• "Gör 2017 till ditt bästa år någonsin! 7 säkra tips för framgång"

  Ulla-Lisa Thordén

 • "Att sprida olika typer av innehåll är en central del inom Social Selling."

  Fredrik Steinholtz

 • "Fem råd för att få kunderna mer nöjda."

  Anders Andersson

 • Ulla-Lisa Thordén
 • Fredrik Steinholtz
 • Anders Andersson

8 nummer

545 kr

Prenumerera
 • Ramona Byrö

  Ramona Byrö

  Serieentreprenör

  Ramona Byrö, 30, från Uddevalla är en sann entreprenör och driver tre olika företag. Här berättar hon om hur det egentligen är att vara ung företagare.

Idén lades på hyllan

BloggJa, då stod jag nu där och hade startat en enskild firma, klockren färdig affärsplan och en färdig presentation för 4 potentiella samarbetspartners/delägare. Efter min presentation ville de har mer kött på benen samt mer information om olika saker. Jag tog faktiskt nu beslutet att släppa detta, hade då jobbat med denna affärsplan så pass länge och behövde verkligen deras stöd men så blev det inte!
 

Därför la jag denna affärsidé på hyllan vilket kändes så otroligt tungt, men det var även en tung investering (ca 7 miljoner kronor) vilket gjorde att jag verkligen behövde deras kompetens och framförallt kapital!
 

Kanske var det oerfarenheten som spelade in, jag kanske skulle ha fortsatt in i det yttersta? Svår fråga att svara på då den tiden är förbi. (Skulle någon utav Er vara intresserad att ta del av denna kompletta affärsplan tillsammans med ritningar och skisser över byggnaden är ni välkomna att höra av Er.)
 

Ja vad hände nu då? Ett registrerat företag men inte den blekaste aning om vad jag nu skulle hitta på?! I efterhand kan jag väl summera att det blev som det blev. Företaget var igång och jag kunde ju inte ångra mig nu och gå tillbaka till anställd, aldrig i livet. ”Ta mej tusan”, har jag nu tagit klivet är det väl dags att pröva sig själv för nya utmaningar.
 

Visst har det varit tufft med många svåra stunder som idag blivit min allra bästa erfarenhet. Min erfarenhet tar mig nu till nya saker i livet som jag älskar att sätta händer och tänder i! Ska berätta hur resan började som egenföretagare, då jag stod på noll både på idéer och ekonomi. Spännande…

Dela post
Kommentarer (3)
 • Hej Ramona!

  Du verkar vara en grym tjej med en grym drivkraft! Jag har startat eget tillsammans med 4 andra som handlar om event och marknadsföring. Vi arrangerade Mammabloggalan 2011 och har måååånga nya projket pågång. Det jag behöver nu är bara klivet att våga lämna mitt jobb. Det är svårt att jobba heltid + det egna företaget. Har du några tips till mig?

  Mvh Johanna

  Johanna

  2011-10-03 14:00

  Svara

 • Hej Johanna! Låter mkt spännande:) Jag vill faktiskt bara ge ett tips! GÖR DET! Man krånglar till det för mkt och lär sig faktiskt först när man är där och inte här! Jag garanterar dig att DU kommer att hitta sätt/möjligheter för att klara sig och bygga företaget. Jag själv trodde på min ide som lades ner:( å trots det så löste det sig med kortvariga uppdrag här å där… Du måste våga, så hittar du ya vägar. Men svårt att hitta nya vägar när du inte ens börjat att köra! Lycka till Johanna, kram Ramona

  Ramona Byrö

  2011-10-11 14:00

 • Stort tack för ditt svar! Det pirrar lite i magen nu, haha!

  Kram!

  Johanna

  2011-10-11 14:00

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Kommuner som inte vill ha nya företag borde få böter

BloggNu är vi i full gång med förberedelserna inför höstens Road Trip där vi har ett tätt samarbete med flera kommuner i Sverige. Vi jobbar med att sprida franchise och vill visa den tredje dimensionen av sysselsättning i Sverige. Många tänker faktiskt inte på att franchisetagare kan vara ett alternativ till vanlig företagare.

Vi jobbar med kedjor som vill expandera i Sverige och tar kontakt med kommunerna för att få deras lokala hjälp och support. Detta är nödvändigt för att vi ska få en så bra kvällsaktivitet som möjligt. Men bara två av 30 kommuner visade intresse. Nästan så att man känner sig lite sugen att ta kontakt med deras kommunalråd och berätta att kommunens näringslivschef inte verkar vara intresserad av att få fler företag till kommunen.

Borde man inte ge kommunen böter, som inte är intresserad av nyetableringar i sin kommun? De som sköter sådant kallar sig för  näringslivsutvecklare. Hur går det ihop?

Vi kan givetvis inte kräva att alla kommuner ska ropa JIPPI,  men visst har kommunen skyldighet att se till så att fler företag startas och få fler entreprenörer, som i sin tur skapar sysselsättning. Det ger arbetstillfällen och skatt till kommunen som till slut bygger en bättre välfärd.

 

Dela post
Kommentarer (1)
 • Hej!
  Så trist när de inte är öppna för nytt – men kostar det pengar för kommunen, så att det är skälet till att de säger nej?

  Maja-Stina Fransson

  2014-06-03 09:18

  Svara

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Tänk att affärer kan vara så olika men ändå ge samma känsla av lycka!

BloggJag ska nämna ett par exempel genom mitt företagarliv. Den största och mest lönsammaste affären hittills är mitt lastbilssläp som jag köpte för 20 000 kr och just exakt vid det tillfället var det en oerhörd dyr investering, jag ångrade mig efteråt när jag insåg att jag hade köpt ett 12 meter långt släp bara för att marknadsföra, ett event strax före jul, vid E6:an.

Affären var nu gjord och jag kunde inte lägga mer ånger utan göra det bästa av situationen och marknadsföra mitt event. Plötsligt en dag ligger det ett visitkort i brevlådan, det var marknadschefen på Biltema som hade sökt mig eller iaf ansvarig för släpet!

SHIT! Jag blev helt överrumplad, säg inte att de vill marknadsföra på MITT fula, hemska släp som står på åkern?! Jag kände lyckan spira i kroppen…

Jo, det var precis det dem ville och under 3 år hyrde jag ut halva ytan för 75 000 kr/år och sedan den andra ytan till andra företag för samma pris. Den totala kostnaden i 3 år var ca 55 tkr och resten var rena intäkter. Jag fick alltså in ca 400 tkr UTAN att i princip göra någonting. Jo hänga upp vepan på släpet! VILKEN AFFÄR!

Den affären gav mig en oerhörd viktig erfarenhet, att helt plötsligt kunde jag fakturera ett belopp som jag inte trodde var möjlig UTAN att lägga massvis av arbetstimmar. Den gav mig helt enkelt svaret på att ALLT ÄR MÖJLIGT! Annars brukar det ofta vara en klyscha och blaj blaj, men för mig blev det en sanning!

Det andra exemplet är affären som jag gjorde igår, sålde 2 diskbänkar för endast 2500 kr. Ingen vinst, inget högt belopp och en ganska enkel affär över blocket, jag lämnade sakerna utanför arbetsplatsen, han hämtade, lämnade kuvert m pengar i brevlådan, vi sågs aldrig men va kul det kändes att få se pengarna dan efter och nöjdheten att iaf ha gjort en affär.

Så varför skriver jag om just dessa två affärer? Jo jag vill påpeka vad viktigt det är att göra affärer. I långa perspektivet är det ju givetvis viktigt att tjäna pengar för att kunna betala räkningar och få ut en lön. MEN jag tror, för att orka klara av de stora affärerna så är det psykologiskt viktigt att göra affärer överhuvudtaget och biter inte din vanliga försäljning, ja men ta ngt i kontoret, förrådet eller i hemmet och sälj. Det är en härlig känsla att bara göra affären och får man den goa känslan så får man energi att i nästa steg ta sig an de stora och viktiga affärerna.

Om du iförsig inte har ett släp som tickar in lite pengar :)

Kort om min släp historia så valde jag att avsluta den och lämna över till markägaren som nu äger allt. Jag var inte så stolt över det gamla släpet som stod på åkern samt att det är en tidsfråga innan Trafikverket ger sitt yttrande och då ville jag iaf vara ifrån det. Jag hade ändå gjort ett par roliga år och ger mig hellre på ngt som jag verkligen brinner för, vilket för övrigt oxå är en viktig drivkraft!

Brinn för det du gör och gör småaffärer då och då för att orka ta dig an de stora!:)

Ha en fortsat gosig dá!:)
//Ramona

 

Dela post
Kommentarer (1)
 • Word på den! Faktiskt riktigt viktigt. Jag kan göra småaffärer och grymta lite över att det var snålt betalt, men innerst inne är jag ändå lite småglad – affären gick vägen liksom! Bra känsla som gärna får komma ofta, oavsett arvode :)

  http://www.enemilia.se

  Emilia Arvidsson Frilansjournalist & bloggare

  2014-04-30 19:21

  Svara

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
JIPPI!

BloggDu gamla… du fria… du fjällhöga nord… du tysta… du glädjerika sköna… jag hälsar dig… vänaste land upp på jord… din sol… din himmel… dina ängder gröna… du tronar på minnen från fornstora dar… du ärat ditt namn… flög över jorden… jag vet att du är, och du bliver vad du var… jag vill leva jag vill dö… i Sverige!

Ingen kan väl knappast ha missat Zlatans musikvideo!? Efter att jag hade sett den så förstod jag vilka komponenter som har gjort den så populär.
- Kille med utländskt bakgrund sjunger Sveriges nationalsång
- Extremt känd fotbollsspelare
- Som aldrig sjunger nationalsången på matcherna
- Ändrat i texten från Norden till Sverige
- Starkt varumärke VOLVO
- Avslutar med Made BY Sweden

Alla 6 komponenter är ju verkligen en snackis var för sig och tillsammans blir de oslagbara!

Det är så härligt att se när man blandar olika komponenter och ju längre ifrån varandra de är, desto högre effekt får kampanjen! Coolt att ha lyckats skapa en reklamsnutt där människor letar upp klippet på youtube och tittar på om och om igen – då har man lyckats!

http://www.youtube.com/watch?v=cbvdzQ7uVPc

Som entreprenör och företagare är det alltid bra att bli påmind om att sticka ut i mängden och med en sådan här kampanj förstår jag att det nu är dags att lägga i en ny växel och “tänka på utsidan av den klassiska boxen.”

Dagens bloggrubrik lyder JIPPI! och jag ska förklara varför…
För Er som såg mitt förra inlägg kunde ni läsa om att man ibland tycker att saker och ting är orättvisa men som i nästa stund visar sig öppna helt andra dörrar som man aldrig kunde förutspå.
Jag avslutade med att förhoppningsvis komma tillbaka med ett JIPPI! Vilket jag nu gör och det innebär att jag sålt aktier i mitt bolag och fått in nya och engagerade delägare- JIPPI! Detta ger mig kraft, motivation, inspiration, lust och glädjde – det är ju trots allt roligare att vara flera vid både med- och motgångar! Så jag hoppas och tror detta kan bli en spännande år!

Det fascinerar mig så oerhört mkt när människor möts och nya saker sker som aldrig gick att förutspå. Om företaget går knackigt så STÄNG INTE IN DIG I ETT RUM, för där är den enda platsen som garanterat är dömd för att misslyckas på! Var delaktig i något nätverk, driv ett projekt, eller engagera dig i något, vad som helst bara det inkluderar människor. Ibland blir jag arbetsskadad och kan sitta och fundera under tex en tågresa vilka människor som egentligen stter bredvid mig eller iaf samma vagn. Kommunpolikter var det en gång och shit va mkt jag lärde mig den gången om just hans område, en annan gång var det en tågkonduktör som hade slutat på ett stort köpcenter imperium, intressant att få höra hans berättelse. Vid ett annat tillfälle var det en tjej som tyckte att min skjorta var snygg och ville bara säga det men vi fick en mkt intressant diskussion under tåg färden.

Slutsatsen är att jag är oerhört ödmjuk för vilka människor som finns runt bland oss. Varje gång jag möter människor som snackar mer än lyssnar så försvinner mitt enegagemang, eftersom den personen aldrig får nya synvinklar utan bara ser världen ifrån sin lilla erfarenhet. Självklart är varje individs erfarenheter unika och dessa ska man ta tillvara på och sprida vidare, men personer man möter som inte genuint lyssnar på andra, dem kan leva i sin lilla bubbla. Jag fyller gärna på med fler och mer erfarenheter från andra männsikor. För lika många människor som finns på jorden, lika många uppfattningar, erfarenheter, känslor, kunskap och verkligheter finns det i varje individ – DET är fakta! Och kan jag få lyssna till 1-2 personers erfarenheter varje dag så kan jag få med mig, förutom min egen, ca 20 000 andra berättelser under hela mitt liv OCH då är detta endast 0,00002 % av hela världens befolkning. Det är värt att tänka på vid tillfällen när man säger: Jag VET att….bla bla bla bla….

Det är detta som gör mig sjukt ödmjuk inför dessa olika verkligheter vi lever i men samtidigt lever på samma planet!
Varför skriver jag då om detta? Jo är man företagare och ska sälja produkter/tjänster så måste man förstå vad människor vill ha eller t.o.m inte visste att de ville ha …. Tex Apples Iphone, hur många visste att de ville ha en Iphone innan den ens fanns?

Summering:
- Ta lärdom av Zlatan och Volvos reklamkampanj – Tänk nytt och annorlunda!
- Inse att livet ska gå upp och ner. När ngt känns SKIT så visar det sig att den “skiten” blev ju en fantastisk start på ngt annat”
- Var ödmjuk och lyssna mer på människor för att få en breddare syn på deras olika verkligheter. Detta är en fantastisk tillgång för både dig själv och ditt företagande!

Ha en fortsatt skön start på februari så hörs vi igen inom kort!;)
//Ramona

Dela post
Kommentarer (1)
 • Kul att hitta hit, extra kul att du bor i Uddevalla (själv är jag vänersborgare) känner igen mig i drivet du beskriver i bloggen!

  Jessica/nestor förlag

  2014-02-17 14:00

  Svara

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Nytt år – nya möjligheter! (och erfarenheter)

BloggKlyscha?! Nja det beror på vad man gör under åren som går…

Själv har mitt senaste år minst sagt varit turbulent, fast jag har aldrig deppat ner mig så mycket som många utanför säger att de lätt skulle ha gjort i min situation. Varför går jag då inte och blir deprimerad efter att gått på smäll efter smäll efter smäll, som i klartext betyder, kunden köper inte min nya tjänst, vilket gör att jag inte får några intäkter som i nästa tur innebär tomt på kontot och resultatet blir ingen mat på frukostbordet. Delägare säljer en del av vårt gemensamma bolag utan att jag vet ngt, kund betalar inte sin stora skuld (ca 45 000 kr) … osv osv osv

För många år sen såg jag en film som har etsat sig fast i min hjärna, där en scen framförallt har funnits kvar sen dess. Filmtiteln kommer jag tyvärr inte ihåg men jag hittade det kinesiska ordspråket som användes i filmen:

Maybe so, Maybe not. We’ll see.

En bonde och hans son hade en älskad hingst som hjälpte familjen försörja sig. En dag sprang hästen bort och deras grannar utbrast, ” Din häst sprang iväg, vilken fruktansvärd otur! ”Bonden svarade: ” Kanske det, kanske inte. Vi får se. “

Några dagar senare återvände hästen hem, leder några vilda ston tillbaka till gården. Grannarna skrek ut, ” Din häst har återvänt, och tog med sig flera hästar hem. Vilken stor lycka! ”Bonden svarade:” Kanske det, kanske inte. Vi får se. “

Senare samma vecka försökte bondens son att rida in ett av stona och hon kastade honom till marken, som gjorde att sonen bröt benet. Byborna grät, ” Din son bröt benet, vilken fruktansvärd otur! ”Bonden svarade: ” Kanske det, kanske inte. Vi får se. “

Några veckor senare kom soldater från den nationella armén marscherade genom staden och rekryterade alla arbetsföra pojkar för armén. De tog inte med sig bondens son som fortfarande återhämtade sig från sin skada . Vänner skrek, ” Din pojke skonas, vilken enorm tur! ”Till vilken svarade bonden, ” Kanske det, kanske inte. Vi får se. “

Sensmoralen i denna historia är att inga omständigheter verkligen kan bedömas som bra eller dåliga, tur eller otur, lyckliga eller olyckliga, utan det får tiden utvisa. Dessutom, ingen bor egentligen tillräckligt länge på jorden för att ta reda på ”hela historien”, så det kan betraktas som ett stort slöseri med tid för att bedöma smärre olägenheter som motgångar eller att investera massor av energi på saker som ser enastående på ytan, men kan inte löna sig i slutändan.

Det klokaste är att leva livet med måtta, hålla ett jämt temperament, med alla saker i livet, oavsett om de ursprungligen verkar vara “bra” eller “dåligt”. Livet är mycket mer bekvämare om vi bara accepterar vad vi gjort och gör det bästa av vårt liv. I stället för att alltid behöva döma saker och förklara dem som bra eller dåliga, skulle det vara bättre att bara luta sig tillbaka och säga: “Det ska bli intressant att se vad som händer.”
//Dr. Marlo Archer

För mig finns det verkligen inget bättre citat som passar så sjukt bra in i mitt företagarliv och även privatlivet. Skulle jag översätta texten ovan in i mitt företagsliv skulle det se ut på följande:
1. Jag sa upp mig från jobbet som säljare, äntligen fri och mot nya utmaningar – JIPPI!  
2. Fick inte det nya jobb jag sökte – Åhh va synd!
3. Kom in på en Ky-utbildning istället – JIPPI!
4. Utbildningen var totalt kass och jag fick bara med mig ett stort CSN lån – Åhh va synd!
5. Fd Läraren i utbildningen kontaktade mig och frågade om jag ville börja som säljare i hennes bolag – JIPPI!
6. Det var mkt svårare än vad jag trodde, försäljningssiffrorna sjönk och därmed min provisionslön – Åhh synd!
7. Jag blev senare erbjuden att bli delägare i hennes bolag – JIPPI!
8. Hade skrivit på ett kontrakt som var tuffare än vad jag hade utläst, klev då ur bolaget – Åhh va synd
9. Startade eget nytt bolag ensamt – JIPPI!
10. Försäljningen kom aldrig riktigt igång och stod på ruinens brant – Åhh va synd
11. Har fått förfrågan om att sälja en del utav mitt bolag då mina tjänster visat sig vara intressanta för det andra bolaget som vill bli delägare…

Ja så ser det ut just nu och i slutet av januari kommer jag att veta om jag fått med mig nya delägare och står isåfall inför ordet JIPPI!!!

Det är så coolt att ha med detta tankesätt för det ÄR precis så. Det har iallafall varit så för mig och kommer garanterat att alltid vara så. Önska mig lycka till och en spark i baken så hoppas jag få visa och berätta mer i nästa månad.
Kramar till Er alla bloggläsare och som jag ofta säger, det viktigaste är att DU GÖR NÅ`T!

Dela post
Kommentarer (0)

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Investeringsmöte – Hur gick det sen?!

Blogg
Har Du nån gång hört orden: – Att vara företagare är en riktig berg och dalbana!
Jag har iaf hört detta uttryck så många gånger och verkligen förstått innebörden av dessa ord.

Jag går rakt på och ska berätta för Er hur det gick på mitt investeringsmöte som jag berättade om i mitt förra blogginlägg. Det gick verkligen skitbra! De blev intresserade av konceptet. Vi träffades igen där vi gick igenom hela affärsplanen från A-Ö för att se att vi hade koll på alla bitarna. Vi provsmakade produkten, vi träffade leverantörer, gick igenom inredningen, skrev förslag på aktieägaravtal osv. I cirka 5 månader blev vi tajtare och lärde känna varandra bättre och bättre och det kändes riktigt bra i magen.
Efter att 5 månader hade gått så bokade vi in ett lunchmöte som blev slutet för vårt samarbete!
Orsaken? Ja dem gillade (gillar) verkligen konceptet fast våra åsikter gick isär när det gällde inrednings- och utseendemässiga detaljer! Målet med vårt samarbete skulle verkligen kännas bra i magen och kände någon av oss att det lutade åt fel håll så skulle vi säga ifrån. Att säga ifrån är viktigt annars blir det bara problem om man tvingar sig in i ett samarbete som inte känns bra.

Problemet kan lätt bli att man just där och då tycker att problemen inte känns så stora för MAN VILL JU BARA SÄTTA IGÅNG! Fast långsiktigt kan det bli katastrofala effekter och samtliga parter/delägare kan bli oense om stora frågor. Så grundregel nummer 1, var riktig noga med att säga exakt vad du tycker och släpp på de saker som inte känns lika viktiga i affärskonceptet. För mig var det just en viktig punkt som jag inte kunde släppa, därför slutade vår väg där jag som mest trodde att den hade börjat, men icke sa Nicke!

Vad gör man då? Fasen, tusan, skit också, det som var så nära och kändes så bra!!

I den situationen har jag inget alternativ än att bita ihop och gilla läget! Jag kan säga att det kändes som att vara uppe på toppen av Balder på Liseberg och därefter åka med full kraft rätt nerför backen!

Det är vid dessa tillfällen som hjärnan måste lägga i en ny växel och tänka nytt, positivt, framåt, få nya idéer och agera! Det gjorde jag efter ca 1 dygn och har nu lagt ut en ny tråd som jag verkligen hoppas nappar! Det är sjukt spännande!

För att inte kana för långt ner i bergbanan, så är det viktigt att ta tillvara på alla positiva tillfällen som ger kraft.

Just nu sitter jag på flera frågetecken som förhoppningsvis blir till klartecken inom den närmaste tiden, så jag återkommer inom kort igen och berättar vad som har hänt eftersom det är mkt hemligt just nu.

Vill passa på att visa min lilla valp som är en av flera energikällor:)

Dela post
Kommentarer (0)

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Möte med affärsänglar – Hur coolt är inte det!

BloggAtt starta ett företag och få tummen ur, det är för många ett oerhört stort steg och beslut i livet. Jag vet själv av egen erfarenhet och hur länge jag funderade, fram och tillbaka.

Men det är väl så att tankarna ska få ha sin process för att man mentalt ska vara redo när väl dagen faller in, eller?!

Näää så tror jag faktiskt inte att det är. Ju tidigare du startar, ju framgångsrikare, mer erfarenheter och bättre rustad är du, det är min summering när jag tittar bakåt och ångrar att jag inte tog beslutet tidigare. Jag har startat ett par företag under dessa 5 år som har gått. Vissa gick bättre än andra och mina erfarenheter väger upp mer än vad det stod på sista raden i bokslutet. När jag tittar bakåt inser jag oxå att mina företag har berett den väg som jag idag går på.  Oavsett hur länge man tänker, förbereder, räknar, skissar, funderar så kommer det aldrig bli exakt det som man hade trott. Så var det iaf för mig.
För 5 år sen skulle jag starta ett AB som skulle bygga konceptet Drive Thru och servera sallader, baguetter, pajer, husman mm. Men så blev det inte. Jag startade en enskild firma, blev konsult och jobbade på turistbyrån hela sommaren. Anledningen till att jag hamnade just där var att året innan hade jag praktiserat på Turistbyrån och VD:n hade tyckt att jag gjort ett bra jobb och ville ha tillbaka mig. Och eftersom jag då hade startat en enskild firma blev det på konsultbasis :) Mitt allra första uppdrag som egenföretagare!

Under tiden på Turistbyrån fick jag en ide om att arrangera ett stort julfackeltåg och eventet blev en succe. Detta gjorde att lokal befolkningen fick upp ögonen för mig. Ett företag som hade levererat produkter till eventet ville träffa mig, det mötet ledde till vidare diskussion och 1 år senare startade vi ett företag tillsammans. Hur coolt är inte det!

Detta exempel ovan var bara en av flera händelser och den visar en tydlig röd tråd som syns i alla mina projekt/företag – det ena leder till det andra som leder till det tredje som leder till det fjärde som leder till det femte som leder till det sjätte…. Jag kan garantera Er att det aldrig tar slut…frågan är bara var, vem, hur, när, vart tråden leder i framtiden och det är bara DU som håller igång den.

 

Så vad gör man då för att komma in i den röda tråden som följer med längs hela vägen?!

- BEVISA, GENOM ATT GÖRA NGT INNAN DU SÄGER ATT DU KAN GÖRA NGT.
- VÅGA GÖRA SAKER UTAN ATT TA BETALT!
- VÅGA SATSA!

Idag har jag säkert kommit upp till det 16:e som nu leder till det 17:e…där jag nu ska träffa riskkapitalister som är intresserade av att köpa aktier i ett av mina bolag. Hur coolt är inte det!

Från att ha genomfört de ena, som ledde till det andra osv….så fortsätter nu min resa framåt och jag ser med spänning fram emot den 18:e som leder till det 19:e osv…
Men glöm inte, att det är först genom att göra ngt som leder dig vidare!

 

Härligt med kreativitet ute i butikerna – Min bror håller en chockladboll, som väger 500g och inköpt på Coop.
Ja, varför inte? Onödigt?, äckligt stor? men ganska roligt:) 

Dela post
Kommentarer (3)
 • Hej Ramona,jag har läst din blogg då och då med en känsla av inspiration och en förhoppning att du kommer att lyckas med dina företag!Det du säger om att nätverka och omge sig med likasinnade känns klockrent men själv har jag svårt hitta folk som ex kan tänka sig att investera riskkapital i ett oerhört intressant projekt med stor vinstpotential!Jag har letat en del och funnit sidor där man kan annonsera mm!Vad är ditt bästa råd angående annonseringar och att hitta bästa möjliga affärsängel?Att tänka utanför ramarna:)))En Chokladboll som den ovan,ja verkligen en utmaning,,att få i sig alltså!Att sälja ja varför inte!Ingenting är väl omöjligt för den envetna envisa entreprenauren på väg mot nya stordåd:))Ramona,har du en email så jag kan visa upp mitt projekt och få lite feedback om var jag bäst hittar investerare?Om du har tid vill säga!Ha det gott // Goldman

  2013-06-20 14:00

  Svara

 • Hallå Goldman! Att hitta investerare är absolut det svåraste idag iaf när du är i startfasen där INGEN nästintill vill investera – Du hamnar i ett klassiskt MOMENT 22 läge! Det gäller bara att vara ihärdig och nätverka runt. Ett tag tänkte jag göra samma som Therese gjorde med sin BodySpray, där hon annonserade ut i tidningen (nu kan man ju testa Facebook) om investerare till sin ide. Hon fick sjukt bra respons! Man måste våga släppa / visa affärsidén för att komma framåt!

  Självklart kan du skicka till min email om ditt projekt så ska jag försöka ge lite feedback;) Du kan skicka till min privata adress! Må så gott

  ramona.byro@hotmail.com

  Ramona Byrö

  2013-06-20 14:00

 • Hej igen Ramona,jag hade nästan glömt att jag skrev här men tack för inspirerande feedback!Att helt enkelt slänga ut en annons som på den gamla goda tiden,ja folk läser fortfarande vanliga blaskor:)Mail kommer // Goldman

  2013-07-12 14:00

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Vad gör jag när kunden vägrar att betala?

Blogg454 dagar…

Så många dagar har det gått efter att vår kundfordran borde ha varit betald.
Ibland händer det att våra kunder inte betalar. Det  kan drabba oss företagare på olika sätt, vi kan få likviditetsproblem. För mig har alla tidigare kunder till slut betalat och det som jag ska berätta om nu har jag aldrig tidigare varit med om! Inget jag önskar någon hamna i!
 

När jag såg att denna kund  inte betalade in så tog jag telefonkontakt och frågade varför. Då kom det förklaringar om det ena och det andra, vilket gjorde att jag tog emot ursäkten och vi gjorde upp en betalningsplan. Den struntade kunden i – även den nya betalningsplanen. Eftersom de aldrig återkopplade till mig, växte aggressionen och besvikelsen inom mig.

Själv stod jag också med stora fakturabelopp i bolaget som skulle betalas. Eftersom jag inte heller hade tillräckligt med pengar så gjorde vi upp en betalningsplan och till skillnad från min kund, så fullföljde jag den plan jag utlovat!

NU började det bli riktigt kämpigt! Vad gör jag nu, de betalar ju inte!

Efter lite googlande på olika företagssajter som gav tips på hur man får kunder att betala sin faktura, så hittade jag 1-10 tips lite här och var. Tipsen var väl ok, men skulle vilja att det fanns fler tips/råd om hur man gör när inte telefonsamtal, betalningsplan eller Kronofogden hjälper. Då behövs det verkligen krafttag, och vad gör man då?

Så här har förloppet varit:
1. Oktober 2011. Jag skickar ut en faktura på totalt 74 573 kr

2. December 2011, Förfallodatumet har gått över 2 månader, så jag kontaktade dem via tfn där vi gjorde upp en betalningsplan. Men inga pengar kom in!

3. Mars 2012., Efter flera mail och samtal under våren utan resultat, kontaktade jag ett inkassobolag.

4. Maj 2012. Med nya ytterligare avgifter sattes en process igång där inkassobolaget tog över och skickade krav, men inget hände, absolut inget.

5. Aug 2012. Inkassobolaget frågade hur vi går vidare och jag beslutade mig för att driva det vidare mot Kronofogden, vilket känns i hjärtat då jag verkligen vill hjälpa kunden så långt det går. Men när de helt struntade i att kontakta mig fanns det inget annat val.

6. Aug 2012. Kronofogden skickar ut ett Delgivningskvitto som det skuldsatta företaget måste skriva på, men de lyckades även här hålla sig undan!

7. Okt 2012. Möter de upp mig och berättar läget och lovar på heder och samvete att betala fakturan. Äntligen tog de kontakt med mig, så med blandade känslor väcktes ett litet hopp. Trots att de skadat förtroendet rejält! Vad ska jag göra, har ju inget alternativ i det läget än att försöka tänka positivt.

8. De kontaktar mig och säger att ”Tar du bort ärendet ifrån Kronofogden så lovar vi att betala in 10 000 kr samma dag. Dagen efter meddelar jag dem att ärendet är avslutat – men tror ni att det kom in några pengar!? Stämmer bra, för det gjorde det inte heller! Nu övergår besvikelsen till en ännu mer frustation, inte i första hand att de inte betalar, utan främst att de LJUGER mig rakt upp i ansiktet. De säger att de ska betala men struntar totalt i det!

10. Nov 2012 kontaktar jag ett annat bolag som också har en stor kundfordran på det skuldsatta företaget och frågar hur de tänker gå vidare. De hade gjort samma sak som jag och avslutat ärendet hos Kronofogden med tron att de skulle betala sin skuld, men tänkte nu gå vidare till Tingsrätten eftersom inga pengar kommit in.

11. Jag gör samma sak och ringer Stockholms Tingsrätt för att höra hur man går tillväga. -Du kan antingen gå direkt till oss men då kostar det en liten slant, eller att fortsätta driva igenom ärendet hos Kronofogden som förr eller senare lämnar över det till oss.
Stora företag har säkert rutiner för detta men med ett litet bolag tar det på krafterna.

12. Dec 2012. Jag kräver att de betalar in 5 000 kr på tisdagen annars går jag vidare till Kronofogden. De lovar att betala – MEN INGET händer!

Ni kan säkert tycka och fundera över VARFÖR jag ger dem en massa tid, men vill bara poängtera att dels har jag aldrig suttit i denna situation tidigare och framförallt, är det så att de går i konkurs så får jag inte ut en enda krona. Det ska tilläggas att företaget har ca 13 anmälningar på sig och att hålla balansen, mellan att kräva bolaget i konkurs eller ha en försiktig tydlig dialog, den är svår! För vilket alternativ kommer jag att vinna på i slutändan?

13. Till slut spricker det totalt. Jag vill träffa dem en gång för alla efter alla julledigheter. Vi bokar möte på Bromma Flygplats kl. 18,00. Tro det eller ej, men de dyker upp. Vi sätter oss i restaurangen och efter ca 20 minuter klarar jag inte av mer mentalt. Reser mig upp, höjer rösten och knyter ihop knytnäven och skakar av ilska. Det som gjorde att jag brast var den enes kommentar som löd:

– Ni skiter ju fullständigt i om vi överlever eller ej, är inte det ganska viktigt för att vi överhuvudtaget ska kunna betala några pengar!

Detta får mig att totalt explodera och glömmer för en stund att vi står på en av de mest trafikerade flygplatserna i Sverige. Samtidigt som jag tydliggör för dem hur tillmötesgående jag varit sedan 1,5 år tillbaka, så smäller jag knytnäven rejält i bordet efter varje min mening. Ca 5 minuter senare lämnar jag platsen och min kollega tar över – innan jag exploderar helt!

Dagen efter kommer ett mail om att de ska betala in skulden. Men av någon anledning har beloppet sänkts  och jag vägrar acceptera ett icke fullständigt belopp, vilket jag tydligt skriver tillbaka. Nu är det upp till bevis – kommer de att betala sin skuld eller inte!?

Dela post
Kommentarer (8)
 • Min sämst betalande kund är den kommun jag finns i. Jag ger 30 dagars betalningsfrist och ändå håller man inte tiden. Jag står och faller inte med detta, men jag tycker att det är dåligt beteende gentemot små företagare.

  Gunnels stadsvandringar

  2017-11-25 18:55

  Svara

 • Det går att driva ärendet själv och skicka inkassokrav direkt om fakturan inte betalas och sedan till KF ha det sin gång. SBBI Inkasso är en inkassotjänst som man sköter själv och kostar bara 50 kr. Betalas den inte kan man ju skicka ärendet direkt till kronofogden med betalningsförläggande så är indrivningen i rullning. Dessutom tror jag att detta ska man göra det rutinmässigt om man inte får betalat och inte försöka förmå nån att betala genom diskussioner.

  Janne

  2014-10-18 14:00

  Svara

 • Ramona Byrö: Fick du betalt eller vad hände?

  Björn Sennbrink

  2014-03-18 14:00

  Svara

 • Jag kokar när jag läser detta!! Jag har råkat ut för liknande och anlitade Reda inkasso men dom tomtarna ringde och frågade om kunden ville betala och han sa nej, sen gjorde inte Reda inkasso mer åt saken men dom skulle ha betalt av mig för INGENTING!!! Nä anlita ett “MC gäng” i stället så kommer pengarna direkt!!

  Irriterad företagare!

  2014-01-23 14:00

  Svara

 • Läs in flera

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Serieentreprenör

BloggLyssnade på en tjej som berättade att hon var en serie entreprenör och visst kände jag igen mig i hennes beskrivning. Jag vill göra en summering på vad som hänt mina bolag under det gångna året.

Jag startade mitt första bolag 2008, en enskild firma. Under denna tid och dessförinnan hade jag 4 mkt intressanta affärsidéer som jag ville förverkliga. Jobba med franchise rekryteringar, utomhusreklam, starta igång en egen kedja och lansera en alldeles ny tjänst på nätet (som fortfarande inte finns)
Resultatet blev 4 nystartade bolag med minst en delägare i varje bolag. Detta var förutsättningen för att jag skulle kunna hantera fyra nya bolag-att jag hade kompanjoner i varje bolag så att vi tillsammans skulle bygga upp företaget. Min primära tid lades på två utav bolagen som behövde extra kraft och energi.

1:a Företaget.
I somras lämnade jag ett utav dem då vi hade skilda åsikter om hur det skulle drivas vidare. Så jag startade upp ett eget handelsbolag där jag fick bestämma helt själv.

2:e Företaget.
Min kompanjon tjej hade inte samma ambition, ork, lust och vilja att fortsätta driva detta bolag, vilket resulterade att vi fick likvidera det pga. att förutsättningen var att hon skulle vara den operativa i företaget.
Denna ide hoppas jag kunna få förverkliga någon gång i framtiden för det kan bli en riktig stor succé med rätt människor i bolaget.

3:e Företaget.
Här insåg jag att budgeten inte gick ihop och fick ej in de uppgifter jag önskade ifrån min delägare.
Kärnan i all företagande är att man måste kunna tjäna pengar på sista raden och när jag insåg att vi inte gjorde detta så valde jag att kliva ur. Valde även att lämna företaget pga. att vi hade olika åsikter och ambitioner med företagandets resa framåt.

4:e Företaget.
Min kompanjon fick ett erbjudande som hon inte kunde tacka ej till och valde att gå ur den operativa delen, vilket innebar att jag ställdes inför ett val. Lägga ner det helt eller själv ta över ansvaret och själv bli den operativa.
Alla fyra bolag har (hade) alla olika kompanjoner. Visst har jag lärt mig en hel del på hur människor tänker, vill, orkar och deras ambitioner. Jag har inte ändrats utan ser mig fortfarande som en serieentreprenör som vill bygga bolag. Jag är inte ensam företagaren som tycker lagom är bäst, utan jag älskar att ta utmaningar och bygga ngt stort större bäst.

Tycker mitt event med jultåget säger en hel del om min personlighet. Det var mitt första event och målet var att ca 2000 människor skulle komma, det kom 2500 människor.

Får jag med mig rätt människor som tänker som mig så finns det inga begränsningar alls. Lärdomen av företagen ovan är att bättre gå igenom och granska mina ev. blivande delägare, vem är dem, vad har de för ambition, varför vill de detta, hur mår dem idag, vad är deras historia, hur jobbar de, vad är deras för resp. nackdelar enligt dem själva osv
Får man svar på dessa frågor så kan man snart se om vårt företagande passar ihop.

Ensam är inte stark, fel människor bli svagare
Ensam är inte stark, rätt mäniskor blir kraftfullt !!!!!!!!

//Ramona

(Obs gällande CocaCola blev det ingen ersättning)

Dela post
Kommentarer (3)
 • En kommentar kring vad som kan dölja sig kring begreppet “fel” människor.

  Det är alltid viktigt att en tilltänkt samarbetspartner ”KLICKAR ” med en själv. Vad innebär detta?

  När det klickar blir du SEDD, HÖRD och BEKRÄFTAD och då skapas automatiskt TRYGGHET, TILLIT, KRAFT, KREATIVITET och DYNAMIK.

  Dessutom sker allt det man gör, på kortast möjliga tid …och det blir också rätt.

  Människor måste fungera ihop, de måste vara kompatibla. Personkemin måste alltså stämma. Saknas detta, så blir det som du själv skriver.

  “Ensam är inte stark, fel människor blir svagare.

  Ensam är inte stark, rätt människor blir kraftfullt.”

  mixaforattmaxa.se

  2014-01-23 14:00

  Svara

 • Tack för härlig läsning! Tror helt klart att du kommer att lyckas. Jag älskar din energi!!

  Lis Löfgren

  2013-01-03 14:00

  Svara

 • Tack Lis! God fortsättning till dig på det nya året!;)

  Ramona Byrö

  2013-01-03 14:00

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Semestern avslutades med en rejäl smäll!

BloggJag tillsammans med min sambo Anders, min bror och hans tjej hade precis avslutat en veckas semester på Gotland när olyckan inträffade.

Precis när vi stannat bilen hos min bror för att släppa av dem samt deras packning, så tar Anders en Alvedon mot sin huvudvärk och ska svälja ner den med den sista ”slatten” av MER flaskan. Han tar upp flaskan ifrån golvet och ska precis ta handen för att skruva av korken men hinner inte då flaskan exploderar och korken far av med en sådan enorm kraft att det lät precis som ett pistolskott. Flaskan flyger ur hans hand bakåt och korken flyger med en enorm kraft rakt mot mitt öga. Ur flaskan kom det en rökutveckling/dimmoln.

Det första jag tänkte på vid smällen när allt svartnade var hur kunde detta inträffa!
Min brors tjej trodde det var bilens airbag som hade slagit ut.
Smärtan var obeskrivlig!!!

Vi åkte direkt till sjukhuset där det konstaterades att jag inte hade någon syn överhuvudtaget på mitt vänstra öga. Detta var ett av mina värsta dygn någonsin, inte bara utav den enormt tryckande smärtan utan även känslan och tron att synen helt skulle försvinna.

Eftersom jag själv jobbat inom livsmedelsindustrin vet jag att olyckor kan inträffa. Företag måste konstant lära sig nya saker och ständigt utveckla sina produkter. I detta fall är det Coca Cola Enterprises – ett av världens största varumärke – som tillverkar flaskan MER och inte trodde jag att detta skulle kunna vara möjligt! Nu är jag m.fl. mycket intresserad hur konsumentkontakten svarar upp på det inträffande och viktigast av allt, vilket ansvar anser dem sig ha.

Efter 10 dagar är ögat betydligt bättre, dock har jag fortfarande ett synfel och besöker kontinuerligt ögonläkaren. Givetvis hoppas jag på att allt blir som innan olyckan men ställer mig kritisk till produkten – kan det verkligen vara möjligt att få sälja en dryck som jäser efter 1-2 dagar i bilen med ca 1/5 del kvar och skapa en sådan gigantisk smäll utan någon information om detta på etiketten?! 

Jag tror fler med mig hanterar en MER flaska som en picknick dryck som åker med i bagen, bilen, jobbet etc. och inte hålls svalt konstant. Konsekvenserna borde stå tydligt. Innan dess uppmanar jag, drick inte MER! Nästa gång kan det vara ett barn eller att man kör bil samtidigt som det smäller, inte ok!

Jag återkommer om ärendet, men nu är semestern slut så nu kööörrr vi cheeky

Dela post
Kommentarer (0)

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Semester är avtalad ledighet under ett visst antal av årets dagar.

Blogg
Så står det på Wikipedia om vad ordet ”semester” betyder. Jag tycker det är svårt att svara på frågan: – När ska DU ha semester då?

- Ja just det, semester,,,öhh,,jo,,,kanske,, nån dag eller två i sommar….eller när ska NI ha semester?

Till slut insåg jag att semester har jag under hela året. Ordet semester för mig betyder frihet, göra sådant som är kul, umgås med nära och kära, äta gott, sova länge på morgonen, lägga sig sent, besöka nya platser eller kanske bara kunna få vara för sig själv en dag och framförallt göra det man själv vill varje dag.

Allt detta kan jag göra närsomhelst under året och får nästan lite oroskänslor för alla familjer, singlar, sambos, barn, äldre, ja alla som nu känner en viss stress i kroppen att det ska hinnas med så mkt under 4 kanske rentav 5 veckor… visst e det knepigt! Utan att överdriva tror jag tyvärr MÅNGA jobbar i 11 månader och längtar sjukt mkt efter just semestern. Rätt eller fel? Det kan knappast jag svara på, eftersom man själv måste bestämma vad lycka och välbefinnande är just för en själv.

Däremot vet jag många därute som inte följer sitt hjärta eller gör det man egentligen drömmer om att få göra. Vad väntar vi på egentligen och varför ska vi gå runt och tro att livet består av repetitioner, när vi egentligen är mitt uppe i själva föreställningen här och nu.

Jag säger inte att detta är en självklarhet eftersom jag själv tappar fokus. Däremot vet jag att det är magkänslan som ska få styra mitt liv och inte använda mig av ursäkter som,… men först måste jag…, jag ska bara…, i framtiden då… osv. För att kunna hålla mig till magkänslan så dras jag till människor som har samma tänk. Dessa finns i min vänkrets, genom att gå på föreläsningar, prata med kollegor, umgås med familjen eller ha djur runt mig. Jag älskar att umgås med dem som verkligen vill göra sin dröm OCH GÖR DET HÄR OCH NU! DET är inspirerande!

Det kan liknas som när man bestämt sig för att börja träna. Dels är det roligare att vara två samt lättare att hjälpa varandras motivation när det känns motigt för den ena att traska till träningen. Så umgås med sådana personer som du själv vill vara, det smittar av sig!

Ett exemplariskt exempel är här och nu när jag sitter på min kontorstol, tittar ut, ser solen skina samt löven fladdra gott i luften. Framför mig på bordet ligger ett brev ifrån skatteverket, ”Belopp att betala in 18 676 kr senast den 27 juli” Tittar på mitt bankonto som visar att det finns 1181 kr kvar.
Som alltid har jag två val – bli stressad över situationen och tänka negativt ELLER andas lugnt och hitta möjligheter, hur löser jag detta på bästa sätt! Det första alternativet är bara tidsfördriv och slöseri med energi till ingen nytta. Jag mår dåligt samtidigt som jag inte fokuserar på att lösa uppgiften som förr eller senare måste lösas. Mitt sätt är att läsa, titta, lyssna på ngt positivt för då hittar jag samtidigt en lösning till mitt problem.

Psst!  Skickade försäljningsbrev via mailen och fick nu precis en intressent som vill ha offert. Jag pratade även med Skatteverket som ev. kan göra ett uppskov denna gång eftersom jag alltid har betalat rätt och riktigt sen 4 år tillbaka. Nya intäkter kommer trots allt in under augusti månad.

Så visst ska det bli skönt med lite semester smiley

  

Dela post
Kommentarer (0)

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Läs mer i tidningen Driva Eget
8 nr 545 kr

Nr 7/2017 – bara i papperstidningen:

TEMA: Väx utan att anställa
* Smarta samarbeten ger bättre affärer
* Franchise: Låt andra kopiera din idé

Tuff Vår med nya beslut

BloggSom många säkerligen har sett så var det en tid sen jag var inne och skrev ngt i min blogg. Jag har helt enkelt inte prioriterat detta.

En sak jag lärde mig för ett par år sen var att uttrycket ”jag hinner inte” inte borde finnas. Detta är en riktig dålig ursäkt som borde försvinna som uttryck. Så visst skulle jag kunna passa på och använda det uttrycket vid detta tillfälle, men i min värld existerar det inte längre. Kan väl erkänna att det tar emot varje gång som jag hamnar inför ett sånt läge, tex kompis som säger varför ringde du aldrig tillbaka i veckan… – Jag hann… eller jag prioriterade det inte! Jag har blivit sämre på att arrangera saker för mina vänner, därför svarar jag oftast JA till saker som mina kompisar frågar om jag vill hänga med på, för att JAG VILL prioritera dem! 

Kan man hålla sig till detta så är man dels ärlig mot personen ifråga och framförallt det viktigaste SIG SJÄLV! Det är först då som man verkligen förstår vad tiden läggs på, allt annat lurar dig bara. Så lova att sluta använda uttrycket ”Jag hinner inte”. Ska sanningen fram så hinner alla, frågan är bara vad DU prioriterar just nu!

Som svar på varför jag varit frånvarande här på bloggen så handlar det ju givetvis om mina bolag (och även lite privat) Att vara företagare är egentligen ingen skillnad som att vara vanlig människa. Vi lever i en ständig föränderlig värld och utmaningen blir att anpassa sig till den, både ur privat synvinkel och som företagare. Det är väl därför jag älskar att driva företag, jag blir vältränad på att tackla förändringar.

Ett av mina bolag kommer jag nu att lämna den siste juni pga. att vi delägare vill åt olika håll. Till slut måste man ta det där krampaktiga beslutet som värker i kropp och själ och försöka se in i framtiden, tar jag detta beslut nu så kommer det att bli betydligt bättre sen. Då är det lättare att motivera sig till ett beslut också. Så nu väntar en ny utmaning och det ser jag verkligen framemot.

Först tänkte jag att jag ”släpper” denna bransch helt, pga. att jag inte vet HUR jag ska göra. Sen skulle jag även få över mer tid till mina andra 3 bolag. Men inser nu att detta område/bransch är för intressant och spännande att bara släppa,  så jag väljer att starta upp ett nytt bolag med den inriktningen som JAG vill. Så löser sig, HUR jag ska göra, under vägens gång.
Så nu står jag här igen med 4 bolag som har fyra olika intressanta områden och jag är taggad till tusen att bygga alla fyra smiley

Dela post
Kommentarer (0)

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
“Uddevallas Fackeltåg kan gå vidare”

BloggSå skrev vår dagstidning Bohusläningen i lördags och jag tyckte det blev ett bra reportage och framförallt skitkul att ngn annan vill ta över rodret efter mig. Det är faktiskt samma kille som pryder omslaget på Driva Egets tidning!

smiley

 

Precis som jag beskriver i artikeln så är det en tung sten som släpper från mitt hjärta i samma skede som jag lämnade över facklan.
I 5 år har halva oktober, hela november och december varit tunga på många sätt och nu känns det så rätt att släppa detta event som blev en av mina starter på just företagandet. Dags att gå vidare där jag är väldigt mån om min tid just nu, då jag har 4 bolag som har siktet inställt på att dra igång på allvar under 2012!

På torsdag ska ett av mina bolag “Pannkakerian AB” ha ett spännande möte med ett stort köpcenter som är intresserade av att veta mer om vårt koncept. I drygt ett år har jag och Karin format Pannkakerian och letar just nu efter ett bra läge som är otroligt viktigt att det blir just “rätt läge” då detta kommer bli en referens för att sedan kunna starta fler enheter i västra Sverige och bygga en kedja. Läs gärna mer på vår blogg eller vår hemsida för att följa utvecklingen.

//Ramona

Dela post
Kommentarer (0)

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Följ Driva Eget
Följ oss på facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Följ @drivaeget
Följ oss på LinkedIn
Följ oss på Google+
Sök allabolag.se
Dagens aktieindex
Läs mer i tidningen
8 nr 545 kr

TEMA: Väx utan att anställa
Smarta samarbeten ger bättre affärer
Franchise: Låt andra kopiera din idé

Dessutom:

 • Planera skatten efter 60
 • Våga vara personlig – få fler kunder
 • Redo för GDPR? Undvik böter