesella kvarg, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet (ca 15 dl). Arbeta ihop degen så att den blir blank och smidig. Låt degen jäsa i 30 min.

4.  Sätt ugnen på 250 grader. Ta fram några bakplåtar och lägg på bakplåtspapper.

5.  Fyllning: Blanda smör, socker, apelsinskal och juice.

6.  Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord eller köksbänk. Platta ut den med händerna till en ruta på ca 35 x 40 cm. Bred apelsinsmöret över degen.

7.  Vik degen dubbel på mitten. Skär den i 30 smala remsor. Vrid remsorna några varv och lägg dem med mellanrum på bakplåtarna. Låt jäsa i 20–30 min.

8.  Grädda pinnarna i övre delen av ugnen i ca 8–10 min. Låt dem svalna på galler.

För fler recept kan ni kika in på Hembakat här.

Läs också:

14 eventtips – fixa fest och sälj mer

Lyckas med smarta affärer med sociala medier