• "Gör 2017 till ditt bästa år någonsin! 7 säkra tips för framgång"

  Ulla-Lisa Thordén

 • "Att sprida olika typer av innehåll är en central del inom Social Selling."

  Fredrik Steinholtz

 • "Fem råd för att få kunderna mer nöjda."

  Anders Andersson

 • Ulla-Lisa Thordén
 • Fredrik Steinholtz
 • Anders Andersson

8 nummer

545 kr

Prenumerera
Våra experter
 • Anders Andersson

  Anders Andersson

  Grundare och ekonomiexpert

  Anders Andersson, som har grundat tidningen Driva Eget och driva-eget.se, har lärt svenskarna om ekonomi i över 30 år. Här på sajten och i varje nummer av tidningen ger han råd kring allt som rör ditt företags ekonomi.

 • Camilla Björkman

  Camilla Björkman

  f.d. chefredaktör

  Camilla var fram till november 2015 chefredaktör för Driva Eget. Du når henne via hennes hemsida camillabjorkman.com.

 • Anders Nyman

  Anders Nyman

  Expert på bluffakturor

  Anders Nyman är journalist med inriktning på fakturaskojare och bluffakturor. Han driver konsumentsajten Knyt.se och skriver i varje nummer av Driva Eget om skojarna, som han kämpat mot i över tio år.

 • Noshin Kardel

  Noshin Kardel

  Jurist

  Noshin Kardel är jurist på avtal24.se. I varje nummer av Driva Eget har hon en avtalsskola där hon skriver om avtal och juridik. Här på sajten och i tidningen svarar hon också på frågor kring detta.

 • Ulla-Lisa Thordén

  Ulla-Lisa Thordén

  Säljexpert

  Ulla-Lisa Thordén är säljtränaren som hjälper till att avdramatisera säljarbetet – det ska vara enkelt, kul och lönsamt. Hennes bästsäljare är bl a “Sälj dig själv och ta betalt”, “Luspank och idérik” och den senaste “22 sätt att sälja bättre”.

 • Ola Hedén

  Ola Hedén

  HR-konsult

  Ola Hedén är HR-konsult på Wise Group. Här och i tidningen Driva Eget svarar han på frågor kring personal och ledarskap.

 • Susanne Lundgren

  Susanne Lundgren

  Företagsutvecklare

  Susanne Lundgren är företagsutvecklare inom landsbygdsföretagande på LRF. Här på sajten och i Driva Egets specialtidning till de gröna näringarna svarar hon på frågor kring landsbygdsföretagande.

 • Peter Nilsson

  Peter Nilsson

  Redovisningschef, LRF Konsult

  Peter Nilsson är redovisningschef på LRF Konsult. Här på sajten och i tidningen Driva Eget svarar han på frågor kring redovisning och bokföring.

 • Emma Wasberg

  Emma Wasberg

  Jurist

  Emma Wasberg är jurist på avtal24.se. I varje nummer av Driva Eget har hon en avtalsskola där hon skriver om avtal och juridik. Här på sajten och i tidningen svarar hon också på frågor kring detta.

 • Anders Gränsmark

  Anders Gränsmark

  E-handelsexpert

  Anders Gränsmark är affärsutvecklare på Jetshop. Här på sajten och i tidningen svarar han på frågor kring e-handel.

 • Isa Löfvendahl

  Isa Löfvendahl

  Beteendevetare

  Isa Löfvendahl är beteendevetare med grundläggande psykoterapiutbildning. Här på sajten och i Driva Egets specialtidning till de gröna näringarna svarar hon på dina frågor.

 • Björn Galant

  Björn Galant

  Allemansrätt och infrastruktur

  Björn Galant är expert på allemansrätt och infrastruktur på LRF och svarar på frågor kring dessa ämnen i Driva Egets specialtidning till de gröna näringarna, liksom här på sajten.

 • Max Söderpalm

  Max Söderpalm

  Säljcoach och författare

  Max Söderpalm är säljare, säljcoach och författare till en rad böcker om försäljning. Här inspirerar han dig till att göra fler och bättre affärer med konkreta råd kring försäljning.

 • Cecilia Gunne

  Cecilia Gunne

  Skattejurist

  Cecilia Gunne är skattejurist på Lindskog Malmström Advokatbyrå. Här på sajten och i tidningen Driva Eget svarar hon på frågor kring skatter och juridik.

 • Yasemin Bayramoglu

  Yasemin Bayramoglu

  Chefredaktör

Hur säljer jag till USA via webben?

Jag vill starta upp en webbtjänst riktad mot den amerikanska marknaden. Måste man ha speciella tillstånd för det eller kan man sätta upp en webbsida här i Sverige, göra den på engelska och marknadsföra sig bäst man vill?

Anonym


Expertsvar:

Om det rör sig om en webbtjänst - där beställning, betalning och leverans sker elektroniskt – behövs inga speciella tillstånd. Vid försäljning av tjänster tas ingen tull eller punktskatt ut och i USA finns heller ingen moms.

I stället blir det något som kallas för sales tax. Storleken på denna skatt kan variera beroende på vilken tjänst du säljer, om köparen är en privatperson eller ett företag och till och med beroende på vilken stat köparen bor i.

Som du förstår är detta en invecklad fråga och det är bäst att du undersöker just din typ av försäljning med en amerikansk revisor. Du kan även kontakta Exportrådet för mer hjälp.


Dela post
Kommentarer (2)
 • Hej jag heter Daniel och jag vill starta ett företag i usa , men jag har ingenaning om vad som krävs utav mig för att göra det. Dvs om jag behöver Green card , eller om jag behöver arbetstillstånd och liknande. Jag kommer att registera mitt företag i Los angeles , eller det är vad jag önskar iallafall

  Jag vill starta en hemsida som kommer att sälja olika tjänster och liknande från amerikanska leverantörer. Dvs jag kommer ungefär vara som en återförsäljare via nätet.

  Det kommer inte krävas att jag konstant är i usa hela tiden , men jag kommer att behöva åka dit för att gå på olika möten , hämta posten osv.

  I dagsläget så beräknar jag att jag kommer att ha 1-2 anställda , jag kommer att kunna sitta vart som helst och ta hand om hemsidan och kundtjäsnten , för att det kommer att vara en chatfunktion när man kontaktar kundtjänst.

  Så jag behöver verkligen hjälp här med hur jag ska ta mig till väga för att starta detta företag i usa?

  Måste jag ha green card eller något arbetstillstånd?

  Om jag behöver arbets tillstånd vad är då kraven för mig för att få det ?

  Och isåfall , hur ansöker jag om det?

  Vart registrerar man sitt företag i usa ?

  Vad krävs för att få ett green card ?

  Och vad krävs utav mig , för att registera mitt företag i usa ?

  Tack så otroligt mycket på förhand , hoppas att ni kan hjälpa mig , är verkligen i behov utav hjälp

  Mvh

  Daniel

  Daniel

  2012-05-20 14:00

  Svara

 • Har aldrig hört talas om detta tidigare, inte ens att skattemyndighten verkar veta då vi har ställt fråga gällande försäljning och moms vid försäljning av webbtjänst till land utanför EU.Vart har du fått den informationen från?

  Sussi

  2010-01-19 14:00

  Svara

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera

Fråga våra experter

Vill du ha proffssvar på dina frågor om dig och ditt företag? Då kan du få hjälp av Driva Egets experter. Vi väljer ut några av de frågor som kommer in och besvarar dem i vår tidning och på sajten.


Tack för din fråga. Om den väljs ut kommer den att besvaras i tidningen och här på sajten.
Läs mer i tidningen Driva Eget
8 nr 545 kr

Nr 7/2017 – bara i papperstidningen:

TEMA: Väx utan att anställa
* Smarta samarbeten ger bättre affärer
* Franchise: Låt andra kopiera din idé

Följ Driva Eget
Följ oss på facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Följ @drivaeget
Följ oss på LinkedIn
Följ oss på Google+
Läs mer i tidningen
8 nr 545 kr

TEMA: Väx utan att anställa
Smarta samarbeten ger bättre affärer
Franchise: Låt andra kopiera din idé

Dessutom:

 • Planera skatten efter 60
 • Våga vara personlig – få fler kunder
 • Redo för GDPR? Undvik böter