Nytt statligt stöd för entreprenörer 55+

Nytt statligt stöd för entreprenörer 55+

Inkubator 55+, ett pilotprojekt riktat till entreprenörer över 55 år som har en affärsidé som löser sociala problem och skapar nytta för äldre. Den som söker utlovas konkret utvecklingsstöd för sina affärsidéer. Projektledare är Susanne Norman.

Projektet finansieras av Vinnova och har utformats och leds av CSES, Center för Socialt Entreprenörskap vid Stockholms universitet.

– Människor över 55 år har ovärderlig kunskap och erfarenhet, och de är en enorm tillgång för samhället. Vi vill bidra till att bättre tillvarata denna kompetens och samtidigt medverka till att fler innovativa affärsidéer riktade mot äldre blir verklighet, säger Susanne Norman.

Affärsidéerna kan vara allt ifrån tankar på idéstadiet till redan verksamma företag som vill utvecklas.

De entreprenörer och affärsidéer som antas till Inkubator 55+ får kostnadsfritt stöd att säkrare och snabbare utveckla sin affärsidé inom CSES. De erbjuds kvalificerat affärsutvecklingsstöd, en personlig affärscoach, nätverk, kurser och seminarier samt en fysisk arbetsplats under fyra-sex månader.

Inkubator 55+ startar sin verksamhet den 15 november, och entreprenörer tas in löpande till och med slutet av december. Torsdagen den 8 november är det öppet hus klockan 16.30-19.00, med informationsmöte för intresserade entreprenörer, hos CSES, Villa Bellona, Stockholms universitet.


Nyhetsbrev

ANNONS

ANNONS