Ökänd bedragare gripen för bluffakturor
Skånepolisens satsning ger resultat:

Ökänd bedragare gripen för bluffakturor

Åter igen ger Skånepolisens satsning mot fakturaskojare resultat. En 34-årig man som misstänks vara en av hjärnorna bakom flera av de senaste årens fakturabluffar har gripits av polisen i Malmö.

34-åringen sägs vara en tidigare internationellt känd kortbedragare med täcknamnet ”Recka”, som bland annat lurat American Express på 3,7 miljoner kronor.

Efter att svensk och utländsk polis slagit till mot handeln med stulna kortnummer sadlade han för några år sedan om och skapade bluffakturor mot företagare.

34-åringen utreddes först för penninghäleri sedan hans bolag kvitterat ut sex-tio miljoner kronor från blufföretaget Företagslansering Sverige AB, som lurade företagare på över 23 miljoner. ”Recka” hävdade då att han bara arbetat som IT-konsult.

Han greps igen i februari i år i en annan härva, och misstänks nu för inblandning i ett tredje företag, Bolagsbasen. Det bolaget ska ha dragit in ytterligare sex miljoner kronor genom att ringa upp och lura företagare att de tidigare skrivit avtal om söktjänster på nätet.

34-åringen nekar till brott, men polisen är säker på att han är en av anstiftarna bakom flera bluffbolag. Enligt kammaråklagare Magnus Pettersson är han misstänkt för grova bedrägerier i det senaste fallet.

LÄS OCKSÅ: Hovrätten skärper nu vägledande dom mot blufföretag


Behandla kunden som din gäst
Så skapar du en vinnande företagskultur

Behandla kunden som din gäst

Ett enkelt hej med ett leende gör skillnad för kunden. Experten tipsar hur du skapar en vinnand...

Nyhetsbrev