• "Gör 2017 till ditt bästa år någonsin! 7 säkra tips för framgång"

  Ulla-Lisa Thordén

 • "Att sprida olika typer av innehåll är en central del inom Social Selling."

  Fredrik Steinholtz

 • "Fem råd för att få kunderna mer nöjda."

  Anders Andersson

 • Ulla-Lisa Thordén
 • Fredrik Steinholtz
 • Anders Andersson

8 nummer

545 kr

Prenumerera
Våra experter
 • Anders Andersson

  Anders Andersson

  Grundare och ekonomiexpert

  Anders Andersson, som har grundat tidningen Driva Eget och driva-eget.se, har lärt svenskarna om ekonomi i över 30 år. Här på sajten och i varje nummer av tidningen ger han råd kring allt som rör ditt företags ekonomi.

 • Camilla Björkman

  Camilla Björkman

  f.d. chefredaktör

  Camilla var fram till november 2015 chefredaktör för Driva Eget. Du når henne via hennes hemsida camillabjorkman.com.

 • Anders Nyman

  Anders Nyman

  Expert på bluffakturor

  Anders Nyman är journalist med inriktning på fakturaskojare och bluffakturor. Han driver konsumentsajten Knyt.se och skriver i varje nummer av Driva Eget om skojarna, som han kämpat mot i över tio år.

 • Noshin Kardel

  Noshin Kardel

  Jurist

  Noshin Kardel är jurist på avtal24.se. I varje nummer av Driva Eget har hon en avtalsskola där hon skriver om avtal och juridik. Här på sajten och i tidningen svarar hon också på frågor kring detta.

 • Ulla-Lisa Thordén

  Ulla-Lisa Thordén

  Säljexpert

  Ulla-Lisa Thordén är säljtränaren som hjälper till att avdramatisera säljarbetet – det ska vara enkelt, kul och lönsamt. Hennes bästsäljare är bl a “Sälj dig själv och ta betalt”, “Luspank och idérik” och den senaste “22 sätt att sälja bättre”.

 • Ola Hedén

  Ola Hedén

  HR-konsult

  Ola Hedén är HR-konsult på Wise Group. Här och i tidningen Driva Eget svarar han på frågor kring personal och ledarskap.

 • Susanne Lundgren

  Susanne Lundgren

  Företagsutvecklare

  Susanne Lundgren är företagsutvecklare inom landsbygdsföretagande på LRF. Här på sajten och i Driva Egets specialtidning till de gröna näringarna svarar hon på frågor kring landsbygdsföretagande.

 • Peter Nilsson

  Peter Nilsson

  Redovisningschef, LRF Konsult

  Peter Nilsson är redovisningschef på LRF Konsult. Här på sajten och i tidningen Driva Eget svarar han på frågor kring redovisning och bokföring.

 • Emma Wasberg

  Emma Wasberg

  Jurist

  Emma Wasberg är jurist på avtal24.se. I varje nummer av Driva Eget har hon en avtalsskola där hon skriver om avtal och juridik. Här på sajten och i tidningen svarar hon också på frågor kring detta.

 • Anders Gränsmark

  Anders Gränsmark

  E-handelsexpert

  Anders Gränsmark är affärsutvecklare på Jetshop. Här på sajten och i tidningen svarar han på frågor kring e-handel.

 • Isa Löfvendahl

  Isa Löfvendahl

  Beteendevetare

  Isa Löfvendahl är beteendevetare med grundläggande psykoterapiutbildning. Här på sajten och i Driva Egets specialtidning till de gröna näringarna svarar hon på dina frågor.

 • Björn Galant

  Björn Galant

  Allemansrätt och infrastruktur

  Björn Galant är expert på allemansrätt och infrastruktur på LRF och svarar på frågor kring dessa ämnen i Driva Egets specialtidning till de gröna näringarna, liksom här på sajten.

 • Max Söderpalm

  Max Söderpalm

  Säljcoach och författare

  Max Söderpalm är säljare, säljcoach och författare till en rad böcker om försäljning. Här inspirerar han dig till att göra fler och bättre affärer med konkreta råd kring försäljning.

 • Cecilia Gunne

  Cecilia Gunne

  Skattejurist

  Cecilia Gunne är skattejurist på Lindskog Malmström Advokatbyrå. Här på sajten och i tidningen Driva Eget svarar hon på frågor kring skatter och juridik.

 • Yasemin Bayramoglu

  Yasemin Bayramoglu

  Chefredaktör

Hur ska jag agera mot Nummerupplysningen.se?

Jag har fått en faktura från Nummerupplysningen.se, sedan jag lurats fylla i deras utskickade talong. Hur ska jag agera? Jag kan inte lägga en massa tid på att slåss mot dem.

Anonym


Expertsvar:

Du bör omgående bestrida kravet via mejl till företaget och förklara att du har blivit vilseledd att fylla i ”beställningen”.

Spara en kopia av det skickade mejlet och bestrid på samma sätt igen om du får nya krav. Nummerupplysningen.se har i ett fåtal fall gått vidare och stämt företag som vägrat betala i tingsrätten. De flesta har dock sluppit undan efter påminnelser och hot. Om du mot förmodan blir stämd lönar det sig inte att anlita en egen jurist eftersom det kostar mer än du kan spara på att vinna. Har du inte tid att lägga själv kan du nu betala kravet för att slippa rättegång, även om jag inte brukar rekommendera det. Väljer du att ta striden och förlorar, behöver du bara betala en liten del av motpartens rättegångskostnader, som mest cirka 2 000 kronor.

Nummerupplysningen.se har vunnit i några fall, men förlorat i andra.


Dela post
Kommentarer (6)
 • Har gjort som många av er innan. Bestridit fakturan, polisanmält i både Sverige och Estland. Skickat tillbaks fakturor osv, . Nu kommer istället krav från ESB inkasso som lagt på kravavgift och förseningsavgift om totalt 550:- . Man blir ju bara så jävla trött !!! Skickade tillbaks även denna faktura och hänvisade till tidigare konverstioner, men idag dök det upp en ny faktura ihop med en förklaring på att det snart blir ännu dyrare och mer dröjsmålsavgift kommer läggas på om inte betalning sker . Någon mer som fått från ESB ? Och hur har ni agerat ?

  Peter

  2016-05-10 22:12

  Svara

 • Hej Peter! Beklagar att du fått dem på halsen. Vi skrev om ESB Inkasso nyligen här: http://www.driva-eget.se/nyheter/bluffakturor/esb-inkasso-skrammer-lurade-kunder
  Hoppas texten ger dig råd och kraft att fortsätta bestrida!

  Maja-Stina Skarstedt

  2016-05-11 09:46

 • Jag uppmuntrar till att använda svarskuvertet till att frankera ett platt paket som lämpligtvis fylls med något tungt så att vikten blir ca 2 kg. Om alla gjorde det så kostar det 70:- per paket och varför inte krydda innehållet med det lilla Fido gjorde i snön igår (det smälter ju sen..). En tyst aktion men förmodligen irriterande t.om för skurkar att postboxen är fylld och luktar illa. Jag skickade mitt igår.

  Egen företagare i Östergötland

  2015-11-20 19:13

  Svara

 • Trots att jag bestridit flera fakturor från Nummerupplysningen.se, varav den sista med hänvisning till den fällande domen i Stockholms Tingsrätt, har jag nu fått ett brev från dem undertecknat av någon Henrik Johnsson. De anser sig ha rätt att fortsätta kräva mig på pengarna eftersom de menar att domen inte är prejudicerande, och hänvisar i stället till domar i Blekinge och Hässleholms Tingsrätter, där de tydligen vunnit. Nu hotar de mig med att ärendet kommer att överlämnas till vidare åtgärder, och att om jag inte betalar så äger de rätt att kräva förskottsbetalning för hela “avtalsperioden”. Vad ska man göra? Ska jag behöva lägga ner min pyttelilla firma som knappt är verksam pga av de här bedrägerierna? Och hur kan de komma sig, att trots att det står i domen från Sthlms Tingsrätt att deras bankgiro är spärrat, så kan de fortsätta att kräva in pengar?

  Förbannad

  2013-07-10 14:00

  Svara

 • Läs in flera

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera

Fråga våra experter

Vill du ha proffssvar på dina frågor om dig och ditt företag? Då kan du få hjälp av Driva Egets experter. Vi väljer ut några av de frågor som kommer in och besvarar dem i vår tidning och på sajten.


Tack för din fråga. Om den väljs ut kommer den att besvaras i tidningen och här på sajten.
Läs mer i tidningen Driva Eget
8 nr 545 kr

Nr 5/2017 – bara i papperstidningen:

TEMA: Kickstarta hösten!
* 8 steg till bättre hälsa – och lönsamhet
* Quick fixen som funkar

Följ Driva Eget
Följ oss på facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Följ @drivaeget
Följ oss på LinkedIn
Följ oss på Google+
Läs mer i tidningen
8 nr 545 kr

TEMA: Trygga din pension
Alternativa sparformer
Hon skippar bankens tips
Så lyckas han med sina placeringar
Hög risk för småföretagare

Dessutom:

 • Firman hemma – dra av för lokalerna
 • Så köpte hon sitt drömjobb
 • Hitta din exportmarknad