InspirationVarje vecka presenterar Driva Eget ett företag från vårt företagsregister. I juletider är det bagaren och konditorn Nina Johansson som driver Ninas Konditori i Mörrum.

Nina (som står och kokar klenäter när Driva Eget ringer), är det fullt upp i julruschen?
– Absolut! Tillsammans med sommaren är det vår bästa tid.

Hur kom du på att du skulle starta ett eget konditori?
– Konditor har jag vetat att jag skulle bli sedan jag lärde mig att gå. När jag sedan gick på gymnasiet hade jag mycket idéer kring vad jag ville göra, då blev det ett rätt naturligt steg att dra igång något eget.

Är det en tuff bransch att ge sig in i?
– Det är det, nu när man kan köpa färdiga bullar och frysta tårtor i var och varannan butik. Men för mig är det viktigt att bevara hantverksyrket som konditor, och jag märker en ny medvetenhet hos kunderna där de också förstår skillnaden på produkterna.

Hur ser din drömskapelse ut?
– Jag är ju chokladtokig så det får bli en mörk chokladbotten och på det en vit chokladmousse. Ovanpå det en svartvinbärsmousse som bryter av.

Vad är ditt bästa tips till andra som driver konditori?
– Service är A och O, det fungerar inte annars. Sen är det viktigt att man hittar sin egen stil, sin nisch, och är mån om sitt varumärke. Själv har jag försökt bygga mitt varumärke mycket kring mig som person.

Läs mer om Ninas Konditori här, och passa på att presentera ditt eget företag om du är prenumerant på Driva Eget.