Bästa inspirationsläsningen för företagare

Bästa inspirationsläsningen för företagare

Sugen på något annat mellan deckarna? Läs en bok som hjälper dig som företagare att lyckas bättre. Här tipsar vi om de bästa böckerna för dig och ditt företag – från superentreprenörernas framgångshistorier till försäljningsteknik och sätt att bli mer effektiv.

Anyone can do it (Duncan Bannatyne)
Duncan Bannatyne är en av Storbritanniens mest kända entreprenörer och riskkapitalister och en av ”drakarna” i den brittiska versionen av tv-programmet Draknästet. Inspirerande biografi om hur han gick från pank strandhippie till att bygga upp en förmögenhet på äldreboenden och hälsoklubbar.

Försäljningsteknik (Lennart Rosell)
Klassiker som visar hur du på ett handfast sätt kan öka dina säljresultat genom att bli mer medveten om hur du agerar. Till exempel lär du dig om försäljningsstrategier, kundens köpmotiv och avslutsteknik. Finns i Driva Egets webbshop.


4 Hour work week (Timothy Ferriss)
Boken som inspirerade till Driva Egets temanummer som är ute i butik nu, om hur du skär ner på arbetstiden och jobbar mer effektivt. Målet är att bara jobba fyra timmar – i veckan! Inspirerande och tänkvärd för alla småföretagare.

30 sätt att göra affär (Max Söderpalm)
En komplett guide till hur du säljer, på telefon och öga mot öga, till exempel genom att styra samtalet med frågor, samt hur du kan vända ett nej till ett ja. Finns i Driva Egets webbshop.

 

Ta skit! Och gör det till guld (Annika R Malmberg)
Boken som handlar om hur du med konkreta övningar blir bättre på att ge och ta kritik, och på så sätt utvecklas snabbare, blir mer omtyckt och mer framgångsrik i företagandet. Finns i Driva Egets webbshop.

 

The real deal (James Caan)
Ännu en av Storbritanniens ”drakar” och mest kända riskkapitalister. Inspirerande historia om James Caan och hur han gick från fattig pojke till att starta en av Storbritanniens mest framgångsrika rekryteringsföretag. Inspirerande om hur du omvandlar ett litet företag till en stor organisation.

 

Mind your own business (Gustaf Oscarson)
50 av Sveriges främsta entreprenörer, inspiratörer och ledare ger sina bästa framgångstips, till exempel Bert Karlsson, Alexandra Charles, Kjell A Nordström, Kajsa Bergqvist, Laila Bagge, BlondinBella, samtliga drakar från Draknästet och Anders Andersson. Finns i Driva Egets webbshop.


Mer gjort och tid över (Anki Bengtsson)
Här lär du dig metoder som hjälper dig att jobba mer effektivt med ditt företag, så att du faktiskt kan stänga av datorn när du går hem och slipper jobbar kvällar och nätter. Du får mer gjort samtidigt som du blir mindre stressad. Finns i Driva Egets webbshop.


Nyhetsbrev