• "Gör 2017 till ditt bästa år någonsin! 7 säkra tips för framgång"

  Ulla-Lisa Thordén

 • "Att sprida olika typer av innehåll är en central del inom Social Selling."

  Fredrik Steinholtz

 • "Fem råd för att få kunderna mer nöjda."

  Anders Andersson

 • Ulla-Lisa Thordén
 • Fredrik Steinholtz
 • Anders Andersson

8 nummer

545 kr

Prenumerera
 • Mike Blixt

  Mike Blixt

  Serieentreprenör, filantrop, debattör, investerare, tvåbarnsfar, rastlös och glad.

  Medgrundare av Visiba Group, Roots of Scandinavia, Cellspy och Watchy. En serieentreprenör som du inte kommer att se stå i något led någonstans. Dras till ständig förändring och ser annorlunda på det mesta. Treackordspunk  ligger varmt om hjärtat.

En app för utsatta barn

Blogg

Mike Blixt om Likastark

Linda Karlsson – #LiKaStark

Jag behövde nyligen hjälp att göra en pitchfilm till ett av mina nya företag och sprang då på Linda som jobbar med att göra hemsidor, filmer och appar till företag.

Linda blev,nyligen nominerad till Syd-Skånes ”Vardagshjälte 2015” för det arbete hon gör för utsatta barn och ungdomar. En nominering hon känner en enorm stolthet över.

Hon började som föreläsare i unga år då hon var mycket ute i skolorna och pratade om HBT, mobbning, rasism och utanförskap.

”Jag skrev alltid upp en massa information på tavlan så att eleven skulle veta vart de skulle vända sig om de behövde hjälp”, berättar Linda men menar på att det finns fler hinder för att  de som verkligen behöver hjälpen faktiskt får den.

Problem nummer ett: Eleven kan omöjligt komma ihåg all information som presenterats och skrivits upp på tavlan.

Problem nummer två:
Eleven kan inte skriva ner den information den behöver då man inte vill visa, för övriga kamrater, att man behöver hjälp.

Problem nummer tre: Om man skulle dela ut information på papper skulle det bara hamna i närmsta papperskorg.

Grunden till appen, som fått namnet #LiKaStark, har fötts ur dessa problem. ”Om jag samlar information från de fantastiska hjälporganisationer som finns under ett och samma tak behöver barnet/ungdomen endast komma ihåg ett namn, LiKaStark.” säger Linda. Utifrån appen kan barnet sedan ledas till rätt hjälp beroende av vilken problematik hen har.

Problematiken kan se ut på olika sätt för varje barn. Det kan handla om mobbning, rasism, våld i hemmet, självskadebeteende eller kanske självmordstankar. Oavsett problematik är målet att varje barn ska kunna hitta den hjälp de behöver när de behöver det.

Det kommer att stå kort men  information om de olika organisationer som finns med. Det kan exempelvis vara information som vem som svarar på andra sidan luren. Om de som hjälper dig är utbildade. Om de har de tystnadsplikt. Och beskriver på så sätt organisationen eller personen kan skapa en trygghet för barnet när denna väl tar till sig modet och tar kontakt.

Det kommer även att finnas en avdelning för föräldrar. Där kan de hitta rätt hjälp om de tex har barn med speciella behov eller har barn som blivit utsatta på något vis.

Linda Karlsson började jobba heltid som egenföretagare i Maj 2015. Det är efter detta tankarna satt igång om att knyta ihop säcken med hennes egna upplevelser från unga år och den kunskap hon besitter idag. Hennes förhoppning är att projektet #LiKaStark ska leda till att hon får komma ut och föreläsa igen.

”Dels vill jag möta barnen i skolorna. Visa dem att även om man gått igenom ett helvete finns det alla möjligheter i världen att lyckas. Dessutom skall jag ut bland våra företagare och inspirera och berätta att alla kan vi göra det vi drömmer om oavsett historik.”

Linda har, som hon själv formulerar det ”gått från gråsugga till strålande solros” på mindre än ett år. ”Min resa har varit fantastisk och jag har så många människor att tacka men speciellt en person ligger mig varmt om hjärtat. Den person som är absolut viktigast i mitt liv, mig själv. Jag tackar mig själv varje dag för att jag vågade ta de beslut jag gjorde. Jag tackar mig själv för att jag valde livet före mörker i unga år. För det är bara du själv som bestämmer i slutändan. Du kan ha världens bästa nätverk runtomkring dig, vilket jag också har, men det är bara du själv som kan ro ditt liv i hamn i slutet av dagen.”

Du som företag kan fortfarande hjälpa #LiKaStark i projektet för utsatta barn och ungdomar.

”Jag är så enormt tacksam för att Per Fritzell på Perfecta Storkök AB tror på mig och går in helhjärtat och stöder projektet som Guldsponsor. Det är tack vare företagare som honom och hans team som jag kan fullfölja detta viktiga arbete.” 

Men det saknas fortfarande pengar. App-Releasen är den 17 mars i Malmö och innebär startskottet för #LiKaStark och dess verksamhet. Ta chansen och visa att du och ditt företag vill och kan göra skillnad. Följ länken här för mer information om hur du kan hjälpa till.

http://likamedia.com/i-media/

Dela post
Kommentarer (0)

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Newsreps – som Über fast för nyheter

Blogg

Jag har relativt nyligen gjort min första investering i en start-up. Under tiden då Visiba Group hade delar av sin verksamhet på Science Park i Halmstad hade vi förmånen att bo granne med ett av det mest spännande bolagen jag sett växa fram.

Som synnerligen skeptisk till “media” och med en skopa misstro till traditionell nyhetsrapportering så såg jag Newsreps som en aktör där vi, som ”vanliga människor”, blir involverade. Idén gjorde mig fascinerad och jag imponerades ordentligt. Konceptet är lika enkelt som briljant. Företaget hjälper mediebolag att nå appanvändare, som i sin tur kan rapportera, komplettera och bidra med nyheter. Det är alltså vi vanliga människor som blir involverade i nyhetsskapandet samtidigt som vi också får en möjlighet att tjäna en slant, via våra smartphones.

Jag vet inte om grundaren Anders Nilsson skulle hålla med mig i min beskrivning men tänk dig ett öppet TT eller Reuters,  fast med nyheter skapade av människor runtom i hela världen. Själv kallar han det för UGN – eller User Generated News. Det innebär i praktiken att foton, filmer, ljudklipp och text rapporteras in direkt från folket och att rapportering sker direkt från gatan. Inte via journalister. Det är alltså nyheter från medborgare som råkar befinna sig i närheten av en aktuell händelse. De som har appen kan få uppdrag när de befinner sig nära något som en TV -kanal eller tidning behöver hjälp att täcka i sin nyhetsbevakning och de kan direkt ladda upp nyheter som de själva rapporterar in. Sedan använder nyhetsbyråerna detta innehåll för att ge en mer komplett bild av en händelse, och den som rapporterar får betalt för sin insats.

Newsreps kommer tveklöst att förändra hur vi ser på och rapporterar kring nyheter. Själv tycker jag det är hög tid att det sker. Det behövs en bredare medierapportering och det är intressant med fler åsikter och vinklar.

Nu kan TV, tidningar och nyhetsplattformar skicka ut uppdrag men även köpa nyheter från nyhetstorget, och Newsreps låter individen tjäna pengar på sin rapportering.

Det är oerhört spännande att på nära håll följa detta bolag och dess frammarsch.

Se denna film som beskriver affärsmodellen

Länk till hemsidan

Dela post
Kommentarer (0)

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Unga entreprenörer utan kapital

BloggÅr 2015 avslutades med att Visiba Group plockade en femteplats på IDG:s lista över Sveriges hetaste Startups. Som medgrundare är jag naturligtvis nöjd med nomineringen och enormt ödmjuk när jag ser vilka företag som finns med på listan, men som vi vann över. Ta till exempel Scrive, en digital signeringstjänst som underlättar livet för alla företag som behöver signera dokument genom att erbjuda det direkt på nätet. Visiba vann över dem!

Ibland springer man på människor med briljanta idéer som man gärna hade hittat på själv. En sådan person är Adam Halling. Han har en bakgrund som fotbollsspelare i IFK Göteborg och Gais, men han har också ett intresse för konst. Under sin studietid på Halmstad Högskola så skulle han göra ett innovativt projekt och då tänkte han att han ville hjälpa kreativa och konstnärliga människor att på ett enkelt sätt skapa sin egen webshop. Projektet fick namnet Artupz och har på fem månader gått från 0 till att bli en av de ledande plattformarna för konst på nätet, åtminstone i Sverige. Och hade jag varit konstnär så hade jag älskat både Adam och den plattformen. Ärligt talat tycker jag idén är briljant trots att jag inte är konstnär.

De erbjuder alltså en komplett tjänst där konstnärer och kreativa människor kan lägga upp en webbshop med tillhörande presentationssida, showcase och betalningsfunktion. Och sen kan man sälja sina alster till vem som helst, utan massa jobbig administration, som jag personligen alltid överlämnar åt andra att sköta. Det enda man behöver göra är att skapa konstverk och ladda upp dem i sin butik. Vad jag förstår är det gratis också, och man betalar bara när en kund köper något.

Om jag nu vill köpa smycken, tavlor, inredning, posters eller liknande så kan jag alltså kolla runt hos typ 200 konstnärers butiker på en och samma sajt.

Det ska bli intressant att se om Adam och Artupz kan ta sig in på Startup-listan näst gång. Själva namnet är ju rentav förberett för det och jag är oerhört imponerad av att teamet bakom plattformen har byggt den utan externt kapital och ur ett investerarperspektiv är det exakt affärsmodeller som dessa jag verkligen tycker är intressant.

Länk till Artupz

Länk till IDG´s lista

Länk till Visiba

Dela post
Kommentarer (0)

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Ett nytt företag växer fram

Blogg

Mike Blixt

Mike Blixt

Det nya företaget tar form.

Det har nu gått ett par månader sedan jag lämnade Visiba Group som anställd och det nya projektet börjar ta form. Mestadels av tiden har lagts på att ha möten med människor som skall vara med och bygga upp och lansera det nya företaget.

Det är här jag trivs som bäst. Det är en oerhörd kreativ process att under sex månader skissa fram en ny affärsmodell i en, för mig relativt ny bransch. Jag har en tydlig bild av vad det är vi skall bygga och lansera och behövde ett tiotal skarpa människor som tillsammans med mig skall bygga upp och lansera företaget Q1 2016. Dessa har jag nu lokaliserat och förhandlat klart med. Jag ser ännu ett fantastiskt team stå redo.

Vi har nu sex månaders tungt och intensivt arbete framför oss där vi skall bygga upp och riva ner vår affärsplan om och om igen tills den håller i alla väder.

Det är denna process mina kommande inlägg nu kommer att handla om.

Hur denna process ser ut.

Dela post
Kommentarer (0)

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Var sak har sin tid

Blogg

Var sak har sin tid

Var sak har sin tid

För snart två år sedan skissade vi naivt ner hur delar av Svensk sjukvård borde fungera. Det har efter den första skissen blivit åtskilliga timmars skissande vartefter teamet i Visiba Group växte och ny kompetens kom ombord. Det känns idag både märkligt och fantastiskt när man ser hur patienter i Sverige och Finland nu faktiskt använder vår “uppfinning” och hur tjänsten förbättrar och förenklar deras vardag. På riktigt.

Företaget är “up and running” och kaptenen och besättningen är på plats. Skeppet seglar ut på öppet vatten mot nya äventyr och då är det dags för mig att kliva av. Min uppgift är slutförd (även om vissa inte håller med – men ingen säger emot).

Jag är en “uppstartare” och jag tilltalas mycket av att vara den som bygger upp saker från scratch. Att hoppa ut för stupet utan att riktigt veta hur eller om man kommer att landa. Det är här jag är som bäst och det är här jag skall vara och verka. Kanske kommer detta att förändras med tiden. Kanske inte. Man borde bli mer riskmedveten med åren men utvecklingen verkar gå åt motsats riktning.

Under de senaste månaderna har ett tufft beslut vuxit fram. Ett beslut som innebär att jag skall lämna min “baby” Visiba Group för att bygga något nytt. Detta var inte ett beslut som var enkelt att ta. Långt ifrån. Nu är inte Visiba Group längre en “baby” då projektet har vuxit sig till en kaxig men ödmjuk tonåring.

Jag citerar vår VD Johan Gustavsson: “Ska du lämna oss nu när det börjar bli roligt?”. Det är här jag tycker att olikheter hos människor är fantastiskt. Han ser på det ur ett helt annat perspektiv, vilket är bra. När jag börjar känna mig färdig, har han precis kommit igång och det är så det måste vara.

Under uppväxten och tidigare i livet har min omgivning försökt lära mig att “förvalta” saker och “hålla ut”. Det är inte så jag fungerar. Inte alls. De har i all välmening försökt “lära” mig detta. Vilket inte går. Istället har självförtroendet fått sig smäll efter smäll när projekt efter projekt havererat eftersom jag försökt förvaltat saker. Det skall andra göra. Som är bra på det och som vill. Inte jag. Så när en hel omgivning har talat om det för en under väldigt många år, blir det självklart en sanning…som inte är sann.

För mig handlar det om att bli bra på att hitta förvaltare som vill köra skeppet och som är bra på det. Alla typer av människor måste finnas i samhället. “Uppstartaren” och “förvaltaren” och alla persontyper däremellan. Det ena fungerar inte alls eller dåligt utan den andra. Jag har tidigare försökt bygga saker ihop med enbart “Uppstartare” och det har gått käpp rätt åt helvetet varje gång. En bra mix av alla är ett måste, enligt mig.

Nu lämnar jag Visiba Group och tjänsten “Visiba Care” som ni kommer att lära känna den och inleder ett nytt stort och spännande projekt i en helt annan bransch. Det är en blandad cocktail av känslor som fyller en när ett sådant beslut är taget: skräck, glädje, lättnad, olidlig spänning och sorg. Allt samtidigt, vilket är en oerhört märklig känsla.

Jag är inte helt bortkopplad från Visiba utan kommer att bidra med lite av min tid som delägare och vän. Allt för att fortsätta bygga upp ett fantastiskt företag som kommer att göra en skillnad i människors liv i stora delar av världen.

Jag kommer förmodligen fortsätta att blogga om Visiba ibland men blandat med mitt nya projekt och filosofiska tankar kring livet och tid.

Se nu till att göra en magisk dag.

Dela post
Kommentarer (1)
 • Spännande! Lycka till Mike!

  Pernilla

  2015-05-03 18:20

  Svara

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Föreläsning på Handelshögskolan

BloggMike Blixt

Jag och min goda vän Andreas fick äran att inleda en kurs i entreprenörskap på Handelshögskolan i Göteborg. Eleverna har för uppgift att skapa en affärsplan utifrån en idé och sedan arbeta med denna under det kommande året.

Vi fick äran att del med oss av våra synsätt och erfarenheter vilket gav flera av eleverna inspiration.

 

 

HH 007 HH 004 HH 003 HH 002

 

Dela post
Kommentarer (0)

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Videoblogg

BloggKistamässan

Klicka här för att se en kort film

När det kommer till att skapa intressant innehåll på ett företagsblogg visar statistiken tydligt att korta filmer är mer intressant än enbart text och med dagens fantastiska smartphones har man ett helt filmteam i sin ficka.

Denna korta film visar ett exempel på hur vi på Visiba Care kommer att skapa en del av vårt innehåll på vår företagsblogg som du hittar på www.visibacare.com

Utöver dessa korta filmer kommer en rad olika innehåll att fylla den och jag tänkte i kommande blogginlägg tala om hur vi har byggt upp vår content marketingstrategi.

 

Dela post
Kommentarer (0)

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Hur fungerar Visiba Care?

BloggVårdflöde - Visiba Care

 

Vår tjänst för att rationalisera vårdflödet lanseras i Sverige med ett tiotal Svenska vårdföretag inledande. Jag tänkte på ett mycket pedagogiskt sätt beskriva vad Visiba Care är.

1. Patienten använder sin smartphone, surfplatta eller lap-top och går in på sin vårdgivares hemsida som är kopplade till Visiba Care.

2. Patienten har nu två val:

- Val 1: Att ta en kölapp i vårt digitala väntrum. Här ser patienten hur lång kö det är, hur många vårdpersonal som arbetar i systemet och när patienten beräknas komma fram. Minuten innan det är dags för videomötet,får patienten en notifikation och kort där efter kopplas videosamtalet fram.

- Val 2: Patienten söker en ledig tid och bokar själv ett fysiskt besök eller ett videosamtal.

Självklart går det utmärkt att implementera betalfunktioner i detta. Det ser lite olika ut bland våra kunder. Vissa har valt att göra det. Andra inte.

Innan vi byggde detta byggde vi en “Digital vårdcentral” (se tidigare inlägg). Skillnaden mellan vårt tidigare system och detta är till synes lika men det är stora skillnader. Då byggde vi upp en plattform där vårdföretagen skulle ansluta sig och tillhöra en stor bank av vårdgivare. Som jag beskrev i ett tidigare inlägg, var inte vårdaktörerna alls speciellt sugna på att vara listade intill varandra då detta skapar en potentiell konkurrenssituation.

Vi erbjuder dem nu en “lokal” lösning. Ett stöd i deras befintliga verksamhet. En tjänst som faktiskt hjälper dem att spara både tid och pengar.

Jag ser fram emot att se systemet live i Sverige. Inte minst ser jag fram emot att själv få använda det.

Dela post
Kommentarer (0)

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Lyssna på dina kunder

Blogg

Visiba Group, Lyssna på dina kunder.

Visiba Group, Lyssna på dina kunder.

“Vore det inte helt fantastiskt om det fanns en digital vårdcentral där alla privata vårdgivare fanns listade så att jag som privatperson kunde scrolla bland läkare, boka tid och genomföra mötet i videosamtal?!”

Det kan man tycka. Vi hade fel.

Ingen i Visiba Group har tidigare arbetat inom vården i någon form så när vi kom in i branschen så gjorde vi det helt utifrån slutkundens perspektiv. Vi tänkte på hur vi tyckte att det borde se ut och vi började bygga något som liknade just en digital vårdcentral. Vi började bygga den utan att ha gjort det gedigna förarbete som faktiskt krävs för att bygga något i denna bransch.

Vartefter plattformen växte fram, insåg vi sakta men säkert att det vi byggde inte alls var vad branschen ville ha eller behöver. Det visade sig att vårdcentralerna inte ville ansluta sig till en digital vårdcentral och det lät ungefär så här:

“Så ni menar att vi ska lista vår vårdcentral jämte andra konkurrerande vårdcentraler och eventuellt förlora en kund/patient till någon med bättre närvaro online?”

Vi hade inte ens tänkt tanken från början. Vi förstod inte att vissa vårdcentraler kämpade för att överleva och behövde varje patient. De var inte det minsta sugna på att vara listade tillsammans med “konkurrenter” eftersom vi som medborgare, på grund av vårdvalet, själva bestämmer vart vi vill gå för att få vår vård . De allra flesta var dock helt på det klara med att det vi bygger är framtiden inom sjukvården. Men vi var tvungna att göra om vår affärsmodell.

Vi skulle alltså bygga en affärsmodell som inte utsatte vårdföretagen för en konkurrenssituation men som samtidigt innehöll våra ursprungliga tankar. Istället för att åter igen försöka bygga något vi inte till 100% visste hur det skulle se ut så valde vi att fråga branschen vad den ville ha, och vilka vet bättre vad dom vill ha än vårdföretagen själva?

Det ena ledde till det andra och vi valde att påbörja ett samarbete med det innovativa finska vårdbolaget Doctagon och tillsammans skapade vi vår nuvarande affärsmodell där eBokning, eVäntrum och eBesök är våra första värdeerbjudanden. Vi valde att döpa vår tjänst till “Visiba Care” och Doctagon väljer att kalla det för “Anywhere” i Finland.

Du kan se vårt system här: doctagon.fi  (välj Svenska)

Vi besökte Finland ett antal gånger och genomförde workshops där de fick ge sin syn på vad de behöver i sin vardag. Deras kunskaper var ovärdeliga. De gav oss otroligt mycket input och utmanade oss att verkligen skapa något som är till nytta för vårdgivare. Och slutsatsen är att om vi inte hade allierat oss med en kund så hade vi inte varit där vi är idag.

Hur ofta sitter du i workshops med dina kunder och frågar dem vad de vill ha och behöver? Vet du hur deras vardag ser ut? Har du följt dem en dag i deras vardag?

Dela post
Kommentarer (1)
 • Intressant Mike! Kul att läsa om er utveckling. De företag som är fast i sina egna idéer utan att lyssna på sina kunder kommer att ha det tufft.

  Camilla Björkman

  2015-01-05 14:15

  Svara

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
På besök hos en kund i ett snöigt Finland

BloggFinland 009

En helg har gått sedan vårt besök hos en av våra kunder i ett grått och snöigt Finland. Om vädret ute var mörkt och ruggigt så var stämningen på den nyöppnade vårdcentralen, som ligger mitt emot centralstationen i Helsingfors, den omvända: ljus och varm. Doctagon, som kunden heter, är ett företag med tjänster såväl inom primärvård och specialistsjukvård som företagshälsovård. I företaget arbetar 160 läkare och de har en uttalad vision om att vara en innovativ aktör som ligger i teknikens framkant.

Under två dagar fick vi möjligheten att sitta ner och samtala om lanseringen av de tjänster som vi utvecklat åt dem. Vi tittade på hur man ska använda eVäntrummet, en tjänst där man kan träffa sin läkare direkt hemifrån, och vi pratade om de appar som vi gjort och hur man på bästa sätt ska använda videosamtal i sin verksamhet. Vi fick också förmånen att intervjua Erik Mandelin, medicinskt ansvarig på Doctagon, och Michael Ehrnström, specialist inom invärtesmedicin. De beskrev vilka fördelar de ser med videosamtal i vården, och även de utmaningar som finns.

När jag lyssnar på svaren på mina frågor blir det klart att de båda ser att det är en självklarhet att man som vårdgivare ska erbjuda vård på distans, och att det finns klara fördelar både för patient och läkare att ha möjligheten att ses ansikte mot ansikte i ett eBesök. Självklart finns det också utmaningar men de båda ser en framtid där vård på distans är en del av deras vardag.

Dela post
Kommentarer (0)

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Läs mer i tidningen Driva Eget
8 nr 545 kr

Nr 7/2017 – bara i papperstidningen:

TEMA: Väx utan att anställa
* Smarta samarbeten ger bättre affärer
* Franchise: Låt andra kopiera din idé

“Men så kan ni ju inte göra!”

Blogg

Idag har bloggen kapats av min goda vän och kollega Andreas Larsson som är delägare och medgrundare i Visiba Group.

“Men så kan ni ju inte göra!”Det är en ganska vanlig reaktion jag får när jag berättar historien om hur vi har startat igång vårt företag. Och det handlar inte så mycket om tjänsten vi ska leverera, sättet vi skapar hemsida, hur vi kommunicerar med våra tilltänkta kunder eller saker i anslutning till detta. Det handlar om att vi, när vi hade kommit på en helt fantastisk idé, och när vi hade skissat på hur den skulle bli verklig, började bjuda in andra människor och erbjuda dem delägarskap i vårt företag.

Tydligen finns det människor som tycker att det är provocerande att vi ger bort en del av vårt företag istället för att göra allt själv, och troligen finns det människor som rentav tror att vi inte är kloka när vi berättar om hur vi tänker. För varför ge bort något som man kan behålla själv?

För oss var det självklart att ta hjälp av andra, och att erbjuda dem att bli en del av det vi tillsammans skulle skapa. Att på egen hand nå våra uppsatta mål med företaget, när vår kunskap inom många områden som krävdes saknades, var aldrig ett alternativ och vi insåg att vi skulle komma mycket längre om vi skapade en grupp sammansatt av personer som har kunskap, erfarenhet och nätverk som vi själva inte hade. Och så fick det bli. Efter ett antal inspirerande och visionerande möten såväl fysiskt som digitalt hade vi satt samman ett team som kunde göra verklighet av den idé vi hade, och det har lett till att vi blivit pionjärer när det kommer till videosamtal i vården, på ett nytt sätt, och att man i Finland kan träffa sin läkare eller sjuksköterska i sin dator hemifrån. Och det hade aldrig hänt om vi inte hade delat med oss av vår vision och vår idé och gjort andra människor delaktiga i vårt företag.

Så hur var det med “så kan ni inte göra”

Det kan vi visst det.

 

Andreas Larsson

Grundare Visiba Group

asonoflars.com

Dela post
Kommentarer (0)

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Utbildning i inbound marketing

Blogg

#InboundDay2014

#InboundDay2014

Jag har tidigare skrivit om ämnet inbound marketing som kommer att ligga som grund i vår kommande strategi i vår försäljning. Idag deltog delar av Visiba Group i en utbildning i ämnet arrangerad av zooma.se.

Det var ett imponerande innehåll där en rad etablerade företag presenterade sin strategi i ämnet. Några av företagen var mycket transparenta i sin presentation och redovisade en rad oerhört intressanta siffror och statistik.

Vi fick bland annat lyssna på en presentation av IVT värmepumpar där de beskrev sin nyligen inledda resa och vad den nya strategin fick för positiva konsekvenser kring deras försäljning. Det var en mycket imponerande presentation.

IBMD 004

 

IBMD 003

 

IBMD 002

Dela post
Kommentarer (0)

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Följ Driva Eget
Följ oss på facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Följ @drivaeget
Följ oss på LinkedIn
Följ oss på Google+
Sök allabolag.se
Dagens aktieindex
Läs mer i tidningen
8 nr 545 kr

TEMA: Väx utan att anställa
Smarta samarbeten ger bättre affärer
Franchise: Låt andra kopiera din idé

Dessutom:

 • Planera skatten efter 60
 • Våga vara personlig – få fler kunder
 • Redo för GDPR? Undvik böter