InspirationI Driva Eget-podden får du tips på hur du driver eget företag – från idé till framgång, direkt i dina lurar. I nya avsnittet lär vi dig växa.

Vi på Driva Eget får massor av frågor från läsare om skatter, redovisning och allt annat som hör ihop med att driva eget. Det får kunskaps- och utbildningsföretag Björn Lundén Information också.

Därför har vi startat en ny gemensam podd: Drivaegetpodden, om allt som har med företagande att göra.

Podden leds av Ulf Svensson, Maya Sundlöf och Thomas Norrman, som  alla jobbar dagligen med frågor som rör företagande och är experter på området. Emellanåt bjuder dom även in intressanta gäster.

#6 – När företaget växer

När du startat ditt företag siktar du säkert på att din affärsidé ska bli så framgångsrikt att ditt företag växer. Vad ska du tänka på när du ska anställa någon? Kommer dina anställda behöva någon typ av utbildning och hur motiverar du dina anställda? Måste ni börja tänka på rutiner och roller för att verksamheten ska fungera som bäst? Kommer det att behövas en tillväxtplan? Vi svarar på alla dessa frågor.

Lyssna på avsnitt #6 här

#5 – Crowdfunding
Crowdfunding (eller gräsrotsfinansiering som det också kallas) kan vara ett bra sätt att finansiera sin affärsidé om inte ett vanligt lån hos banken är ett alternativ. Lyssna och få inspiration!

Lyssna på avsnitt #5 här

#4 – Kapital & finansiering
Podden går igenom hur du kan tänka kring kapital och finansiering av det egna företaget, vilka nyheter som är på gång och även nya stöd för finansiering.

Lyssna på avsnitt #4 här

#3 – Starta företag
Det finns förslag på förenklingar för många småföretagare – ta del av vad som är på gång för dig som tänker starta företag. Dessutom om en aktuell försämring.

Lyssna på avsnitt #3 här

#2 – Bästa företagsformen
Rot och rut känner alla till. Men nu kommer även rit- och repavdrag. Lyssna på vad det betyder och få svar på frågan om vilken företagsform som kan passa din affärsidé allra bäst.

Lyssna på avsnitt #2 här

#1 – Pitchpodden
Första testavsnittet – här berättar vi lite om tanken med podden.
Lyssna på avsnitt #1 här