Utveckla företaget med unika uppdrag

Matilda Salmén

Unika uppdrag för enmansföretagare

Utveckla företaget med unika uppdrag

Innan jul blev barnboksillustratören Matilda Salmén kontaktad av ett rekryteringsföretag. Jobbförfrågan var unik – de ville ha sina kickoffer avtecknade under året.

Har du som företagare fått någon unik kundförfrågan någon gång? Det fick barnboksillustratören Matilda Salmén i slutet på förra året. Vanligtvis illustrerar hon barnböcker och jobbar åt flera av landets största förlag. Hon driver också webbshopen Moster Margit.

Men så blev hon kontaktad av ett konsultföretag som har löpande kickoffer för sina konsulter under året. De ville att Matilda skulle teckna av deras första kickoff i år – på Rosersbergs slott.

Aldrig fått någon liknande förfrågan

– Jag har aldrig fått en liknande förfrågan förut och trodde att de hade kontaktat fel person – jag illustrerar ju för barn. Men när jag väl hade träffat dem för möte, förstått hur proffsiga och seriösa de är och att de var ute efter min stil så kändes det bara roligt, berättar Matilda.

Företaget samlas och går igenom mål, hur det går för företaget, äter middag och senare på kvällen blir det fest. Så även i januari när den första kickoffen var – med ett 40-tal konsulter och övrig personal på plats.

– Det var jättekul! Och tacksamt, eftersom de ofta har maskerader under dessa kvällar eller dagar och nu var det tema nittiotal. Det fanns många roliga detaljer och personer att fånga, säger Matilda och visar upp sina skisser där båda Spice girlsen Geri Halliwell och Emma Bunton syns, bland andra.

Matilda hade med kameran under kvällen och fotade olika ögonblick och anställda som nu har mynnat ut i illustrationer. Dessa ska företaget ha internt för att dokumentera sina kickoffer.

– Jag är alltså med lite som en paparazzi och observerar dem.

Hittade henne av en slump

Matilda blev presenterad som företagets nya ”husillustratör” och senare under kvällen frågade hon också hur de hade upptäckt henne. Det var en anställd som hade googlat illustratörer, samlat ihop ett gäng och kört en ”minigallup” på kontoret där alla hade fastnat för Matildas stil.
– Det var även roligt vid första mötet när de frågade mig hur mycket jag brukar ta för sådana här uppdrag. Jag sa att jag aldrig hade hört talas om liknande uppdrag, att de är väldigt nytänkande. Ja, jag tycker att det här är en jätterolig idé.

Något som du ska erbjuda fler företag eller kunder?

– Det borde jag ju göra, jag får se vart det leder. Just nu är jag väldigt nöjd och glad med detta uppdrag. Det blir alltså sex tillfällen om året och det var jättekul redan första gången.

KOMMENTERA!
Har du genomfört något unikt eller speciellt uppdrag? Berätta i en kommentar eller mejla vår reporter Maja-Stina om du skulle vilja berätta mer om det: hej@majastina.se 


Behandla kunden som din gäst
Så skapar du en vinnande företagskultur

Behandla kunden som din gäst

Ett enkelt hej med ett leende gör skillnad för kunden. Experten tipsar hur du skapar en vinnand...

Nyhetsbrev