• "Gör 2017 till ditt bästa år någonsin! 7 säkra tips för framgång"

  Ulla-Lisa Thordén

 • "Att sprida olika typer av innehåll är en central del inom Social Selling."

  Fredrik Steinholtz

 • "Fem råd för att få kunderna mer nöjda."

  Anders Andersson

 • Ulla-Lisa Thordén
 • Fredrik Steinholtz
 • Anders Andersson

8 nummer

545 kr

Prenumerera
Våra experter
 • Anders Andersson

  Anders Andersson

  Grundare och ekonomiexpert

  Anders Andersson, som har grundat tidningen Driva Eget och driva-eget.se, har lärt svenskarna om ekonomi i över 30 år. Här på sajten och i varje nummer av tidningen ger han råd kring allt som rör ditt företags ekonomi.

 • Camilla Björkman

  Camilla Björkman

  f.d. chefredaktör

  Camilla var fram till november 2015 chefredaktör för Driva Eget. Du når henne via hennes hemsida camillabjorkman.com.

 • Anders Nyman

  Anders Nyman

  Expert på bluffakturor

  Anders Nyman är journalist med inriktning på fakturaskojare och bluffakturor. Han driver konsumentsajten Knyt.se och skriver i varje nummer av Driva Eget om skojarna, som han kämpat mot i över tio år.

 • Noshin Kardel

  Noshin Kardel

  Jurist

  Noshin Kardel är jurist på avtal24.se. I varje nummer av Driva Eget har hon en avtalsskola där hon skriver om avtal och juridik. Här på sajten och i tidningen svarar hon också på frågor kring detta.

 • Ulla-Lisa Thordén

  Ulla-Lisa Thordén

  Säljexpert

  Ulla-Lisa Thordén är säljtränaren som hjälper till att avdramatisera säljarbetet – det ska vara enkelt, kul och lönsamt. Hennes bästsäljare är bl a “Sälj dig själv och ta betalt”, “Luspank och idérik” och den senaste “22 sätt att sälja bättre”.

 • Ola Hedén

  Ola Hedén

  HR-konsult

  Ola Hedén är HR-konsult på Wise Group. Här och i tidningen Driva Eget svarar han på frågor kring personal och ledarskap.

 • Susanne Lundgren

  Susanne Lundgren

  Företagsutvecklare

  Susanne Lundgren är företagsutvecklare inom landsbygdsföretagande på LRF. Här på sajten och i Driva Egets specialtidning till de gröna näringarna svarar hon på frågor kring landsbygdsföretagande.

 • Peter Nilsson

  Peter Nilsson

  Redovisningschef, LRF Konsult

  Peter Nilsson är redovisningschef på LRF Konsult. Här på sajten och i tidningen Driva Eget svarar han på frågor kring redovisning och bokföring.

 • Emma Wasberg

  Emma Wasberg

  Jurist

  Emma Wasberg är jurist på avtal24.se. I varje nummer av Driva Eget har hon en avtalsskola där hon skriver om avtal och juridik. Här på sajten och i tidningen svarar hon också på frågor kring detta.

 • Anders Gränsmark

  Anders Gränsmark

  E-handelsexpert

  Anders Gränsmark är affärsutvecklare på Jetshop. Här på sajten och i tidningen svarar han på frågor kring e-handel.

 • Isa Löfvendahl

  Isa Löfvendahl

  Beteendevetare

  Isa Löfvendahl är beteendevetare med grundläggande psykoterapiutbildning. Här på sajten och i Driva Egets specialtidning till de gröna näringarna svarar hon på dina frågor.

 • Björn Galant

  Björn Galant

  Allemansrätt och infrastruktur

  Björn Galant är expert på allemansrätt och infrastruktur på LRF och svarar på frågor kring dessa ämnen i Driva Egets specialtidning till de gröna näringarna, liksom här på sajten.

 • Max Söderpalm

  Max Söderpalm

  Säljcoach och författare

  Max Söderpalm är säljare, säljcoach och författare till en rad böcker om försäljning. Här inspirerar han dig till att göra fler och bättre affärer med konkreta råd kring försäljning.

 • Cecilia Gunne

  Cecilia Gunne

  Skattejurist

  Cecilia Gunne är skattejurist på Lindskog Malmström Advokatbyrå. Här på sajten och i tidningen Driva Eget svarar hon på frågor kring skatter och juridik.

 • Yasemin Bayramoglu

  Yasemin Bayramoglu

  Chefredaktör

Hur resonerar banken när jag vill låna

Jag behöver låna en större summa pengar för att kunna expandera min verksamhet. Nu fundera jag över hur bankerna resonerar när de ska bevilja lån till företag och vilken typ av lån man kan få. Vilka papper brukar bankerna vila se när man ska låna.

Företagare som vill växa


Expertsvar:

Det är viktigt att banken får förtroendet för dig som kund och att banken förstår vad som ska finansieras.  Är det en investering blir det ett banklån eller finansiering med leasing.

Är det en rörelsefinansiering som ska täcka upp korta svängningar i likviditeten så kan du få checkkredit eller finansiering genom factoring?
Factoring innebär att kapital frigörs genom belåning av kundfakturor, medan leasing innebär möjlighet att hyra maskiner eller annat genom banken. Banklån för investeringsbehov ges även ibland tillsammans med ALMI.

Banken tittar även på kundens förmåga att betala tillbaka lånet/krediten samt vilka säkerheter du kan lämna. Kostnaden för finansieringen beror bl a på löptid och risknivå. För att kunna bedöma ditt företags kassaflöde och återbetalningsförmåga behöver din bankkontakt titta på siffror som visar hur det går för ditt företag.

Vid rörelsefinansiering behöver banken även få en inblick i hur behovet ser ut under året. De vanligaste dokumenten som banken vill se är det senaste årsbokslutet och din affärsplan inklusive din bedömning av ditt företags marknadsförutsättningar.
För att kunna ta ställning till ditt företags kreditbehov brukar banken också vilja se på din resultat- och likviditetsbudget för de närmsta åren samt en budgeterad kassaflödesanalys som visar ditt företags återbetalningsförmåga av de krediter som du önskar.  Ta hjälp av exempelvis Nyföretagarcentrum om det här känns svårt


Dela post
Kommentarer (1)
 • Välkommen till 24Hour Lån service

  Har du försökt att få lån från banker utan framgång? Stort behov av pengar för att få ut av skulden? Behöver pengar för expansion eller etablering av ett eget företag? Få ett lån från en av Storbritanniens ledande lån företag. 24-timmars Lån Service är en av de största säkrade lån företag i Storbritannien och vår vänliga och erfarna personal kan behandla din ansökan snabbt och effektivt. Du kan låna över en term 1-25 år och låna belopp från £ 2000 till £ 50,000,000.00 för något ändamål.

  Typer av lån vi erbjuder är:

  Personliga lån

  Kortfristiga lån

  Skuldkonsolidering lån

  Online lån

  Snabba lån

  Varje ändamål lån

  Lånevillkor

  Dåliga krediter lån

  Billiga lån

  Negativa kreditlån

  Bostadslån

  Dålig kredit problem

  Lån

  Med en låg ränta på 3% på alla delar av världen. Programmet är tillgängligt för sökande som är 18 år och äldre.

  För mer information, vänligen kontakta via e-post: 24hourloanservice@gmail.com

  Hälsningar

  Larry Fox

  Larry Fox

  2013-02-14 14:00

  Svara

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera

Fråga våra experter

Vill du ha proffssvar på dina frågor om dig och ditt företag? Då kan du få hjälp av Driva Egets experter. Vi väljer ut några av de frågor som kommer in och besvarar dem i vår tidning och på sajten.


Tack för din fråga. Om den väljs ut kommer den att besvaras i tidningen och här på sajten.
Läs mer i tidningen Driva Eget
8 nr 545 kr

Nr 7/2017 – bara i papperstidningen:

TEMA: Väx utan att anställa
* Smarta samarbeten ger bättre affärer
* Franchise: Låt andra kopiera din idé

Följ Driva Eget
Följ oss på facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Följ @drivaeget
Följ oss på LinkedIn
Följ oss på Google+
Läs mer i tidningen
8 nr 545 kr

TEMA: Väx utan att anställa
Smarta samarbeten ger bättre affärer
Franchise: Låt andra kopiera din idé

Dessutom:

 • Planera skatten efter 60
 • Våga vara personlig – få fler kunder
 • Redo för GDPR? Undvik böter