• "Gör 2017 till ditt bästa år någonsin! 7 säkra tips för framgång"

  Ulla-Lisa Thordén

 • "Att sprida olika typer av innehåll är en central del inom Social Selling."

  Fredrik Steinholtz

 • "Fem råd för att få kunderna mer nöjda."

  Anders Andersson

 • Ulla-Lisa Thordén
 • Fredrik Steinholtz
 • Anders Andersson

8 nummer

545 kr

Prenumerera
 • Mohammed Said

  Mohammed Said

  Entreprenör och jobbcoach

  Mohammed Said är jobbcoach och entreprenör. Han driver ekonomibloggen vagentillpengar.se och är författare till e-boken Skapa din framtid. Han vill inspirera andra till att sätta upp mål i företagandet och livet och att aldrig ge upp.

En bra mentor kan utveckla ditt företag

BloggVill du ha en bättre företagsutveckling? Siktar på du på en bättre framgång för ditt företag? Boosta ditt företag med att hitta en duktig mentor som kan hjälpa dig att undvika att göra stora misstag och hitta nya kontakter och kunder. Jag tror att alla vi behöver en mentor för att utvecklas som privata personer och företagare. En bra mentor kan  se våra misstag tydligare än vad vi själva kan. Hen kan hitta svaga sidor som du kanske inte skulle upptäckt på egen hand. Nästan 95 procent av toppmänniskorna i världen har faktiskt haft minst en coach eller mentor en gång i livet.

När jag gick på högskolan och läste en kurs i organisation och ledarskap fick vi en bra modell som hette ”Joharis fönster”. På samma sätt som du inte kan höra din egen röst förrän du får hjälp av en inspelning, och på samma sätt som du inte vet hur du ser ut förrän du får hjälp av en spegel eller en videospelare, kan du inte heller veta hur ditt beteende uppfattas av andra om du inte får någon att berätta det för dig. Vi människor är ständigt beroende av vår omgivning för att nå självkännedom och självförtroende. De fyra rutorna eller fyra fönster som du ser nedan är du. Beroende på vilket fönster du kikar in genom, så kan du se olika delar av dig själv. Alla andra som känner dig och träffar dig ser in genom fönster A och B. Du själv ser in genom A och C, och ingen kan se fönster D, för det är dolt. De fyra olika fönsterkarmarna kan bli större eller mindre beroende på olika situationer och under olika tidsperioder.

A- fönster

Genom detta fönster ser du dina färdigheter, som även andra kan se.

B- fönster

Genom detta fönster kan bara andra se dina egenskaper. Du kan inte se in genom fönster B. Dessa egenskaper kommunicerar du helt omedvetet till andra, till exempel genom ditt kroppsspråk. Genom att få feedback av andra ökar du din arena och det blinda fönster blir allt mindre ju mer feedback du får av andra.

C- fönster

Här befinner sig alla dina hemligheter, och om du vill kan du minska utrymmet genom att berätta för andra vad du tycker, tänker och känner.

D- fönster 

I detta fönster finns det som varken du eller andra vet något om. En del här ligger så djupt att du kanske aldrig kan nå det. Det kan till exempel vara tidiga barndomsupplevelser, och förmågor som aldrig sätts på prov. Ingen kan veta allt om sig själv.

Jag vill inte gå för djupt in i Joharis fönstermodell, men jag rekommenderar starkt att du läser om den i psykologiböcker eller på nätet. Uppriktigt sagt, tidigare har jag trott att jag inte behövde en mentor. Jag var tvärsäker på att jag kunde klara mig själv utan någon annans hjälp. Jag skämdes också när jag funderade på att skaffa mig en mentor, eftersom jag tänkte på det som något som bara svaga människor behövde. Egentligen är det dock tvärtom, du kan fråga nästan vilken framgångsrik person som helst och han eller hon kommer säkerligen säga att de haft en mentor i sitt liv! Alla stora chefer och mellanchefer på både små och stora företag, ja, till och med tv-stjärnor har haft en coach någon gång i livet. Därför är det så viktigt att du genast börjar leta efter en bra mentor.

Dela post
Kommentarer (0)

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Böcker berikar ditt LIV

Blogg7 fördelar med att läsa böcker

Trots det jag redan skrivit om hur viktigt det är att läsa böcker så kommer här flera fördelar med att börja läsa idag. Jag hoppas de här fördelarna kommer göra dig övertygad om hur viktigt det är att börja läsa böcker.

1.     Läsning förbättrar din koncentration. Varje gång du läser måste du vara fokuserad under en längre tid, och för att du ska förstå texten så behöver du hålla ditt fokus på ett enda ställe, vilket leder till att man övar upp förmågan att koncentrera sig.

2.     Läsning är en kunskapskälla. Din bästa kunskapskälla kan mycket väl vara böcker, och det är böcker som ger dig ny kunskap, information, erfarenhet och teorier.

3.     Läsning ger dig ett rikare språk. Varje gång du läser färdigt en bok förbättras ditt språk. Läsningen lär dig nya ord som du kanske inte hört tidigare.

4.     Läsning hjälper dig uttrycka dig bättre. När du läser och samlar på dig nya ord kommer du automatiskt att kunna uttrycka dig bättre i ditt tal och ditt skrivande.

5.     Läsning minskar stress. Du lever i ett stressat samhälle, att läsa kan vara ett bra sätt att slappna av och minska på din stressnivå. En bra bok distraherar dig från att tänka på dina vardagliga problem och bekymmer.

6.     Läsning ger dig bättre sömn. En del studier visar att när du läser och samtidigt minskar din stress, somnar du mycket snabbare när du går och lägger dig.

7.     Läsning är underhållande och billigt. En bok kostar inte mycket och varar länge, ibland läser du en bok flera gånger. En bok kan göra dig lycklig, öka din inkomst och förändra ditt liv.

Till sist vill jag dela med mig en bra artikel som är skriven av Camilla Björkman om böcker som kan inspirera dig, berika ditt liv och företag till FRAMGÅNG.

Jag vill också passa på och önska dig och ditt företag bästa lycka i världen och hoppas vi kan ses någon vacker dag!!!

Dela post
Kommentarer (0)

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Ändra dig själv under 2016

Blogg 

Vill du göra år 2016 till ditt bästa år? Vill du ändra och transformera ditt liv? Har du mod och kraft för att leva ett bättre liv?

Du bör göra något nytt i ditt liv för att nya saker ska hända i livet. Jag skrev tidigare hur citaten av Albert Einstein “Definitionen av galenskap är att göra samma sak om och om igen och förvänta sig ett annorlunda resultat” var en vändpunkt i mitt liv. En annan viktig vändpunkt i mitt liv var böcker. Sedan jag startade läsa böcker så började mitt liv ändras och bli bättre. Du är summan av alla böcker du läser under ditt liv. Harvey Macky som skrev bestseller boken, Simma med hajar – utan att bli uppäten. Han sade en gång att människan är summan av två saker, böcker du läser och människor du träffar. Rätt böcker kan driva dig till framgång, kan ändra ditt liv och göra dig till en bättre person.

Jag känner många människor som böcker har ändrat deras liv. Jag kan hävda att mitt liv ändrades när jag läste boken Tänk rätt, bli framgångsrik av Napoleon Hill, boken läste jag 3 gånger år efter år. I den här artikeln vill jag dela med mig stora och framgångsrika böcker som har ändrat liv på miljontals människor i världen. Jag känner dig inte väl men jag vill passa på och önska dig all lycka i världen och om du gillar min text så var vänlig och dela med dig, tack snälla.

 1.  Rick Dad, Poor Dad, vägen till ekonomisk framgång av Robert T Kiyosaki.
 2.  Ränk rätt bli  framgångsrik av Napoleon Hill.
 3.  Hur du vinner vänner och påverkar din omgivning av Dale Carnegie.
 4.  Good to great, hur vanliga företag tar sprången till mästarklass av Jim Collins.
 5.  Tänk låsningar och lösningar av vår kära Kjell Enhager.
Dela post
Kommentarer (0)

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Hitta din passion del 2

BloggHar du hittat din passion och vet vad du brinner för? Bra, men om du inte vet så är det några frågor du bör ställa dig själv för att hitta det du vill:

-         Vad gillar du att göra på din fritid?

-         Vad läser du när du har extra tid?

-         Vad behöver du arbeta med för att kunna vakna varje dag ur sängen utan att behöva en väckarklocka?

-         Om du fick 10 miljoner idag, vad är det första du skulle göra i morgon?

Låt mig berätta för dig om “Mircle Man” som har hittat sin passion och accepterat sig själv och förvandlat sitt handikapptillstånd till en av hans starkaste sidor och blivit en internetnationell föreläsare och författare. För runt 30 år sedan föddes en liten baby vid namn Nick Vujicic i Melbourne, Australien. Det var en chock för hans föräldrar, eftersom han var utan armar och ben. Trots att han var utan ben och hade inga armar gjorde hans föräldrar allt för att han skulle kunna gå i skolan och ha samma förutsättningar som andra barn.

Han hade inte många vänner, men som tur var hade han en syster och bror som båda fick agera både syskon samt bästa vänner. När Nick var vid åtta års ålder kunde han inte se ett ljus i livet och han blev deprimerad. När han var nio år gammal, bestämde han sig för att ta livet av sig genom att dränka sig i ett badkar men efter ett par försök insåg Nick att han inte ville lämna sin familj, och han ville stanna hos dem och försöka leva ett normalt liv.

När Nick var tretton år gammal skadade han sin fot som han använder många gånger för att skriva, anteckna och simma. Nick insåg efter denna händelse att han borde vara mer tacksam för hans lilla förmåga och mindre fokuserad på sitt funktionshinder.

När han blev äldre och vid sjutton års ålder blev han övertalad av vaktmästaren i skolan om att börja tala om sin tro och vilja inför andra elever i skolan. Nick började tala om sitt liv framför tiotals elever som blev sedan till hundratals elever. Första gången han talade inför dem skakades hans knän i tre minuter och han var väldigt nervös. Många flickor grät och en hel del pojkar kämpade för att hålla ordning på sina känslor. En av flickorna som satte sig fram räckte upp handen och sa “jag är så ledsen att behöver avbryta, men kan jag komma upp och krama dig” Flickan kom upp och kramade honom framför alla och viskade i hans öra, “Tack, tack, tack, ingen har någonsin sagt till mig att de älskade mig och att jag är vacker som jag är”.

Nick berättar i sin bok “Liv utan gränser” att det var hennes tacksamhet som inspirerade honom och fick honom att åka över 44 länder och föreläsa över 2000 gånger. Han insåg att vi all behöver kärlek och hopp och att han var i en unik position där han kunde dela med sig till andra människor runt om i världen. Så mina vänner, jag hoppas verkligen att den här storyn om Nick kommer att inspirera er ännu mer. Vem du än är, var du kommer ifrån och vad du sysslar med idag så hitta din passion, tro på dig själv och skapa din framtid.

 

Dela post
Kommentarer (0)

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Hur blir man rik

Blogg 

Ärligt talat vet jag inte om jag är rätt person för att skriva om ämnet. Men känner mig påläst inom ämnet och tänkte dela med mig goda tips om hur du kan bli ekonomiskt oberoende eller skaffa dig din första miljon. Pengar är inte roten till allt ont utan brist på pengar är roten till allt ont.

Idag finns det många sätt att bli rik på. Du behöver en plan och ett specifikt mål för att du ska nå ditt mål och bli rik.

Hur blir man rik – Mål & Tid           

 • MÅL: En miljon! Låt oss säga att du sätter upp ett mål att skaffa en miljon inom fem år. Skriv gärna ner det på ett papper där du ser det varje dag.
 • TID: 5 år. Du kommer att tjäna 1 miljon under de kommande 5 åren. Om du accepterar att detta är möjligt för dig: Grattis!, då har du rätt inställning! Det kommer inte att bli lätt, men ingen som Bill Gates eller Steve Jobs har blivit rika utan hårt arbete och om du hittar din passion och det du älskar att arbeta med kan det fortfarande vara kul.

Det finns många sätt att bli rik på. Bra tips är:

 • Du behöver tjäna mer pengar (totalt 1 miljon netto 5 år)
 • Du behöver spendera mindre pengar för att ha mer pengar.
 • Viktigast av allt är att du måste ha rätt inställning till pengar.

Hur blir man rik? En konkret plan för att du ska nå din första miljon.

1.  Sluta spara och börja investera.

Sluta spara dina pengar i banken för att det är meningslöst om du vill bli rik. Tänk istället hur kan du låta dina pengar arbeta för dig. Hur kan du investera dina pengar så att de genereras ännu mer pengar!

2. Starta ett företag.

Detta är i särklass det vanligaste sättet att bli rik. Det är viktigt att komma igång och börja tjäna pengar direkt. Mer än 80 % av de rikaste i världen driver egna företag. Har du ett företag idag eller vill du starta eget, här har du 20 steg för en rivstart i firman LÄNK

3.  Lär dig av andra.

Steve Siebold är den som skrev boken ”Hur rika människor tänker”. Han har intervjuat hundratals miljonärer och kommit fram till en enkel strategi som han beskriver i boken. Strategin är: lär dig hur rika människor tänker, kopiera deras tankesätt, utför de rätta handlingarna och bli rik du med.

4. Inte ge upp.

När du har bestämt ditt mål och börjar jobba i riktning för att förverkliga din första miljon så är det inte alltid enkelt, det kommer säkerligen dyka upp en del hinder. Hinder i form av pessimistiska vänner och släktningar mm. Det viktigaste är att aldrig ge upp eller som citatet lyder “Ens bästa framgång kommer efter ens största motgång”. Ibland finner man sin framgång precis när man vill ge upp.

Jag har skrivit en E-bok om ämnet och om du vill läsa den gratis så klicka HÄR

Dela post
Kommentarer (2)

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Hitta din passion del 1

BloggDu känner säkert någon som bestämt sig för att gå ner i vikt, förresten vem vill inte göra det idag? Men trots att nästan alla bestämmer sig för att gå ner i vikt är det väldigt få som lyckas med det. Jag har tränat på gym under tolv år och känt många som velat gå ner i vikt och skaffa sig en snygg kropp. Många börjar med att ha ett tydligt mål och det är att gå ner i vikt. Sedan börjar man träna med stor motivation men efter ett tag händer något märkligt. Man slutar träna varje dag, man orkar inte gå till träningen och man tappar sin målsättning och motivation.

Efter ett tag är man tillbaka till gamla mönster igen. Det är lätt att sätta upp mål, varje dag sätts tusentals om inte miljontals mål upp. Men hur många blir uppnådda? Hur många av de som sätter upp sina mål når dem i slutändan? Jag vill påstå att väldigt få lyckas. Jag trodde hela tiden att talangen är en viktig grundsten för att lyckas med allt möjligt. Men nyligen insåg jag något annat. Förra veckan satt jag och min bästa polare hemma hos honom och diskuterade vad han skulle göra med sitt jobb. Han visste varken om han ska studera vidare eller fortsätta jobba. Eller kombinera båda två.

Jag försökte hjälpa honom hitta sin talang och han är som många andra idag, har svårt att hitta sin passion och vilket område hans talang finns. Jag pratade med honom om talang och hur han ska hitta sin passion och vad han brinner för, för att sedan kombinera det med andra egenskaper. Jag kom på att talangen är viktig men självdisciplin är mycket viktigare. Du kanske inte håller med mig! Jag hade själv tyckt att det inte stämmer om jag läste detta för några veckor sedan. Men idag är jag övertygad om att med självdisciplin kan vem som helst komma långt i livet.

Låt mig förklara varför självdisciplin är viktigare än talang. Idag finns det många människor som har talang men de gör inget åt det. De investerar inte tid i att utveckla sin talang. Jag tror egentligen att självdisciplin är en av grunderna som skiljer de som blir framgångsrika från de som står och stagnerar. Jag ser duktiga människor varje dag men de gör inget åt sin talang. Du kanske är riktigt bra på att lära andra men tar aldrig steget för att börja föreläsa.

Du kanske har förmåga att skriva nästa Harry Potter-romanen, men saknar självdisciplin och hittar på ursäkter för att inte skriva den. Förmodligen behöver vi alla lära oss mer om disciplin och hur vi kan dra nytta av den. Du behöver disciplin för att klara av att nå dina mål, utan disciplin kan du aldrig fortsätta hela vägen för det kommer alltid finnas hinder i vägen och distraktioner som hindrar en från att nå målet.

Dela post
Kommentarer (0)

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Golden hour gör dig unik på jobbet

Blogg

Du läste rätt, en timme om dagen kan ändra ditt liv och göra dig rik. Du behöver inte sova 4 timmar per dygn, inte ens sex timmar men du behöver bara sätta ett mål och leva efter det. Du har säkert hört talas om privatekonomi och hur viktigt det är att bli rik genom att antingen tjäna mer pengar eller minska på dina utgifter. På samma sätt har du två enkla val. Det första är att sova mindre och det andra är att lägga dig en timme tidigare, så enkelt är det. Du behöver bara en timme för att syssla med ditt mål och det du vill lyckas med. En del arbetar en timme på morgonen och resten på kvällen. Jag tycker absolut att du ska börja med en timme om dagen.

Låt mig illustrera det med ett exempel, tänk dig att du kommer resa utomlands i morgon. Har du märkt hur du ställer in din väckarklocka och hur du vaknar pigg och glad tidigt på morgonen när du ska resa bort? Du känner en kraft inom dig som driver dig framåt. Även om du vanligtvis är morgontrött då känner du dig skarp och rask när du vet att något spännande och kul ska hända. Många kallar första timmen på dagen för Golden hour. Försök att vakna varje dag en timme tidigare än vad du brukar göra i vanligt fall. Om du brukar vakna varje dag klockan 07:00 så pröva att vakna istället 06:00, och precis som allt annat i livet dem första dagarna kan känna tufft men sedan går det över. Kom ihåg nu din förmåga att sätta upp mål, planera och skrida till handling avgör vilket förlopp ditt liv kommer att ta, din handling utan rätt planering är orsaken till alla misslyckanden. Ju bättre plan du har, desto lättare är det att undvika förhalning, att komma igång med ditt mål. Den timmen kommer göra dig unik på din arbetsplats och ditt privata liv. Du kommer vara mer produktiv än någonsin, bara du planerar den rätt. Det sägs att varje minut som ägnas åt planering sparar uppemot tio minuter i utförande. Det tar dig bara ett tiotal minuter att planera din dag, men denna investering av tid besparar dig minst två timmar i form av bortslösad tid och ansträngning under dagen.

De första tio minuterna använder du till att planera din dag. Planering är viktigt och jätte enkelt. Det enda du behöver är en penna och ett papper. Arbeta utifrån en lista, gör en lista över vad du ska göra under dagen, redan första dagen du börjar jobba utifrån en lista kan du öka din produktivitet med hela tjugofem procent. Jag har provat den här metoden själv och känt en stor skillnad i mitt liv och märkt att ju mer tid jag lägger ner på att planera och skriva listor över vad jag behöver göra, desto effektivare kommer jag bli med liv och arbete.

De sista femtio minuterna använder du dem till att investera i dig själv genom att läsa nyttiga böcker som berikar ditt liv med en ny information och kunskap. Du investerar så mycket tid med andra människor på jobbet, dina vänner, din familj och även folk som du inte känner. Du kanske går ut och promenerar eller tränar fysiskt träning men oftast glömmer du din hjärna som är viktigast av allt annat. Det är din hjärna som du behöver investera din tid i. Det är din hjärna som kommer ändra ditt beteende och livsstil. Det är din hjärna som kommer öka din inkomst och hjälpa dig att skapa en bättre framtid för dig själv och din familj.

Dela post
Kommentarer (0)

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Driva Eget och böcker hjälper dig att bli bättre företagare

BloggKära företagare, du är summan av alla böcker du har läst, tror det var ett citat som jag läste någonstans på nätet. Du vill säkert inte bara driva ditt företag och leva från lön till lön. Jag antar att du önskar dig och din familj ett bättre liv och ekonomi och undrar kanske hur du ska komma till den nivån. Du behöver investera i dig själv och skaffa dig nya färdigheter och allt detta kommer hjälpa dig förr eller senare med ett bättre företagande och ekonomi.

Medicinisk och psykologisk forskning har visat att våra tankemönster kan vara skillnaden mellan hälsa och sjukdom, framgång och motgång, arbetslöshet och arbete. Jag kan påstå att i varje rik mans hus finns det ett bibliotek. De flesta människor som har lyckats starta företag och tjäna pengar har mer eller mindre läst ett stort antal böcker under sitt liv. Du hittar sällan någon som är rik eller framgångsrik som inte har läst böcker eller prenumererad på andra tidningar. Men har du någon gång reflekterar över varför dessa människor har köpt så många böcker under sitt liv? Varför har de spenderat så mycket tid och pengar på böckerna och behållit dem efter att ha läst de? Du är summan av alla böcker som du läser under hela ditt liv. Varje gång du läser en ny bok lär du dig förhoppningsvis något nytt. Varje nytt ord du lär dig innebär en ny idé. Idéer är oskattbara i vårt samhälle. Många andra hävdar att våra inkomster utvecklas parallellt med vårt ordförråd.

Tänk dig nu så mycket kunskap du får när du läser en bok, en rätt sådan. Du får författarens erfarenhet, hans tankar och teorier om ämnet. Allt detta får du i bara via en bok. Vad händer efter du läst den boken. Vad händer med din hjärna. Tror du inte att du blir smartare och klokare genom att läsa böcker och tidningar. Du får deras tankar och kunskap. Tror du inte att du ökar dina möjligheter för att bli bättre företagare när du läser om andras tips och metoder om hur du lyckas med ditt företag. Många läser ibland bara en bok som vänder deras liv totalt. En del böcker är som en gömd skatt.

Du har säkert läst eller talats om boken “Tänk rätt bli framgångsrik”. Denna bok har jag läst tre gånger, en annan bok som handlar om ekonomisk oberoende har jag läst fyra gånger från första sidan till sista sidan. Jag kan hävda att dessa böcker har ändrat mitt liv och tusen tals andra människoliv. Tänk dig nu! Vad som händer med din hjärna när du läser en bok, två böcker, tio böcker, femtio böcker eller hundra böcker. Du blir helt enkelt summan av vad du läser. Du blir utan tvekan smartare och klokare företagare. Din inkomst kommer förhoppningsvis fördubblas parallellt med det du läser. Böcker kan vara ett bra hjälpmedel för att lyckas som företagare men självklart vi ska inte glömma vikten av att läsa tidningar. Speciellt om det är specifika tidningar som erbjuder dig bra kunskap om företagande och samtidigt låter dig inspireras av andra framgångsrika företagare.

Personligen gillar jag två tidningar. Den ena är Dagens Industri och den andra är Driva Eget. Dagens Industri är bra om du sysslar med aktier och fonder. Driva Eget är bra om du vill starta eget eller driver redan ett företag. Tänk dig för bara 45 kr i månaden kan du prenumerera digitalt på en av Sveriges bästa tidningar för småföretagare, här har du länken http://webbshop.driva-eget.se/webbshop

 

Dela post
Kommentarer (0)

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Gör år 2015 till ditt bästa år!
Gör år 2015 till ditt bästa år!

BloggEn av de vändpunkterna i mitt liv var när jag läste citaten av Albert Einstein “Definitionen av galenskap är att göra samma sak om och om igen och förvänta sig ett annorlunda resultat”. Låt oss nu läsa en kort historia om två arbetskamrater.

Tänk dig om du och din polare på arbetsplatsen ska äta lunch under rasten. Ni går och sätter er i lunchrummet på jobbet. Båda du och din polare har sin egen matlåda. När du öppnar din matlåda för att börja äta din lunch, tittar du ner i den och säger:

– Åh, nej inte potatis och köttbullar igen!

Du frågar din vän:

– Kan inte vi byta?

– Nej tack, säger din vän. Jag gillar inte potatis och köttbullar.

Dagen efter upprepas samma sak.

– Åh, nej potatis och köttbullar idag igen. Snälla, kan vi byta idag?

– Nej! säger din arbetskamrat. Jag har redan sagt till dig att jag inte gillar det.

Till slut tröttnar din arbetskamrat på dig och frågar:

– Varför gör du samma måltid om och om igen? Varför gör du inte något annat?

Du svarar:

– Jag orkar inte och har inte tid att göra något nytt på morgonen.

Sensmoralen är självklar här. Denna korta historia skulle kunna vara ditt liv. De flesta människor gör inget för att förändra på saker och ting i livet. Ändå blir de flesta förvånade över att livet serverar dem potatis och köttbullar varenda dag.

Vänta inte för länge och bestäm dig för att våga göra nya saker år 2015. Varför inte göra det till ditt bästa år? Du kan uppnå bättre liv, ekonomi och status bara du bestämmer dig för det. Jag önskar dig all lycka till i världen.

Dela post
Kommentarer (1)
 • kunde inte slute le när jag läste om köttbullarna…sà rätt
  Chapeau som de säger här nere i Belgien…verkligen bra skrivet

  Sana

  2015-01-06 17:18

  Svara

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Starta en webbutik enkelt och snabbt

BloggIdag kan du starta en online eller webbutik med lite pengar och erfarenhet. Det enda du behöver är en bra idé, marknadsföringsplan och en god försäljningsstrategi. Att starta webbutik har aldrig varit så enkelt jämfört med hur komplicerat och dyrt det var för några år sedan.

Driva-eget.se hjälper dig här med en intressant artikel om hur du hittar bra affärsidéer och rätt trend för ditt företag, låt dig inspireras av 2014 års hetaste företagartrender här 

Här hittar du också ett stort trendtema på elva sidor i nya numret av Driva Eget.

Jag har tidigare haft en onlinebutik och tänkte dela med mig av mina erfarenheter och om hur du lyckas med egen. En enkel steg-för-steg-plan finns nedan.

 1. En bra idé är en bra start

Tänk på vad du vill sälja och om din produkt finns med andra produkter ute i marknaden. Välj en bra nisch av olika branscher som mobiltelefoner, elektronik, kosmetika, kläder, sport eller resor. När du har valt din nisch kan du börja tänka på vad du kan erbjuda dina kunder. Vill du erbjuda bättre priser, exklusiv kvalitet, billigare leverans eller bättre kundservice?

 1. Från idé till målgrupp

När du tror att du har en bra affärsidé och vet vilken din nisch är och vad du tänker erbjuda dina kunder kan du börja fundera över din målgrupp. Att definiera målgruppen är den viktigaste du bör studera och undersöka, eftersom kunderna är de som kommer betala för dina produkter och förhoppningsvis göra företaget lönsamt.

 1. Från målgrupp till företag

Nu har du två val. Det första är att registrera ditt företag på företagsregistret (har du en enskild firma så kostar det ingenting annars brukar det kosta 500-2000 kr beroende på vilket företag du vill registrera). Ditt andra val är att kontakta Almi eller andra organisationer som hjälper till med att komma igång med nystartade företag. Fördelen med Almi och de andra är att du kan få rådgivning om lån och riskkapital i företagandets olika faser.

 1. Domän och webbhotell

När du har registrerat ditt företag, har du rätt att registrera ett domän under ditt företag och det kostar inte mycket pengar. Jag brukar själv köpa de flesta domännamn från ett billigt webbhotell och betalar en engångsavgift som varierar mellan 350-500 beroende på vilken adress du köper och om den slutar med .com, .nu eller .se. Ett billigt webbhotell heter www.one.com.

 1. Utveckla din webbutik

Trafik, trafik, trafik. Tänk dig nu hur du kan locka trafik till din verksamhet. Har du ingen trafik så har du inga kunder. Idag finns det många metoder som du kan locka trafik till din webbutik såsom sökmotorer, google AdWords, SEO, PPC annonsering som står för s.k. Pay Per Click. Men sociala medier har blivit en av de viktigaste marknadsföringskanalerna idag. Reklam på Facebook kan vara en effektiv metod för att du ska nå dina potentiella kunder.

 1. Satsa på trygghet och nöjda kunder

Dina kunder känner inte dig och när din webbutik är igång är det viktigt för de som besöker din webbutik känner sig trygga och nöjda. Om dina kunder känner förtroende för ditt företag – då kommer de köpa.

 1. Ge aldrig upp

Albert Einstein sade en gång ”Ge aldrig upp drömmarna om det du verkligen vill göra. Personen med stora drömmar är starkare än den med alla fakta”. Personligen tycker jag att det viktigaste med att starta företag är att inte ge upp när du stöter på hinder och andra svårigheter. Tror du på din idé bör du fortsätta och hålla ut!

Dela post
Kommentarer (0)

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Läs mer i tidningen Driva Eget
8 nr 545 kr

Nr 7/2017 – bara i papperstidningen:

TEMA: Väx utan att anställa
* Smarta samarbeten ger bättre affärer
* Franchise: Låt andra kopiera din idé

Kungen som levde lyckligt! Det glada hjärtat lever längst

Blogg

Det glada hjärtat lever längst, William Shakespeare. Jag tycker att alla människor som lever på den underbara jorden vill eller har någon gång velat ha glädje och lycka i livet. Kanske är glädje det slutgiltiga mål vi människor har i våra liv men vad betyder glädje för dig? Har du någon gång tänkt på att skapa din egen glädje i ditt och andras liv? Finner du din glädje genom arbete eller pengar? Oavsett dina mål behöver du ha någon slags glädje i ditt liv för att må bra och leva ett gott liv. Du tror oftast att om du har ett bra jobb, hälsa, partner och pengar så blir du lycklig men det kan vara tvärtom. Jag menar om du lyckas skapa glädje och lycka i ditt liv kommer din hälsa förbättras automatiskt även din relation till din partner och dina vänner. Du kanske även blir rikare och känner dig lyckligare.

För länge sedan fanns det en kung som levde ett mycket tråkigt liv och kände sig deprimerad varje dag. En dag fick han veta att det fanns en visdomsman som levde högst upp i bergen och hade en skjorta som gav glädje till den som bär den och därför var den här mannen alltid glad och lycklig trots hans fattigdom. Kungen bestämde sig för att besöka mannen och bad honom om att köpa hans skjorta och han var bered att betala hur mycket det kostade.

Kungen gick upp till visdomsmannen och frågade hur mycket han ville sälja sin skjorta som gav glädje till den som hade den på sig. Han sade du kan få den gratis jag vill inte ha något av dig, kungen tog skjortan snabbt och var förvånad över visdomsmannens gåva. Efter en vecka fortsatte kungen i sin depression och var uttråkad trots skjortan och han gick upp igen och frågade visdomsmannen ”Varför är jag fortfarande deprimerad och känner ingen glädje i mitt liv”. Mannen svarade ”Sansat när du kom till mig hade du bara fel tankar om mig!”

”Jag har aldrig varit lycklig för att jag hade en sådan skjorta utan jag är lycklig för att jag har en inre känsla som ger mig glädje”. Glädjen och lyckan ligger i att ge något till andra och inte ta ifrån andra och när du kom till mig för att ta något, tog du det och jag gav dig det därför är du inte lycklig du tog något och jag är fortfarande lycklig för att jag gav dig något.

I själva verket tror jag att det bästa sättet att skapa din egen glädje och lycka är genom att glädja och hjälpa andra. Tänk dig om du vill ha respekt, respektera andra. Söker du lycka, bör du ge lycka till någon annan. Söker du pengar, bör du ge pengar till dem som behöver det. Både vetenskapen, religion och gamla traditioner stödjer mitt påstående så kom ihåg nu att den som hjälper andra, hjälper också sig själv eller som man brukar säga, den som ror en människa till andra sidan sjön, har själv nått andra sidan sjön.

Dela post
Kommentarer (0)

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Småföretagare i Japan

Blogg

 

Min dröm plötsligt blev en verklighet! Jag har drömt om att få besöka Japan ända sedan jag var liten och såg fram emot att få åka dit så fort jag hade tillräckligt med pengar. För tre år sedan satte jag upp som mål i min mållista att resa till Tokyo inom 10 år.

Ärligt talat så trodde inte jag att det skulle ske så snabbt men ibland behöver man utmana sig själv och våga göra nya saker i sitt liv för att utvecklas som person. Jag har alltid gillat citaten av Joseph Campbell ”The cave you fear to enter holds the treasure you seek.

De första två dagarna i Tokyo var lite tråkiga och jag kände mig blåst på hela resan. Drömmen om drömlandet kändes bara som en illution. Allt var helt nytt för mig och folk kunde knappt engelska. Jag visste inte vart jag ska ta vägen och om det var verkligen hit jag ville resa. Men efter några dagar började jag upptäcka Tokyo och jag är fortfarande chockad över hur stort det var och hur artiga och hövliga människor som bor i denna häftiga staden.

Tokyo består av 23 stadsdelar och varje område har sitt eget liv och egen upplevelse. Den har också världens största metropol med närmare 30 miljoner invånare.

Jag kan snabbt nämna elektronikstaden Akihabara som ligger i Tokyo. En stad där du känner dig 10 år i framtiden. Det fanns också spelhallar i en hel byggnad med flera våningar med pachinko, vanliga arkadspel och helt nya varianter där du kan spela med kort på ett bräde framför skärmen.

Under hela min resa i Japan och framför allt Tokyo har jag undrat över hur kunde Japaner och småföretagare utvecklas som personer och hur kunde dem bygga upp sitt lilla land till ett av världens bästa länder? Den här frågan har jag undrat under hela min resa och precis två dagar innan jag skulle åka hem till Sverige så upptäckte jag svaret!

Jag upptäckte att Japaner och framförallt småföretagare är otroligt organiserade och fokuserade människor. De arbetar hårt varje dag med mycket fokus och organisation. De sätter även kunden i fokus och ger kunden 110% god service. Det har hänt många gånger att en småföretagare lämnar sitt jobb och följer med mig för att visa mig den rätta vägen.

Jag tror alla företagare kan lära sig av dessa härliga och organiserade människor och läsa av och förstå kundernas behov så att de i sin tur blir nöjda kunder som aktivt rekommenderar andra att anlita till ditt företag.

Dela post
Kommentarer (0)

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Följ Driva Eget
Följ oss på facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Följ @drivaeget
Följ oss på LinkedIn
Följ oss på Google+
Sök allabolag.se
Dagens aktieindex
Läs mer i tidningen
8 nr 545 kr

TEMA: Väx utan att anställa
Smarta samarbeten ger bättre affärer
Franchise: Låt andra kopiera din idé

Dessutom:

 • Planera skatten efter 60
 • Våga vara personlig – få fler kunder
 • Redo för GDPR? Undvik böter