• "Gör 2017 till ditt bästa år någonsin! 7 säkra tips för framgång"

  Ulla-Lisa Thordén

 • "Att sprida olika typer av innehåll är en central del inom Social Selling."

  Fredrik Steinholtz

 • "Fem råd för att få kunderna mer nöjda."

  Anders Andersson

 • Ulla-Lisa Thordén
 • Fredrik Steinholtz
 • Anders Andersson

8 nummer

545 kr

Prenumerera
 • Tamara Vuorinen

  Tamara Vuorinen

  Bloggare

  Tamara Vuorinen, exportkonsult och grundare av global B2B affärsmatchning online sajt Newexportmarket.com Hon ger råd om hur du kan hitta internationella affärspartners och nya marknader på Internet. Tips om B2B marknadsplatser och affärskataloger i världen, virtuella mässor och affärsmatchning i sociala medier.

  • Håll kontakten
  • RSS

Affärsänglar – var finns de?

BloggSå här hittar du affärsänglar, privata investerare och riskkapitalister på nätet. Är du en affärsängel och vill hitta nya möjligheter för investering? Eller är du en entreprenör i behov av kapital? Det finns online mötesplatser för företagare och änglar, investerare och riskkapitalbolag.

Världens största nätverk för entreprenörer och investerare, här är länken till den skandinaviska sajten.
Scandinavianinvestmentnetwork.com, Alexa rank 711 316. Välbesökt sajt som ägs av Angel Investment Network Ltd i London. Företaget grundades 2004. Idag täcker nätverket 80 länder och 500 000 medlemmar är registrerade. Avgiften är väldigt låg jämfört med andra motsvarande nätverk.

Varje månad förmedlas det över 5 000 kontakter mellan entreprenörer och investerare. Om du behöver mellan 10 tusen -10 miljoner EUR – registrera dig och ladda upp affärsplan för granskning av över 40 000 investerare.

Mycapital.com, Alexa rank 392 945. Mycket välbesökt sajt som ägs av Atlas Capital Group Corp., gränsöverskridande riskkapital och investment bolag i Los Angeles. Sajten lanserades redan 2003. I Capital Express finns det mer än 3 000 beslutsfattare i olika riskkapitalbolag registrerade över hela USA, Europa och Asien. Du kan bara på 3 minuter skicka affärsplan till alla 3 000 investerare.

Vfinance.com, Alexa rank 839 837. Sajten är känd för sin VC katalog där 1 541 amerikanska riskkapitalbolag är registrerade (Venture Capital Resource Directory). VFinance erbjuder också webbservice AngelSearch – hitta en affärsängel i din bransch. I databasen finns det förmögna personer med minst 1 miljon USD nettoförmögenhet registrerade.

Har du ett internetföretag och behöver kapital – läs min tidigare bloggpost ”Är ditt internetföretag nya Facebook?”

Av svenska sajter kan jag rekommendera Stockholms Affärsänglar – Stoaf.se. Stockholms Affärsänglar syndikerar också med Almi Invest, Vastaf (Västkustens Affärsänglar) och SEA (Sustainable Energy Angels).

Se också listan över alla affärsängelnätverk i Sverige på Businessregion.se

Alltså det finns affärsänglar och du hittar de nätet. Allt finns ju på internet: änglar, privata investerare, riskapitalbolag – det gäller bara att upptäcka de rätta sajter.

Dela post
Kommentarer (0)

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Ali Baba, 40 tjuvar och tusen och en affär

BloggEn saga från “Tusen och en natt” som blev verklighet. Det var en gång en fattig vedhuggare som hette Ali Baba. En dag upptäcker han guldskatt som de 40 tjuvar hade gömt i en grotta. Ali Baba kommer över lösenordet som gör möjligt att komma in i grottan: ”Sesam, öppna dig” och han får tillgång till rikedomar. Tjuvarna försöker döda Ali Baba men lyckas inte och sagan slutar lyckligt.

1999 en lärare från Hangzhou, Jack Ma grundade http://www.alibaba.com – B2B marknadsplats online. Det är en riktig framgångssaga. Idag är Alibaba världens största marknadsplats och sajten är mycket väl trafikerad – Alexa rank är 65.

Alibaba är en plattform för småföretag. Är du importör – borde du besöka sajten. Här finns gott om kinesiska och andra tillverkare att kontakta. På Aliexpress.com kan du köpa små mängder av varor till grossistpriser. Det finns 45 miljoner registrerade medlemmar från över 190 olika länder på Alibaba.com.

Hur handlar man på Alibaba och Aliexpress? Det är enkelt – sök efter varan på sajten, se på ditt sökresultat och kontakta leverantörer. Du kan också posta en ”buying request”. Ska du sälja? Registrera dig som säljare på sajten och visa upp dina varor.

Det finns stort utbud av olika services och funktioner på Alibaba.com. Till exempel : Club 5000, verifierade leverantörer med över 5000 registrerade produkter . Produktinfo är godkänd av Alibaba.
Gold Supplier – medlemskap är granskad av Alibaba. Över 85 % av köpare föredrar att göra affärer med Gold Suppliers. Alisecure – säker betalservice som skyddar köpare.

Besök också Alibaba Youtube kanal och se filmer där entreprenörer berättar om sina Success Stories. Alla de har lyckats med sina affärer tack vare Alibaba. www.youtube.com/user/TeamAlibaba

Som många andra sajter har Alibaba också drabbats ibland av nätbredrägerier. Följ alltid safe trade regler, gör affärer med verifierade medlemmar och använd säker betalservice.

Grundaren Jack Ma har blivit hedrad bland annat av: Businessweek, 2007 – Businessperson of the Year; Time magazine, 2009 – Time 100 list of the world’s 100 most influential people; Forbes China 2009 -Top 10 Most Respected Entrepreneurs in China.

Bilden är från http://literature.wikia.com/wiki/One_Thousand_and_One_Nights

Dela post
Kommentarer (2)
 • Jag som sitter i Kina ser lite annorlunda på Alibaba och Aliexpress. Gold supplier och liknande baseras inte på verifiering utan på betalning. Om en användare har betalat till Alibaba varje år så får denna en hög “status”. Jag har blivit både lurad och blåst på Alibaba och de lägger inte 2 fingrar i kors för att hjälpa till. Inse då att detta sker trots att jag sitter i Kina. Starta alltid ett Alibaba-äventyr genom att söka i Google och på Aliforum efter info om säljaren.

  Kort sagt, Alibaba och Aliexpress är bra utom när de är dåliga. Sen får man själv klura ut vad man tycker. Kanske 40 tusen tjuvar och 1 affär vore en bättre rubrik :)med miljoner av möjligheter

  Superace

  2014-03-03 14:00

  Svara

 • Jag beklagar att du blivit lurad på Alibaba. Precis som du sa är det viktigt att kolla upp företaget innan man gör affärer – googla, besöka Aliforum, försöka träffa säljare. Det finns sajter där man kan beställa rapporter och undersökningar om företag globalt – till exempel: Experian.com, Dnb.com, Wymoo.com, Ukbackgroundchecks.com och flera andra. Googla på ”International Background Check” och “Worldwide Investigation”. Då får du fler förslag på företag som kan hjälpa till för att utvärdera din potentiella affärspartner.

  Tamara

  2014-03-03 14:00

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Från hemlös till framgångsrik affärsman

BloggKänns det ibland tungt att driva företag? Går det inte så bra som du önskar? Då behöver du en dos av inspiration och det kan du hitta som allt annat på Internet.
Entrpreneur Magazine har lanserat Inspiration.Entrepreneur.com, fullspäckat med inspirerande artiklar och videor för företagare.
Här kan du läsa otroliga framgångshistorier hur människor har kämpat hårt och nått sina mål.

Själv blev jag mest imponerad av Chris Gardner. Chris var hemlös och ensamstående pappa med ett barn samtidigt som han försökte skapa en karriär inom finansbranschen. Han lyckades, startade eget och blev mycket framgångsrik. Hans liv blev en film – Pursuit of Happiness, med Will Smith i huvudrollen.

Få tips om inspirerande böcker för företagare. En av de mest kända böcker är ”The Magic of Thinking Big” av David J. Schwartz. Författaren presenterar ett noggrant utformat program för att få ut det mesta av ditt jobb och liv. Du ska alltid sätta höga mål och sedan överträffa de. Med rätt tankesätt och beteende kan alla nå framgång i och med vi är resultat av våra tankar och beteende.

Själv rekommenderar jag ”4 timmars arbetsvecka” av Timothy Ferriss. Som alla vet jobbar företagare alldeles för mycket. Ferriss visar steg för steg hur du kan minska arbetsbördan genom outsourcing. Boken har blivit en stor succé – den finns översatt till 27 språk och har varit: #1 På New York Times bestsellerlista, #1 På Wall Street Journals bestsellerlista och #1 På Businessweeks bestsellerlista.

Det finns många intressanta videor på sajten, själv gillar jag ”The most motivating video for Success”. http://www.youtube.com/watch?v=NAeha727ZWI
Videon har Content Warning och anses att vara olämplig för vissa tittare av någon anledning. Några Youtube tittare flaggar att den är missvisande. Men över tio tusen tittare gillar den och videon har över en miljon visningar.

Jag håller med att budskapet är kanske för starkt. Lyssna på den medan du jobbar och få en kick av inspiration. Videon är producerad av Usher Morgan, entreprenör och författare till boken ”From rats to riches”. Låt dig motiveras av bland annat av Donald Trump, Steve Jobs och Robert Kiyosaki i videon.

Sajten är också full av inspirerande citat från kända och mycket framgångsrika människor. Avslutar med mycket känt citat: “I have not Failed. I've just found 10,000 ways that won't work.” Thomas Edison

På bilden Chris Gardner

Dela post
Kommentarer (0)

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Hitta leverantörer inom modebranschen i Italien

BloggItalienska kläder och skor är väl de mest exklusiva som finns. Är du intresserad av att importera modeartiklar från Italien? Det finns en bra B2B online marknadsplats som heter Italianmoda.com. Sajten är välbesökt, har Alexa Global rank 202 002 och är mycket populär i USA.
Butiker, e-handel, grossister, designers, modeföretag kan använda Italianmoda gratis. Här kan du komma i kontakt med Italienska modeleverantörer, besöka online kataloger och importera direkt.

Allt inom modeindustrin finns här: kläder, textiler, glasögon, skor, väskor, läder, smycken…… Du kan beställa produkter online direkt from fabriker. Minimi kvantitet brukar vara ganska låg och det finns möjlighet att få ett prov på produkten om så önskas innan man registrerar en större order.
Fynda på Italianmoda. Överskottslager brukar säljas till riktigt bra priser på Moda Bargains.
Har du problem att hitta rätt produkt eller lämplig leverantör – gratistjänsten Moda Advisor kan hjälpa dig.

Vill du bli en agent eller representant för ett eller flera Italienska modeföretag? Skicka ansökan via e-mail till Italianmoda. Skriv om din nuvarande affärsverksamhet, samt vilka Italienska klädmärke du är intresserad av och ange också geografisk område där du vill bli verksam. Italianmoda granskar ansökan och vidarebefordrar brevet till relevant modeföretag i Italien.
Många företag har länken till sin blogg på Italianmoda – där finns det mycket värdefull info för dig som är intresserad av att importera. Inte sällan söker de affärspartners i andra länder i sin blogg.
Läs också meddelanden från olika italienska modeföretag på Billboard.

Italianmoda samarbetar med flera andra online marknadsplatser inom mode- och textilindustrin.
Följande B2B online marknadsplatser ingår i Italianmoda.com nätverk:
Sell2Italy.com (sälja till Italien)
Romtextiles.com (Rumänien)
Bgtextiles.com (Bulgarien)
Hungarotex.com (Ungern)
Usstyle.com (USA)
Pakistantex.com (Pakistan)
Spanishmoda (Spanien)
Indianmoda.com (Indien)
Deshtex.com (Bangladesh)

Italianmoda är rätt sajt för dig som är intresserad av att göra affärer inom modebranschen i Italien. Sajten har flera bra funktioner som underlättar att hitta leverantörer, spara tid och pengar.
Mauricio Verga, utbildad inom vävning och textil, startade Italianmoda år 2000. Sajten drivs av Italianmoda.com SRL i Como i Italien, som är en av världens viktigaste textilindustri distrikt.

Dela post
Kommentarer (3)
 • Hejsan hej jag tänkte höra om de fanns nån möjlighet till att hitta bra leveratörer av löshår extension .. el också av eyelash/ögonfransar . vill öppna en butik o ha mitt egna märke o sälja ut till mina kunder typ fransar / vassa spetsiga pincetter,lim , och även löshår =) men vill själv köpa in allt billigt så jag tjänar på de . väldigt tacksam om man fick svar på mejlen niisen@homail.com tack på förhand Med vänlig hälsning Denise

  denise

  2014-12-15 22:45

  Svara

 • Hej,

  Kul Inlägg! Du kanske skulle kunna tipsa om marketplaces/ leverantörssiter inom andra närmarknader i Europa gällande mode och textil?? Jag söker nämligen leverantörer i Portugal, Baltikum alt. Polen eller dylikt.

  Aliexpress och alibaba känner jag mycket väl till men tänker om det finns andra siter med pålitliga leverantörer som man kan komma i kontakt med?

  Tack på förhand!

  Tessan V

  2014-03-04 14:00

  Svara

 • Hej Tessan!

  Vänligen testa http://www.fibre2fashion.com/

  En global marknadsplats för hela världens textil och modeindustri.

  Tamara

  2014-03-23 14:00

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Är ditt internetföretag nya Facebook?

BloggDet kan du få veta på Killerstartups. com. Vill du se hur en Startup stjärna föds? Har du en affärsidé och vill starta ett online företag?

Du är en internetentreprenör och tror att din sajt kan bli ”Next Big Thing on Internet”. Låt din affärsidé bli utvärderad av andra internetentreprenörer och investerare på KillerStartups.com

Vill du veta vad andra internetentreprenörer tycker om ditt företag? Det är lätt – registrera din startup on KillerStartups.
KillerStartups är en community som drivs av användare: entreprenörer, investerare, leverantörer och bloggare.

Efter de stora succéer som Facebook, Youtube, Pricerunner söker alla efter den nästa stora grej på internet. KillerStartups är rätt verktyg för att upptäcka en ny Youtube och alla investerare vill finansiera nästa internet succé.

Efter du registrerad ditt företag gratis blir din affärsidé utvärderad av community medlemmar. Det tar upp till 3-6 månader innan ditt företag blir granskad. Vill du ha snabbare feedback – använd tjänsten Speedy Submission och få din idé granskad inom 48 timmar.

Premium konsultation erbjuds också av erfarna internetentreprenörer med mer djupgående analys av företaget/affärsidén.
På KillerStartups finns det all info och verktyg som en internetentreprenör behöver veta. Möt också andra stigande internet startup stjärnor på Killerstartups.

Dela post
Kommentarer (2)
 • Bra tips men fixa till särskrivningarna

  Micke

  2013-11-23 14:00

  Svara

 • Tack!

  Tamara

  2013-12-09 14:00

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Hitta nya affärer i USA på SaleSpider

BloggUSA är en av viktigaste exportmarknader för Sverige. Vad gäller partnersök online finns det många intressanta B2B sociala sajter för företagare i USA och SaleSpider är en av dem. Du som vill komma i kontakt med amerikanska företag borde besöka sajten.

SaleSpider.com är online affärsnätverk för små – och medelstora företag med över en miljon medlemmar.
Känd sociala medier guru Russell Rothstein är grundare av SaleSpider som växer fort och har blivit en av de populäraste B2B nätverk.

Webbplatsen innehåller flera viktiga verktyg som hjälper ditt företag att synas och hitta lämpliga affärspartners och nya affärer.

Gör en sökning med dina viktigaste nyckelord på sajten, se sökresultatet, kontakta potentiella partners och chatta med dem.

Registrera ditt företag men länk till din sajt i SaleSpider fria affärskatalog där miljoner företag har registrerat sig.

Annonsera gratis på ”Marketplace”, marknadsför dina produkter och se andras annonser.
Delta i Forum, presentera dina produkter, tjänster och se vad andra företag har att erbjuda.

Sajten är mycket väl besökt – förra månaden hade SaleSpider 3 464 884 besökare.
Läs artiklar, White Papers och mycket annat i Affärsbiblioteket.

SaleSpider är en bra B2B sajt med många olika funktioner som underlättar för dig att hitta det du söker – en ny partner och nya internationella affärer.

Det finns också många andra bra B2B sajter i USA och jag kommer att skriva om det senare.

Dela post
Kommentarer (0)

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Affärskultur i olika länder.

BloggDu har en ny potentiell affärspartner i ett land du aldrig varit tidigare. Vad vet om landets affärskultur? En sak är säker – det kan skilja mycket från affärskulturen hemma. Att kunna landets affärskultur kan vara nyckel till framgångsrika utlandsaffärer.
Var kan du hitta info om affärskulturen på din nya marknad? På Worldbusinessculture.com finns det mycket kunskap om affärskulturen i 39 olika länder. Informationen har framställts av ledande experter med praktisk erfarenhet inom global affärskultur.

På Worldbusinessculture kan du läsa om följande i varje land: Bakgrund, Affärsstrukturer, Management, Kommunikation, Affärsklädkod, Underhållning, Tips, Fakta och Kvinnor i näringslivet.
Sammanfattning av det viktigaste inom landets affärskultur finns att läsa i Top Tips 1-10.
Visste du att företag i UAE (Förenade Arabemiraten) är väldigt ofta styrda av en familj och på mötet kommer du att förhandla med flera medlemmar från samma familj.

Personliga relationer är viktiga i affärslivet i Kina, så försök bygga en bra relation till din affärspartner. Visa respekt för ålder, erfarenhet och utbildning – det värdesätts högt i Kina. Möten tenderar bli långa utan mål – men se det som en del av processen att bygga en god relation. Var försiktig med kritik av din affärspartner inför andra, det kan leda till att han ”förlorar ansiktet” på mötet. Det är en katastrof för kineser och kan påverka affären negativt.

Personliga relationer gäller också i affärslivet i Brasilien och din relation till din affärspartner där är alltid personlig.
I Japan måste du ha tålamod, låt affärer ta den tiden som behövs – glöm deadlines.
Men i USA är tid pengar och där förväntar man också att du är tillgänglig 24/7.

Var beredd att möten inte alltid börjar i tid i övriga världen. Samt att” ja” inte betyder ”ja” i alla sammanhang och att i vissa länder man vill inte gärna säga ”nej” fast de är inte intresserade av affären. Försök undvika situationer på möten där din affärspartner kan ” tappa ansiktet” – då det är en skandal i asiatiska länder.

Källa: World Business Culture

Besök också min B2B sajt www.newexportmarket.com och se vilka företag som söker affärspartners.

Dela post
Kommentarer (0)

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Mercatrade.com – B2B marknadsplats i Latinamerika

BloggIntresserad av marknaden i Latinamerika? Vill du komma i kontakt med latinamerikanska entreprenörer och företag? Tack vare internet är det ganska lätt. Mercatrade – den största online B2B marknadsplatsen i Latinamerika hjälper dig att göra affärer på den spännande marknaden.

Mercatrade.com grundades av Patricia Maroday och Emmanuel Besserve 2009 i Panama. Båda de har mycket kunskap om export, import, marknadsföring och affärsutveckling. 2011 – 2012 blev Mercatrade utvald till ett av de 10 mest innovativa företag i Panama.

Via Mercatrade kan du komma i kontakt med exportörer och importörer från olika länder i Latinamerika och Karibien. På sajten hittar du mycket information om latinamerikanska marknaden. Det finns marknadsrapporter om de flesta branscher. Du som medlem på Mercatrade får ett verktyg för att marknadsföra ditt företag, hitta nya kunder och öka försäljningen.

Det finns flera skäl att registrera sig på sajten. Är du importör – då kan du se tusentals produkter i 50 olika kategorier och läsa leverantörs profiler. Mercatrade hjälper dig också att minska affärsrisken – du kan kontrollera leverantörens bakgrund på sajten innan du gör affärer. Är du exportör – då kan du visa upp dina produkter i din företagsprofil och annonsera på sajten.

Det finns ”tax free zones” i Latinamerika där företag betalar mycket låg export- och import tullavgifter. Hitta de ”tax free zones” i varje land: http://www.mercatrade.com/resources/tax-free-zones-country-by-country-in-latin-america-and-the-caribbean Vissa länder som till exempel Panama har speciella program med skattelättnader för utländska företag som vill investera i regionen.

Mercatrade är mycket populär B2B marknadsplats och under 2011 hade sajten 1,5 miljoner sidvisningar. Mercatrade’s internationella team utvecklar sajten hela tiden och erbjuder förstaklassig service för alla som vill göra affärer i Latinamerika. Det bor 572 miljoner människor i 19 olika länder i Latinamerika – en mycket stor, dynamisk och intressant marknad.

Dela post
Kommentarer (0)

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Globala affärsdatabaser online

BloggSöker du info om utländska företag och vill kontakta beslutsfattare i andra länder? Behöver du läsa internationella marknads- och branschanalyser? Allt detta kan du hitta i globala affärsdatabaser på internet.

Hoovers.com är den mest populära databasen online, har ett team av experter som skriver analyser och rapporter. Hoovers erbjuder egenutvecklade företagsprofiler, industri information, analys om företag, branscher och info om beslutsfattare. 66 miljoner företag i 900 olika branscher finns det registrerade på Hoovers.com som är dotterbolag till D & B.

Kompass.com – global affärskatalog som grundades redan 60 år tillbaka. Kompass omfattar nu 60 länder och finns på 26 språk. Deras klassificering innehåller över 57 000 klassificeringskoder som är standardiserade i hela världen. Det finns mer än 3 miljoner internationella börsnoterade bolag i deras databas.

Infobel.com – alla vita, gula sidor och telefonkataloger finns nu på nätet. Hitta vad som helst i hela världen. Sajten erbjuder olika tjänster för företag, bland annat annonsering på Infobel som är en välbesökt hemsida.

På Doingbusiness.org som ägs av Världsbanken kan du se ranking av 178 ekonomierna i världen. Sajten erbjuder omfattande information om att göra affärer i olika länder. Det finns också ”law library” där du kan läsa om regelvärk och lagar i andra länder och mycket mer.

Data.worldbank.org är Världsbankens databas och erbjuder regionala rapporter och landprofiler för över 200 länder.

Databaseangel.com erbjuder uppdaterad info om företag över hela världen. Du kan köpa listor för e-mail marknadsförings kampanjer och andra kontaktuppgifter till företag i olika branscher.

Worlddirectory.com – B2B världs databas online, innehåller också black list (bara för registrerade medlemmar). Worlddirectory drivs av World Trade and Industrial Enterprise Ltd, ett företag som erbjuder konsulttjänster inom internationell handel.

Internet är fantastiskt. Värdefull info kan hittas bara på några minuter. Det finns hur mycket som helst databaser och liknande hemsidor på internet men jag har valt att skriva om de mest kända och välbesökta sajter. Aldrig tidigare varit så lätt att få tillgång till information och en del kan du få även gratis.

Dela post
Kommentarer (0)

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Har du en affärsidé men ingen medgrundare

BloggMånga av oss har haft bra affärsidéer som inte har förverkligats p.g.a. olika skäl. Det kan vara brist på teknisk expertis eller en lämplig medgrundare till ditt företag. Founder2Be.com är ett nytt koncept som hjälper människor att deras affärsidéer blir verklighet . Nu kan kreativa personer som har en affärsidé hitta en medgrundare med önskad kompetens på Founder2Be.com – en plattform där nya idéer och kompetens möts.

Sajten riktar sig mot 2 målgrupper: människor som har idéer och de som har kunskap. Personer som skapar idéer och personer som vill investera i nya idéer möts på Founder2Be.com. Om du har en idé, skapa ett konto på sajten, berätta om din idé och vilken know-how letar du efter. Här möter du likasinnade personer med visioner och de som erbjuder sin kompetens för att skapa nya produkter och tjänster.
 

Du och din nya samarbetspartner behöver inte ens bo i samma land, det finns ju Skype och email. Founder2be kan hjälpa dig att dina drömmar blir verklighet. Du som inte har någon idé kan hjälpa någon annan med din kompetens att förverkliga det. Det är lätt att bli inspirerad när du läser om andras idéer på sajten och förmodligen kommer du också att få nya idéer. Gemensamt för medlemmar på denna sajt är att de inte är lyckliga med sina vanliga jobb och vill mer.

Besök Founder2Be hemsida redan idag och se intressanta affärsidéer och kompetens som erbjuds på sajten. Låt inte din affärsidé gå förlorad och bortglömt. Agera omgående innan någon annan förverkligar din idé. Nu finns det möjlighet att hitta kunskap du saknar på Founder2Be. Programmerare, designers, marknadsförare är villiga att samarbeta med dig som har en bra idé. Lycka till med att hitta medgrundare med rätt kompetens för ditt nya företag på www.Founder2be.com

Dela post
Kommentarer (0)

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Läs mer i tidningen Driva Eget
8 nr 545 kr

Nr 6/2017 – bara i papperstidningen:

TEMA: Fixa pensionen!
* Så ser regelverket ut
* Alternativen & strategierna

Globala affärer och Twitter

BloggJag har skrivit om B2B marknadsplatser i världen och USA. Vill du veta mer om dessa intressanta sajter? Ett smidigt sätt att få info är att följa dessa B2B företag på Twitter. Tweets är ett perfekt sätt att få de senaste nyheterna i din bransch.

Nyheterna from B2B sajter kan hjälpa dig att knyta de internationella kontakter du behöver för att göra affärer på nya marknader. Följ dessa profiler på Twitter om du vill veta mer om internationell handel online:

Made-in-China.com global, @Madeinchina_B2B, 13 112 följare
En av världens ledande B2B plattformar, Made-in-china.com. Är du intresserad av marknaden i Kina – då är det ett lämpligt företag att följa.
Alibaba talk, @AlibabaTalk_UK, 11 619 följare
Global handel börjar på Alibaba – världens största marknadsplats för små och medelstora företag. Tweets från Alibaba’s EMEA huvudkontor i London. Alibaba.com

Enterprise&Indstry, @EU_enterprise, Bryssel, 6 266 följare
Europeiska kommissionens generaldirektorat för näringsliv och industri – http://ec.europa.eu/enterprise. Mycket info om vad som händer i EU länder.                                                                                                                                                                                                                                                   Alibaba talk, @AlibabaTalk, Silicon Valley, CA, USA, 3 948 följare
Världens största business to business sajt och e-handel Aliexpress.com

Merca Trade, @MercaTrade, 2 132 följare
B2B sajten för dig som vill göra affärer i Latinamerika och Karibien, Mercatrade.com. Se tweets om Premium medlemmar på Merca Trade och bilder på deras produkter.

DHgate.com,@dhgate, 1 624 följare
E-handel med leveranser över hela världen! Sajten erbjuder 20 miljoner produkter från över 650 000 leverantörer i Kina. Dhgate.com.

Toboc Trade,@Toboc_Intl, Global, 1 349 följare
Toboc den enda B2B sajten som samarbetar med Världsbanken och Dun & Bradstreet. Toboc.com
Global Sources, @GlobalSources, Hong Kong, 1 486 följare
Hitta produkter du behöver från verifierade leverantörer i Kina och Asien. Info om Global Sources mässor. Globalsources.com

Tradekey,@Tradekey, Saudiarabien, 1 078 följare
Läs om senaste B2B och e-handel trender.Tradekey.com

Indiamart, @IndiaMART, Indien, 920 följare. Indiamart är Indiens största B2B plattform för matchning av leverantörer och köpare. 1,2 miljoner leverantörer erbjuder 5 miljoner produkter. Indiamart.com

Ecplaza,@ecplaza, Seoul, Korea, 861 följare
Twitter konto för ECPlaza Network Inc. Ecplaza.net

”Följ dessa flöden på Twitter om du vill ta del av nyheter från B2B marknadsplatser.” Det är en fantastisk källa för info och trender inom internationell handel. Du kommer att få massor av tips i form av tweets som kan leda till nya affärskontakter.

Dela post
Kommentarer (0)

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Möt säljare och köpare från USA online

BloggUSA är en av största exportmarknader för Sverige. Vill du hitta en affärspartner i USA? Det finns flera populära B2B sajter där du kan söka i databasen och kontakta potentiella partners. Du kan också registrera ditt företag och bli eventuellt kontaktad av de som vill göra affärer med dig. Innan du går vidare med affärer, glöm inte att göra bakgrundskontroll av nya partner t ex på Experian.com.

De mest populära B2B marknadsplatser i USA:

www.business.com Alexa Global Rank 6 741. Ledande företags sökmotor och affärskatalog där du kan nå miljoner köpare. Över 10 000 leverantörer från Fortune 500 företag till enmansföretag har registrerat sig på Business.com. Jämför deras produkter och priser online. Business.com är rik på info om allt vad gäller affärer. Du kan fråga en expert online om affärer, ladda ner ” så här gör du” guider, läsa artiklar och blogg.

www.thomasnet.com Alexa Global Rank 6 854. Företagskatalog . Det är en perfekt B2B katalog för dig som söker leverantörer eller vill sälja inom segmentet industriella produkter. Över 100 miljoner produkter och 607 000 tillverkare finns registrerade på sajten. Thomasnet är källa för senaste nyheter, trends och analyser om industriella produkter. Sajten erbjuder en komplett online lösning som innehåller många olika tjänster: e-handel, annonsering, din produktkatalog online och mycket mer. På Thomasnet kan du sätta upp egna CAD ritningar på produkter eller hämta andras.

www.wholesalecentral.com Alexa Global Rank 19 409. Den äldsta B2B grossist produktkatalogen på Internet som vänder sig till distributörer, importörer, grossister och tillverkare. Om du söker efter en viss produkt – registrera dig som köpare och skicka förfrågan angående produkten. Produkter från överskottslager finns också till salu.

www.businessseek.biz Alexa Global Rank 22 401. Affärskatalog. Sajten har över 32 874 registrerade medlemmar i 1 316 olika kategorier.

www.globalbx.com Alexa Global Rank 76 742. Funderar du på att köpa eller sälja ett företag? Globalbx erbjuder gratis forum där du köpa och sälja företag! Sök bland 32 000 företag som erbjuds för försäljning i USA, Kanada och i andra 80 länder. Det finns ovärderlig info om försäljning och förvärv av företag på sajten.

www.importers.com Alexa Global Rank 96 851. B2B marknadsplats med kontor både i USA och i Kanada. ”Importers.com är en av de populäraste B2B marknadsplatser i Nordamerika med 350 000 medlemmar.” Möt tusentals köpare och säljare utan att behöva resa någonstans. Är du exportör, tillverkare, leverantör eller återförsäljare? Hitta importörer över hela världen på Importers.com. Som registrerad säljare kan du annonsera dina produkter – lägga upp så kallade ”trade leads” för köpare. Som gratis medlem kan du ha högst 3 produkter online – gratis global reklam för ditt företag.

www.tradezone.com Alexa Global Rank 190 235. Tradezone – leverantörskatalog online. The Mellinger Co. som äger sajter har varit med i världshandel över 90 år.

www.businesspartners.com Alexa Global Rank 225 661. Behöver du riskkapital? Business Partners hjälper företag att komma i kontakt med investeringsfonder, banker och riskkapitalbolag.

www.fuzing.com Alexa Global Rank 349 287. B2B marknadsplats. Marknadsför dina produkter och tjänster för amerikanska och internationella köpare.

De B2B marknadsplatser är baserade i USA men medlemmar och besökare kommer från hela världen. Använd de B2B sajter för att söka partners också i andra länder. Du kan hitta din globala affärspartner i din laptop.

Dela post
Kommentarer (2)
 • Tack för tipset! Försöka hitta produkter jag kan sälja i sverige som agent. Någonting inom idrott, hälsa eller elektronik. Svårt att hitta! Hoppas du kan hjälpa mig?

  brucezd@gmail.com

  2013-11-16 14:00

  Svara

 • Hej!

  Du kan annonsera på Newexportmarket Facebook page: skriv att du är intresserad av att sälja varor i Sverige, följ länken

  https://www.facebook.com/Newexportmarket

  Sök på min sajt Newexportmarket.

  I skrev i Search Electronic och fick följande resultat:

  http://www.newexportmarket.com/search/apachesolr_search?keys=electronic&filters=0&op=Search

  Testa också med ord Sports, Health

  Du kommaer att se i sökresultatet företag som vill sälja dessa varor. Kontakta de. Lycka till

  Tamara

  2013-12-11 14:00

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Följ Driva Eget
Följ oss på facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Följ @drivaeget
Följ oss på LinkedIn
Följ oss på Google+
Sök allabolag.se
Dagens aktieindex
Läs mer i tidningen
8 nr 545 kr

TEMA: Trygga din pension
Alternativa sparformer
Hon skippar bankens tips
Så lyckas han med sina placeringar
Hög risk för småföretagare

Dessutom:

 • Firman hemma – dra av för lokalerna
 • Så köpte hon sitt drömjobb
 • Hitta din exportmarknad