InspirationEfter några år i New York och Australien är Fanny Staff bosatt i Stockholm där hon driver Fanny Staaf Events med inriktning på bröllop och andra events. I vårt senaste avsnitt av Drivaegetpodden  berätta Fanny om sin spännande verksamhet och sina tankar kring företagande.

Vi på Driva Eget får massor av frågor från läsare om skatter, redovisning och allt annat som hör ihop med att driva eget. Det får kunskaps- och utbildningsföretag Björn Lundén Information också.

Därför har vi en gemensam podd: Drivaegetpodden, om allt som har med företagande att göra.

Podden leds av Ulf Svensson, Maya Sundlöf och Thomas Norrman, som  alla jobbar dagligen med frågor som rör företagande och är experter på området. Emellanåt bjuder de även in intressanta gäster.

#16 – Fanny Staff – bloggare, bröllopsfixaren och företagare

I det här poddavsnittet träffar vi Fanny Staaf som efter några år i New York och Australien är bosatt i Stockholm där hon driver Fanny Staaf Events med inriktning på bröllop och andra events. Hör Fanny berätta om sin spännande verksamhet och ta del av hennes tankar kring det här med företagande.

Lyssna på avsnitt #16 här!

#15 – Allt du behöver veta om semester

Vi gör en tillbakablick på den svenska semestern och utvecklingen som lett fram till dagens 25 semesterdagar per år. Du får dessutom en genomgång av semesterberäkning, förskottssemester, sparade dagar och vad som gäller för nyanställda.

Lyssna på avsnittet #15 här!

#14 – De revolutionerade bokbranschen

Bokutgivning är en bransch som andas tradition. Förlagen har länge suttit på makten och tagit den betydande delen av intäkterna. Nu förskjuter Vulkanisterna spelplanen till författarnas fördel. I det senaste poddavsnittet träffar vi Peter Norrman och Alexandra Torstendahl, vd respektive förlagschef på Vulkanisterna som i dag är nordens största bokutgivare.

Lyssna här!

#13 – Viktigaste företagarnyheterna 2017 – vad ska jag tänka på?

Ett fullmatat avsnitt där vi tar upp de viktigaste nyheterna 2017 och hur de påverkar dig och ditt företag. Nya skatteregler vid representation, nya tjänster som ger skattereduktion och arbetsgivarrabatt vid förstagångsanställning är några exempel. Och för dig som driver eller funderar på att ombilda till aktiebolag är det högintressant lyssning när vi går igenom förslaget till nya skatteregler för aktiebolag från 2018. Lyssna och lär, det tjänar du på!

#12 – Superentreprenörens bästa tips

Maria Soxbo driver bloggen husligheter.se, är frilansjournalist och driver en kreativ byrå. Men hon har bara 24 timmar på dygnet som alla vi andra, så hur bär hon sig åt? Här är superentreprenörens bästa tips. Missa inte vårt senast pod-avsnitt med mångsysslande entreprenören Maria Soxbo.

Lyssna på avsnitt #12 här

 #11 – Starta 2017 med koll på skattenyheter

Rivstarta året med att få koll på alla de förändringar som trädde i kraft den 1 januari – som till exempel att du inte längre får göra avdrag för representation.

Lyssna på avsnitt #11 här.

#10 – Råd från revisorn! Specialavsnitt med Annica Andersson

I det här avsnittet gästas vi av Annica Andersson (www.mojligheten.com) som har jobbat i 24 år som revisor och driver Ekonomikontoret i Hjo. Fru Andersson, som är hennes alias, skriver och publicerar även böcker på sitt bokförlag Avalan förlag. Hör hennes tankar och åsikter kring redovisningsbranschen samt hennes goda råd – både till företagare och till redovisningsbyråer! Lagom till jul ger hon även er lyssnare ett riktigt bra erbjudande…

#9 –Digitala pengar och nya skatteförslag

Som vanligt svarar expertpanelen på läsarnas frågor och den här gången handlar det om de omdiskuterade skatteförslagen och digitala pengar.

#8 – Så startade Angela sin glassfabrik

Angela Hafström i Jönköping var långtidsarbetslös kommunikatör när hon bestämde sig för att börja tillverka glass. Nu driver hon Mormor Magdas Därproducerade glass, med 250 försäljningsställen runt om i hela landet. Här berättar hon om sin företagarresa.

#7 – Pensionssparande, fonder och aktier

I det här avsnittet har vi bjudit in Anders Engman som gäst, han kommer att prata om allt som rör pensionssparande, fonder och aktier. Det är blir ett mycket intressant avsnitt för alla oss som gillar att prata om privatekonomi, företagsekonomi och sparande! Anders ger sitt perspektiv och sina synpunkter på hur han tycker att man ska tänka kring vad som är mest fördelaktigt – lågrisk eller högrisk? Lyssna och få inspiration till ditt sparande!

Lyssna på avsnitt #7 här

#6 – När företaget växer

När du startat ditt företag siktar du säkert på att din affärsidé ska bli så framgångsrikt att ditt företag växer. Vad ska du tänka på när du ska anställa någon? Kommer dina anställda behöva någon typ av utbildning och hur motiverar du dina anställda? Måste ni börja tänka på rutiner och roller för att verksamheten ska fungera som bäst? Kommer det att behövas en tillväxtplan? Vi svarar på alla dessa frågor.

Lyssna på avsnitt #6 här

#5 – Crowdfunding
Crowdfunding (eller gräsrotsfinansiering som det också kallas) kan vara ett bra sätt att finansiera sin affärsidé om inte ett vanligt lån hos banken är ett alternativ. Lyssna och få inspiration!

Lyssna på avsnitt #5 här

#4 – Kapital & finansiering
Podden går igenom hur du kan tänka kring kapital och finansiering av det egna företaget, vilka nyheter som är på gång och även nya stöd för finansiering.

Lyssna på avsnitt #4 här

#3 – Starta företag
Det finns förslag på förenklingar för många småföretagare – ta del av vad som är på gång för dig som tänker starta företag. Dessutom om en aktuell försämring.

Lyssna på avsnitt #3 här

#2 – Bästa företagsformen
Rot och rut känner alla till. Men nu kommer även rit- och repavdrag. Lyssna på vad det betyder och få svar på frågan om vilken företagsform som kan passa din affärsidé allra bäst.

Lyssna på avsnitt #2 här

#1 – Pitchpodden
Första testavsnittet – här berättar vi lite om tanken med podden.
Lyssna på avsnitt #1 här