• "Gör 2017 till ditt bästa år någonsin! 7 säkra tips för framgång"

  Ulla-Lisa Thordén

 • "Att sprida olika typer av innehåll är en central del inom Social Selling."

  Fredrik Steinholtz

 • "Fem råd för att få kunderna mer nöjda."

  Anders Andersson

 • Ulla-Lisa Thordén
 • Fredrik Steinholtz
 • Anders Andersson

8 nummer

545 kr

Prenumerera
Våra experter
 • Anders Andersson

  Anders Andersson

  Grundare och ekonomiexpert

  Anders Andersson, som har grundat tidningen Driva Eget och driva-eget.se, har lärt svenskarna om ekonomi i över 30 år. Här på sajten och i varje nummer av tidningen ger han råd kring allt som rör ditt företags ekonomi.

 • Camilla Björkman

  Camilla Björkman

  f.d. chefredaktör

  Camilla var fram till november 2015 chefredaktör för Driva Eget. Du når henne via hennes hemsida camillabjorkman.com.

 • Anders Nyman

  Anders Nyman

  Expert på bluffakturor

  Anders Nyman är journalist med inriktning på fakturaskojare och bluffakturor. Han driver konsumentsajten Knyt.se och skriver i varje nummer av Driva Eget om skojarna, som han kämpat mot i över tio år.

 • Noshin Kardel

  Noshin Kardel

  Jurist

  Noshin Kardel är jurist på avtal24.se. I varje nummer av Driva Eget har hon en avtalsskola där hon skriver om avtal och juridik. Här på sajten och i tidningen svarar hon också på frågor kring detta.

 • Ulla-Lisa Thordén

  Ulla-Lisa Thordén

  Säljexpert

  Ulla-Lisa Thordén är säljtränaren som hjälper till att avdramatisera säljarbetet – det ska vara enkelt, kul och lönsamt. Hennes bästsäljare är bl a “Sälj dig själv och ta betalt”, “Luspank och idérik” och den senaste “22 sätt att sälja bättre”.

 • Ola Hedén

  Ola Hedén

  HR-konsult

  Ola Hedén är HR-konsult på Wise Group. Här och i tidningen Driva Eget svarar han på frågor kring personal och ledarskap.

 • Susanne Lundgren

  Susanne Lundgren

  Företagsutvecklare

  Susanne Lundgren är företagsutvecklare inom landsbygdsföretagande på LRF. Här på sajten och i Driva Egets specialtidning till de gröna näringarna svarar hon på frågor kring landsbygdsföretagande.

 • Peter Nilsson

  Peter Nilsson

  Redovisningschef, LRF Konsult

  Peter Nilsson är redovisningschef på LRF Konsult. Här på sajten och i tidningen Driva Eget svarar han på frågor kring redovisning och bokföring.

 • Emma Wasberg

  Emma Wasberg

  Jurist

  Emma Wasberg är jurist på avtal24.se. I varje nummer av Driva Eget har hon en avtalsskola där hon skriver om avtal och juridik. Här på sajten och i tidningen svarar hon också på frågor kring detta.

 • Anders Gränsmark

  Anders Gränsmark

  E-handelsexpert

  Anders Gränsmark är affärsutvecklare på Jetshop. Här på sajten och i tidningen svarar han på frågor kring e-handel.

 • Isa Löfvendahl

  Isa Löfvendahl

  Beteendevetare

  Isa Löfvendahl är beteendevetare med grundläggande psykoterapiutbildning. Här på sajten och i Driva Egets specialtidning till de gröna näringarna svarar hon på dina frågor.

 • Björn Galant

  Björn Galant

  Allemansrätt och infrastruktur

  Björn Galant är expert på allemansrätt och infrastruktur på LRF och svarar på frågor kring dessa ämnen i Driva Egets specialtidning till de gröna näringarna, liksom här på sajten.

 • Max Söderpalm

  Max Söderpalm

  Säljcoach och författare

  Max Söderpalm är säljare, säljcoach och författare till en rad böcker om försäljning. Här inspirerar han dig till att göra fler och bättre affärer med konkreta råd kring försäljning.

 • Cecilia Gunne

  Cecilia Gunne

  Skattejurist

  Cecilia Gunne är skattejurist på Lindskog Malmström Advokatbyrå. Här på sajten och i tidningen Driva Eget svarar hon på frågor kring skatter och juridik.

 • Yasemin Bayramoglu

  Yasemin Bayramoglu

  Chefredaktör

Kan Servicefinder kräva pappas företag på 72 000 kronor?

Hej!

Jag är 17 år och min pappa som är inte så bra på svenska blev uppringd av Servicefinder som säger sig vara ett stort företag som kan erbjuda min pappa tjänster som ska ge honom nya kunder. Min pappa har startat ett byggföretag för att försöka tjäna mer pengar.

Servicefinder kräver nu pappa på totalt 72 000 kronor (3 000 kronor i 24 månader). Det är han missnöjd med och har vänt sig till Företagshjälpen för att skaffa hjälp.

Vi ringde till Servicefinder och sa att vi inte kunde betala så mycket och att vi inte förstod vad de sa. Vi bad dem att skicka en inspelning av samtalet som de påstår sig ha spelat in. Men vi fick ingen mail från dem och de vill bara ha pengar. De säger att vi har ett avtal på minst tre månader.

Betyder det att man måste betala 72 000? Även om man är kvar i avtalet i tre månader? Och hur blir det med Företagshjälpen?

Jag ber er om hjälp och jag hoppas verkligen att ni kan hjälpa oss, då har ni gjort min dag, mitt år.

U


Expertsvar:

Uppdaterat svar 20 januari 2014:

Efter julhelgen har jag nu varit kontakt med både Servicefinder och kunden. Jag har också lyssnat på inspelningen av själva avtalet frågan rör. Inspelningen bedömer jag inte vara vilseledande (däremot är bara just den delen av samtalet inspelat). I inspelningen framgår att avtalet gäller ett abonnemang hos Servicefinder på två år, som kostar 3000 kronor i månaden, alltså totalt 72 000 kronor.

Enligt Vishal Nanda, Servicefinders grundare och marknadschef, har man alltid ett intresse att reda ut eventuella missförstånd med kunden. I det här fallet hade man noterat att kunden efteråt ifrågasatt tjänsten men trott att allt varit utrett. Ärendet har fallit mellan stolarna, menar Vishal som säger till Driva Eget att han kommer att ta bort avtalet.

Servicefinder är inte med på Svensk Handels eller Förenade Bolags varningslistor, och har tjänsten har fått både positiva och negativa betyg på omdömessajter.

Vad Företagshjälpens säljare lovat har jag inte granskat. Tidigare har Henrik Espe, vd för Boomerang Solutions som driver Företagshjälpen, sagt till Driva Eget att de inte har något intresse av att ha missnöjda kunder.

Har Företagshjälpen lovat för mycket kan det alltså finnas utrymme att diskutera ett eventuellt felaktigt ingånget avtal med dem. Prata med dem!


Dela post
Kommentarer (16)
 • Blev lovad att det kom in minst 70 förfrågningar inom mitt område och bransch när jag pratade med säljaren, han sa också att snittet på offerter per förfrågan var 1.3.

  I verkliga fallet kommer det knappt in 40 förfrågningar per månad och snittet på offertar är närmare 4 per förfrågan. Har förskt få Servicefinder att avbryta avtalet, men de vägrar och lägger istället ihop mina köp till en pott.

  Det hjälper inte mig som inte får fler jobb pga av det.

  Conny

  2014-10-31 12:37

  Svara

 • Hej,

  Jag skriver avtal service Finder och kommer betala 2089 kr / månader. Jag fick igen jobba och avtal 1 år. Jag vill avsluta från service Finder. Jag behöver hjälpa. Jag skriver avtal 2016/02/03. Jag är nystart städfirma.

  Tack

  Rn

  2016-02-28 08:20

 • När jag först blev kontaktad att som kund få ta del av sökningar från in branch var jag mycket skeptisk och tvingade dem att maila mig villkoren mm. Har förklarat att seriösa utövare från min bransch inte kan ge offert då arbetets natur är att ärendet sväller då kunden inte förstått eller medvetet undanhållit information som fördyrar. De känner igen min argumentation från andra seriösa kollegor.

  De är duktiga på att friskriva sig från ansvar när jag försöker förklara att vi inte kan/får ta jobb på deras sätt enligt de etiska reglerna.

  Men jag är nöjd med kontakten med dem och de är alltid korrekta, lyssnar och löser de saker jag inte varit nöjd med. Jag har inget negativt att säga om dem mer an att deras affärsidé tyvärr inte passar in i mitt konsultarbete på grund av våra egna egna etiska regler som jag tror att nystartande inte förstår eller har råd att följa då de vill ha in varje möjlighet att fakturera.

  Eftersom mina erfarenheter med dem enbart är positiva har jag svårt att ta till mig att andra har andra upplevelser. Och jag betecknas som en svår och kinkig motpart oftast.

  helena

  2014-04-07 14:00

  Svara

 • Har man ingått ett avtal så har man ångerrätt kommer inte riktigt ihåg hur många dagar det är. När ni gör uppsägningen gör den alltid på den adress företaget är registrerat. Ta organisations nr som står på fakt. Och skriv in på allabolag.se så får ni fram rätt adress. Bestrid ångra avtal skriftligt och skicka rekommenderat brev spara kvittot på rek brevet samt kopia på bestridandet.

  Andreas D

  2014-03-25 14:00

  Svara

 • Läs in flera

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera

Fråga våra experter

Vill du ha proffssvar på dina frågor om dig och ditt företag? Då kan du få hjälp av Driva Egets experter. Vi väljer ut några av de frågor som kommer in och besvarar dem i vår tidning och på sajten.


Tack för din fråga. Om den väljs ut kommer den att besvaras i tidningen och här på sajten.
Läs mer i tidningen Driva Eget
8 nr 545 kr

Nr 5/2017 – bara i papperstidningen:

TEMA: Kickstarta hösten!
* 8 steg till bättre hälsa – och lönsamhet
* Quick fixen som funkar

Följ Driva Eget
Följ oss på facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Följ @drivaeget
Följ oss på LinkedIn
Följ oss på Google+
Läs mer i tidningen
8 nr 545 kr

TEMA: Trygga din pension
Alternativa sparformer
Hon skippar bankens tips
Så lyckas han med sina placeringar
Hög risk för småföretagare

Dessutom:

 • Firman hemma – dra av för lokalerna
 • Så köpte hon sitt drömjobb
 • Hitta din exportmarknad