EU-plats får Corazza att sluta som företagare

EU-plats får Corazza att sluta som företagare

Småföretagaren Anna Maria Corazza Bildt har kryssat sig in som moderat EU-parlamentariker. Det gör att hon överlåter arbetet i sina två bolag till andra.

Corazza Bildt driver aktivt två företag - ett i Sverige som importerar och säljer italiensk mat och ett hotell i Italien.

– Att sitta i EU-parlamentet är inget uppdrag som går att göra sekundärt. Företagandet och en del av det sociala livet får tas bort. Företagandet får jag delegera, sa hon till flygmagasinet Grip före EU-valet.

Hon stod på åttonde plats på moderaternas valsedel. Men hon fick så många kryss att hon blir en av de fyra moderaterna i EU-parlamentet. De första beräkningarna visar att hon fått 13 procent av moderatrösterna och ligger på andra plats.
 

Det är hennes engagemang för småföretagen som kan vare en del av förklaringen till att så många röstat på henne. Hon har ofta sagt att hon vill kämpa för småföretagandet, som hon själv har många års erfarenhet av.  

– Småföretagande, mat och fred är mina tre huvudämnen,sa hon i TV när det var klart at hin kommit in i EU.

Redan innan valet hade hon bestämt sig för att låta andra sköta hennes företag om hon skulle komma in i EU. Hotellet i Italien var tidigare en gård där hennes farmor och farfar bott.
 

– Jag vill inte se att den skulle förvandlas till ruiner och byggde därför om den till hotell- och spaanläggning, säger hon.
 

Det blir hennes två kusiner som tar över driften när hon är i Bryssel.
– Jag kommer att finnas med, men litar på att de andra klarar det bra, säger hon till tidningen Grip.
 

Även företaget i Stockholm, som importerar italienska delikatesser, kommer att skötas av andra.´

– EU-jobbet kräver full prioritet, säger hon.
 


Nyhetsbrev