InspirationI Driva Eget-podden får du tips på hur du driver eget företag – från idé till framgång, direkt i dina lurar. Vi inleder poddsäsongen 2017 med ett nyhetspass fullspäckat med spännande nyheter från branschen som skattenyheter, RIT-tjänster och växastöd till enskild firma.

Vi på Driva Eget får massor av frågor från läsare om skatter, redovisning och allt annat som hör ihop med att driva eget. Det får kunskaps- och utbildningsföretag Björn Lundén Information också.

Därför har vi startat en ny gemensam podd: Drivaegetpodden, om allt som har med företagande att göra.

Podden leds av Ulf Svensson, Maya Sundlöf och Thomas Norrman, som  alla jobbar dagligen med frågor som rör företagande och är experter på området. Emellanåt bjuder de även in intressanta gäster.

#11 – Starta 2017 med koll på skattenyheter

Rivstarta året med att få koll på alla de förändringar som trädde i kraft den 1 januari – som till exempel att du inte längre får göra avdrag för representation.

Lyssna på avsnitt #11 här.

#10 – Råd från revisorn! Specialavsnitt med Annica Andersson

I det här avsnittet gästas vi av Annica Andersson (www.mojligheten.com) som har jobbat i 24 år som revisor och driver Ekonomikontoret i Hjo. Fru Andersson, som är hennes alias, skriver och publicerar även böcker på sitt bokförlag Avalan förlag. Hör hennes tankar och åsikter kring redovisningsbranschen samt hennes goda råd – både till företagare och till redovisningsbyråer! Lagom till jul ger hon även er lyssnare ett riktigt bra erbjudande…

#9 –Digitala pengar och nya skatteförslag

Som vanligt svarar expertpanelen på läsarnas frågor och den här gången handlar det om de omdiskuterade skatteförslagen och digitala pengar.

#8 – Så startade Angela sin glassfabrik

Angela Hafström i Jönköping var långtidsarbetslös kommunikatör när hon bestämde sig för att börja tillverka glass. Nu driver hon Mormor Magdas Därproducerade glass, med 250 försäljningsställen runt om i hela landet. Här berättar hon om sin företagarresa.

#7 – Pensionssparande, fonder och aktier

I det här avsnittet har vi bjudit in Anders Engman som gäst, han kommer att prata om allt som rör pensionssparande, fonder och aktier. Det är blir ett mycket intressant avsnitt för alla oss som gillar att prata om privatekonomi, företagsekonomi och sparande! Anders ger sitt perspektiv och sina synpunkter på hur han tycker att man ska tänka kring vad som är mest fördelaktigt – lågrisk eller högrisk? Lyssna och få inspiration till ditt sparande!

Lyssna på avsnitt #7 här

#6 – När företaget växer

När du startat ditt företag siktar du säkert på att din affärsidé ska bli så framgångsrikt att ditt företag växer. Vad ska du tänka på när du ska anställa någon? Kommer dina anställda behöva någon typ av utbildning och hur motiverar du dina anställda? Måste ni börja tänka på rutiner och roller för att verksamheten ska fungera som bäst? Kommer det att behövas en tillväxtplan? Vi svarar på alla dessa frågor.

Lyssna på avsnitt #6 här

#5 – Crowdfunding
Crowdfunding (eller gräsrotsfinansiering som det också kallas) kan vara ett bra sätt att finansiera sin affärsidé om inte ett vanligt lån hos banken är ett alternativ. Lyssna och få inspiration!

Lyssna på avsnitt #5 här

#4 – Kapital & finansiering
Podden går igenom hur du kan tänka kring kapital och finansiering av det egna företaget, vilka nyheter som är på gång och även nya stöd för finansiering.

Lyssna på avsnitt #4 här

#3 – Starta företag
Det finns förslag på förenklingar för många småföretagare – ta del av vad som är på gång för dig som tänker starta företag. Dessutom om en aktuell försämring.

Lyssna på avsnitt #3 här

#2 – Bästa företagsformen
Rot och rut känner alla till. Men nu kommer även rit- och repavdrag. Lyssna på vad det betyder och få svar på frågan om vilken företagsform som kan passa din affärsidé allra bäst.

Lyssna på avsnitt #2 här

#1 – Pitchpodden
Första testavsnittet – här berättar vi lite om tanken med podden.
Lyssna på avsnitt #1 här