• "Gör 2017 till ditt bästa år någonsin! 7 säkra tips för framgång"

  Ulla-Lisa Thordén

 • "Att sprida olika typer av innehåll är en central del inom Social Selling."

  Fredrik Steinholtz

 • "Fem råd för att få kunderna mer nöjda."

  Anders Andersson

 • Ulla-Lisa Thordén
 • Fredrik Steinholtz
 • Anders Andersson

8 nummer

545 kr

Prenumerera
Våra experter
 • Anders Andersson

  Anders Andersson

  Grundare och ekonomiexpert

  Anders Andersson, som har grundat tidningen Driva Eget och driva-eget.se, har lärt svenskarna om ekonomi i över 30 år. Här på sajten och i varje nummer av tidningen ger han råd kring allt som rör ditt företags ekonomi.

 • Camilla Björkman

  Camilla Björkman

  f.d. chefredaktör

  Camilla var fram till november 2015 chefredaktör för Driva Eget. Du når henne via hennes hemsida camillabjorkman.com.

 • Anders Nyman

  Anders Nyman

  Expert på bluffakturor

  Anders Nyman är journalist med inriktning på fakturaskojare och bluffakturor. Han driver konsumentsajten Knyt.se och skriver i varje nummer av Driva Eget om skojarna, som han kämpat mot i över tio år.

 • Noshin Kardel

  Noshin Kardel

  Jurist

  Noshin Kardel är jurist på avtal24.se. I varje nummer av Driva Eget har hon en avtalsskola där hon skriver om avtal och juridik. Här på sajten och i tidningen svarar hon också på frågor kring detta.

 • Ulla-Lisa Thordén

  Ulla-Lisa Thordén

  Säljexpert

  Ulla-Lisa Thordén är säljtränaren som hjälper till att avdramatisera säljarbetet – det ska vara enkelt, kul och lönsamt. Hennes bästsäljare är bl a “Sälj dig själv och ta betalt”, “Luspank och idérik” och den senaste “22 sätt att sälja bättre”.

 • Ola Hedén

  Ola Hedén

  HR-konsult

  Ola Hedén är HR-konsult på Wise Group. Här och i tidningen Driva Eget svarar han på frågor kring personal och ledarskap.

 • Susanne Lundgren

  Susanne Lundgren

  Företagsutvecklare

  Susanne Lundgren är företagsutvecklare inom landsbygdsföretagande på LRF. Här på sajten och i Driva Egets specialtidning till de gröna näringarna svarar hon på frågor kring landsbygdsföretagande.

 • Peter Nilsson

  Peter Nilsson

  Redovisningschef, LRF Konsult

  Peter Nilsson är redovisningschef på LRF Konsult. Här på sajten och i tidningen Driva Eget svarar han på frågor kring redovisning och bokföring.

 • Emma Wasberg

  Emma Wasberg

  Jurist

  Emma Wasberg är jurist på avtal24.se. I varje nummer av Driva Eget har hon en avtalsskola där hon skriver om avtal och juridik. Här på sajten och i tidningen svarar hon också på frågor kring detta.

 • Anders Gränsmark

  Anders Gränsmark

  E-handelsexpert

  Anders Gränsmark är affärsutvecklare på Jetshop. Här på sajten och i tidningen svarar han på frågor kring e-handel.

 • Isa Löfvendahl

  Isa Löfvendahl

  Beteendevetare

  Isa Löfvendahl är beteendevetare med grundläggande psykoterapiutbildning. Här på sajten och i Driva Egets specialtidning till de gröna näringarna svarar hon på dina frågor.

 • Björn Galant

  Björn Galant

  Allemansrätt och infrastruktur

  Björn Galant är expert på allemansrätt och infrastruktur på LRF och svarar på frågor kring dessa ämnen i Driva Egets specialtidning till de gröna näringarna, liksom här på sajten.

 • Max Söderpalm

  Max Söderpalm

  Säljcoach och författare

  Max Söderpalm är säljare, säljcoach och författare till en rad böcker om försäljning. Här inspirerar han dig till att göra fler och bättre affärer med konkreta råd kring försäljning.

 • Cecilia Gunne

  Cecilia Gunne

  Skattejurist

  Cecilia Gunne är skattejurist på Lindskog Malmström Advokatbyrå. Här på sajten och i tidningen Driva Eget svarar hon på frågor kring skatter och juridik.

 • Yasemin Bayramoglu

  Yasemin Bayramoglu

  Chefredaktör

Kan jag göra något mer med Tenders Daily?

Jag, och många med mig, har fått ett erbjudande om att prova en tjänst om upphandlingsbevakning hos Tenders Daily i 14 dagar. Dumt nog gick jag på den.

Nu skickar de en faktura på ett års abonnemang och hänvisar till det finstilta. Jag bestrider givetvis då jag inte har beställt ett årsabonnemang utan endast en 14 dagars provperiod.

Jag har bestridit fakturan via mejl och fått svar att de inte kan makulera fakturan då deras ångerrätt är överskriden. De har alltså fått min bestridan.

Jag kommer att polisanmäla företaget Tenders Daily för bedrägeriförsök.

Något mer jag och andra i min situation kan göra?

Lennart


Expertsvar:

Hej Lennart!

Du har gjort helt rätt som bestridit via mejl. Det du kan göra ytterligare är att rapportera företaget till Svensk Handels och Förenade Bolags varningslistor.

Tenders Daily finns sedan 2013 med på både Svensk Handels och Förenade Bolags varningslistor. Martin Larsson som driver företaget har tidigare haft flera liknande, även de varningslistade, upphandlingstjänster som Bevaka Upphandling, European Tenders och Offertpro.

Driva Eget har kontaktat Tenders Daily. Varför reglerna för uppsägning och vad det annars kostar är dolda i villkoren och varken angivna i reklammejl eller på anmälningssidan ”är en bra fråga”, enligt Martin Larsson. Att fler känner sig tvingade att betala med upplägget kommenterar han med ”du har en poäng i det”.

I mitten av 2013 var Martin Larsson noga att påpeka att provperioden för nya Tenders Daily INTE löpte vidare automatiskt, till skillnad från de tidigare liknande tjänsterna. Men det gäller inte längre, säger han till Driva Eget:

– Vi har inte tid att ringa upp alla kunder efter provperioden för att höra om de vill fortsätta. Däremot ringer vi upp alla nya kunder i samband med registrering och förklarar villkoren för testperioden, påstår han.

Att hans tidigare företag fått exakt samma kritik från kunder som anser sig lurade på ett testabonnemang spelar uppenbarligen ingen roll. Efter kontroll med dig Lennart kan jag konstatera att du inte heller mottagit något samtal från Tenders Daily.


Dela post
Kommentarer (1)
 • Hej!
  Igår damp det ned en påminnelsefaktura på 7.100 kr från Upphandlingsgrupen!!! Samma person som har Tneders Daily (eller haft). Har aldrig beställt något abonnemang ej erhållit originalfaktura. Ringde och fick inte tala med någon ansvarig för fakturor blev bara hänvisad till kundtjänst via mail. Mailade kundtjänst och bestred fakturan och gick idag till polisen och gjorde en anmälan. Denne Martin Larsson verkar vara helt utan samvete någon måste sätta stopp för detta Nu!!!!

  Ann-crestin Söderlund

  2014-06-19 14:35

  Svara

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera

Fråga våra experter

Vill du ha proffssvar på dina frågor om dig och ditt företag? Då kan du få hjälp av Driva Egets experter. Vi väljer ut några av de frågor som kommer in och besvarar dem i vår tidning och på sajten.


Tack för din fråga. Om den väljs ut kommer den att besvaras i tidningen och här på sajten.
Läs mer i tidningen Driva Eget
8 nr 545 kr

Nr 5/2017 – bara i papperstidningen:

TEMA: Kickstarta hösten!
* 8 steg till bättre hälsa – och lönsamhet
* Quick fixen som funkar

Följ Driva Eget
Följ oss på facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Följ @drivaeget
Följ oss på LinkedIn
Följ oss på Google+
Läs mer i tidningen
8 nr 545 kr

TEMA: Trygga din pension
Alternativa sparformer
Hon skippar bankens tips
Så lyckas han med sina placeringar
Hög risk för småföretagare

Dessutom:

 • Firman hemma – dra av för lokalerna
 • Så köpte hon sitt drömjobb
 • Hitta din exportmarknad