• "Gör 2017 till ditt bästa år någonsin! 7 säkra tips för framgång"

  Ulla-Lisa Thordén

 • "Att sprida olika typer av innehåll är en central del inom Social Selling."

  Fredrik Steinholtz

 • "Fem råd för att få kunderna mer nöjda."

  Anders Andersson

 • Ulla-Lisa Thordén
 • Fredrik Steinholtz
 • Anders Andersson

8 nummer

545 kr

Prenumerera
 • Lisbet Olofsson

  Lisbet Olofsson

  Bloggare

  Lisbet Olofsson från Robertsfors är ambassadör för kvinnliga företagare, författare, föreläsare och skribent inom friskvård.

  • Håll kontakten
  • RSS

Kundens känsla styr mer än min känsla om hur min produkt ska vara.

BloggNär det varslades på Volvo Lastvagnar i Umeå och många förlorade sina jobb var det läge att börja fundera över att satsa lite mer på den sidoverksamhet som jag sysselsätter mig med.

Jag har tillsammans med en graphic- och en textildesigner skapat motiv som lämpat sig för stämplar – men inte vilka stämplar som helst. Vi såg väldigt fort att marknanden som har med stämplar att göra är svår och snårig. Vi ville tillverka stämplar i akryl som vi inte har sett än i Sverige. De som finns i Sverige är gjorda i andra länder och har engelsk text.

Vi såg ett växande behov av stämplar med svensk text. Först gjorde vi en provserie i gummi men det passade oss inte alls. Vi ville sticka ut och vi ville vara unika med små serier. Stämplarna ska bli attraktiva och när den är slut så kommer den aldrig åter.

Som vanligt fick vi inget gratis även om vi försökte oss på att sälja våra unika stämplar via andra affärer och webshopar men priset per stämpel blev alldeles för dyr så ingen ville köpa dem. Ärligt talat så förstod vi att ingen vill köpa en liten “clearstämpel” för 100 kr och att vi skulle förstöra vårt varumärke om vi skulle göra det.

Vi designande en webshop och en tillhörande blogg. Vi gjorde precis som alla “tror” att kvinliga företagare gör. Vi blev försiktiga och satsade bara lite pengar och provade vi oss fram. Vi ställde vårt eget designsinne på “paus” och designade en shop och blogg som ska tilltala vår målgrupp av människor. Så vår hemsida och blogg ser inte ut som något annat vi skapat genom tiderna.

Vi håller ned alla kostnader, provar oss fram, trixar och grejar och håller rätt låg profil med våra stämplar men vi säljer hyffsat med den lilla insats som vi gör med shop och blogg. Krutet lägger vi på att designa stämplarna. Vi arbetar sakta och säkert upp vårt varumärke och håller rätt låg profil eftersom vi ser att det här måste ta lite tid och produkten måste arbeta sig in genom att folk använder dem och fattar hur bra och unika de är.

Articsisters har två designteam som arbetar med våra stämplar och gör alster av dem som vi visar upp i bloggen.

Vad som ligger just nu i nästa steg är:
Hemsidan ska göras om för många som köper våra stämplar är född in i “bloggen” och hittar inte så bra på vår sida. DVS man kan klicka på de flesta meningar och ord och komma sig vidare. Så vi bör göra en sidobar med alla länkar till stämplarna och rena till det hela mer.

Sedan kommer nästa projekt att göra en varukorg och skicka ordrarna direkt till oss så kunden slipper göra det via mail.

Titta gärna in och se hur det ser ut.
Allt är annorlunda mot den strama, stela designen på min hemsida.

Articsisters shop

Articsisters blogg

 

Lisbet Olofsson
HälsoZam

 

Dela post
Kommentarer (0)

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Friskvård kan öka företagets tillväxt

BloggEtt företags möjligheter  ökar i takt med hanteringen av friskvård på företag och organisationer. Men att massage, styrketräning eller löpning hjälper den som har har en hög inre stress vill man inte tala så högt om. Det gäller då att se hela människan – inte bara den fysiska utan även den psykiska.

Om ensamstående personer med barn, överviktiga och sjukskrivna får tillfälle att öka sin mentala och psykiska hälsa på jobbet blir de gladare, mindre slutkörda och börjar utveckla ett hälsosammare beteende.

På detta sätt kan företag öka sin goodwill. Arbetsplatsen blir attraktiv och fler vill få anställning. Möjlighet ökar att anställa dem som har rätt kompetens och sedan träna upp dem till fullfjädrade medarbetare som blir lojala och inte vill byta jobb.

Sådant kan öka tillväxten i företaget. Medarbetare får både fysiskt och psykiskt stöd och känner mer delaktighet i visioner och mål. Självförtroenden ökar, och stressnivåerna sjunker. Det blir mer fokus på resultat och en god arbetsmiljö. Allt detta utan att varken jobba hårdare eller längre.

Lisbet Olofsson
HälsoZam

Dela post
Kommentarer (1)
 • Vad menar du, ska man köra massage/styrka/löpning eller inte? ” Men att massage, styrketräning eller löpning hjälper den som har har en hög inre stress vill man inte tala så högt om. “¨

  DEt är väl precis det man talar högt om!?!?

  anders

  2013-02-28 14:00

  Svara

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Utveckla en affärsidé

BloggJag är lite frustrerad eftersom jag har fått nya idéer som kan ta mig framåt med buller och bång. Men jag vet inte egentligen om det gör det – ärligt. Ibland så lurar det mig att ta ett steg från det jag verkligen kan och erbjuder eftersom jag ser att det jag gör kommer att bestå och det är mer aktörerna som förändras. Men jag kan mitt ämne bra.

Det kan vara så att jag ska lämna det och göra något helt nytt men det är ju dumt eftersom jag sitter mer så mycket kunskap.

Vart mina tankar kommer ifrån är att flertalet bett mig titta in på Cellbes och se på deras sortiment.
De ser lite illmariga ut så jag trillar in och får se hur de utvecklat sin affärsidé.

För mig har Cellbes varit en liten tunn katalig som dimpit ned i brevlådan. Innehållet har varir postorder kläder i olika itföranden som inte alltid har lekt och blivit snällt betraktad i mina ögon. Jag har aldrig hittat något som passat mig i färg och form.

Nu när jag tittar in på sidan så hittar jag;

OLIKA RECEPT.

Trilla genast in och njuta av allsköns recept på olika läcker heter.

Lisbet Olofsson
HälsoZam

Dela post
Kommentarer (0)

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
HälsoHets

Blogg

P-O Åstrand och hans hustru atbetade fram;  Arbetsprov med ergometercykel, där man mäter hur snabb syreupptagningen fungerar i kroppen dvs vilken kondition man har.
 
Kan du promenera i en timme i veckan med en hastighet på 6 km/h får du ett konditionstal på 35 (35 ml syre/kg´min)
Kan du promenera i en timme i veckan med en hastighet på 3 km/h får du ett konditionstal på 28 (28 ml syre/kg´min)

Har du ett konditionstal på 28 så motsvarar det en arbetsdag på 4 timmar.

Det är tyvärr inte ovanligt med människor som har 28 och då kan man fundera över vad de gör övriga 4 timmar om man jobbar 8-timmars dag.
Man bör vara medveten om att dessa individer  inte maskar medveten utan är du tränad vid att springa 4 km och ska springa 8 km så kommer kroppen själv justera vart man ska vila och gasa på.  Utan att man själv förstår varför.

Orkar inte kroppen så justerar den detta själv, hur mycket man än brinner för uppdraget.

 
Lisbet
HälsoZam
Dela post
Kommentarer (0)

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Fel man på fel plats – fel rekrytering kostar

BloggAtt 50% av medarbetarnas kapacitet inte utnyttjas  till fullo - jag brukar prata om 30% när man betänker de som har dålig kondition och dålig allmän hälsa också. En motiverad och hälsosam person orkar jobba 70-75% av en hel dag eftersom man ska räkna in ställtider och andra pauser som ingår.

Ett företagets kultur är inget som bara finns utan det är personalen som skapar den samt att en individs medvetenhet om sin kraft och potential leder till att hitta rätt plats Idag förändras allt hela tiden och vi behöver leda oss själva på ett helt annat sätt för att hänga med och framförallt se möjligheterna i förändringen.

Vi vill bli bekräftade och få möjlighet att själva bestämma hur vi vill bidra, Vi behöver göra det vi är bra på. Detta bidrar till att företagen och organisationerna blir effektiva och mer lönsamma. Framförallt att vi som jobbar mår bättre och har kul när vi arbetar.

Vi har så mycket kraft inom oss som inte utnyttjas men då behöver vi också ta steg att göra saker på nya sätt. Idag verkar mycket vara upp och nervänt. Vi ska nöja oss med att det ska fungera bra. Vart har glöden tagit vägen, att brinna för det man gör på jobbet istället för att dra benen efter sig och lyfta lön.

Det handlar så mycket om att börja med sig själv och stå upp för det man tycker är rätt. Lägga fokus på det som fungerar och verkligen göra mer av det. Där finns effektiviteten, ambitionen och glädjen som ger oss en stark känsla som leder till handling.

Tänk vilken tillväxt som skapas om alla skulle brinna för sitt jobb, trivas och göra det man gillar bäst.

Nu pratar jag inte bara om kost och träning, utan om hela sin livsstil och att hitta sin egen bästa potensial.

Trendspanaren vill ha in hälsa i företag

Ledningssystem för friskvård

Lisbet Olofsson
HälsoZam

Dela post
Kommentarer (0)

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Trögt att ha många inblandade – hur tacklar man det?

BloggJag har varit inblandade i många projekt. Det har lärt mig flera saker –  som att ju fler som vill vara med och bestämma desto trögare blir hela
projektet att genomföra.

De som äger projektet vill ha en alltför STOR  summa pengar vilket suger ur en massa ur budget som  ska gynna de som allt riktas mot.

Jag har dessutom varit med om att jag blivit “snodd” på idén. Om jag vill skriva sekretssavtal  för att undvika  sådant kan jag framstå som  att jag är oseriös  och jobbig.

Detta är därför min verklighet och många småföretagares:

 • Inga pengar in förrän projektet är i hamn — och med en risk att någon tar idén innan dess.

Tröghet med att ha fler inblandade alltså. Välkommen med förslag om hur man kan tackla detta?

 

Lisbet
Hälsozam

Dela post
Kommentarer (0)

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Om du inget hör från oss så blir det inget?

BloggDet viner i träden och jag har lätt frossa. Får skylla mig själv när jag tror att det är varmt ute. Jag vill så gärna ha varmt så jag klär mig inte.
Idag har jag en fundering som jag vill delge och fundera kring med er.

Jag sökte ett enstaka uppdrag. De ville ha en in en mängd med uppgifter, den ena mer mysko efter den andra. Jag försökte sätta mig in i personens huvud och komma på vad de verkligen var ute efter. Eftersom jag har en författarådra kan de få en hel novell som helt skjuter bredvid målet. Det tog väldigt länge innan jag beslöt mig för att inte lägga ner så mycket tid på det. Jobbet var rätt litet och en engångsgrej.

Då fick jag veta att: OM DU INGET HÖR FRÅN OSS SÅ BLIR DET INGET!!

Är det så det fungerar idag? Jag blev helt otroligt ärligt helt ställd. Min hjärna tog ett jätteskutt och hjärtat fick blåmärken av aktiviteten. Är det så här ute i samhället. Är detta vad alla som söker jobb får kastat i ansiktet.

VAR DET ETT SERIÖST ERBJUDANDE?
SKA JAG JOBBA MED MÄNNISKOR SOM HAR DET TÄNKET.

Jag känner instinktivt att om man inte får besked att man inte får uppdraget så är det något skumt.

ÄR DET SÅ HÄR DET GÅR TILL IDAG?

Hur många får en bekräftelse att ansökan eller vad det nu är har kommit fram?
Tänke om jag skickat in en ansökan, som ett brev på posten har en helt annat innebörd idag, för det kan KOMMA BORT!
Eftersom det kommit bort så missar jag min chans.

Lisbet
HälsoZam

Dela post
Kommentarer (0)

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Vilket rykte har du?

BloggJag har fått möjlighet att se vilket professionelt rykte jag har:

Ditt professionella rykte är din främsta tillgång

Namn: Lisbet Olofsson

 

Din professionella potential;
Din professionella potential baseras på de styrkor som finns i ditt professionella rykte. Det visar hur du uppfattas
och vad du uträttar när du är i rätt sammanhang med rätt uppgifter

 

Lisbet är en modig inspiratör och idéspruta som testar det oprövade och kan
förändra människors liv.

 

Lisbet har ett mycket tydligt engagemang och kommer alltid med nya och förverklingsbara idéer.
Hon är genuin och tror på det hon vill förmedla och strävar alltid efter att göra sitt bästa, med en stark vilja att utvecklas.

Lisbet räds inte att testa det oprövade och har en smittande entusiasm. Hon är generös, har en stor portion
kreativitet och genom sin livserfarenhet får hon saker gjorda. Lisbet har ett rakt sätt att kommunicera och hon döljer aldrig sitt
genuina intresse för andra människors livssituation.

Lisbet är genuint ärlig och entusiasmerar med sin energi – hon är driftig och orädd, hela tiden med en mänsklig touche.
Hon är en inspiratör och idéspruta som kan förändra människors liv och hon inspirerar genom sin blog, sina föreläsningar och böcker.

Lisbet är hon bra på att nå de mål som hon sätter upp och är generös med att
dela med sig av sina känslor i både mot- och medgång. Hon är både social och resonerande och hon gör avtryck med sitt stora
engagemang, breda kunskap och viktiga budskap.

Sammanställningen baseras på svar från 13 kollegor och kunder som lämnat svar anonymt i april 2012. Detta har analyserats av
Per Frykman o Karin Sandin – Ditt professionella rykte. 070-624 00 58

Dela post
Kommentarer (0)

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Göra affärer med helt nya aktörer

BloggFÖRLÅT ALLA SOM KOMMENTERAT MIG – JAG ÄR SÅ LEDSEN ATT JAG INTE FATTAT ATT JAG MÅSTE GODKÄNNA ER ANNARS SYNS NI INTE.
Så skönt att det börjar bli vår och snön smälter bort eftersom. Näste vecka blir det att lägga om till sommardäck har jag tänkt.

Jag har funderat över hur vissa blir överrepresenterade och överanlitade dvs att en som gör ett bra jobb plötsligt syns överallt.
Nästan så att det blir slentrian i användandet och man ids inte söka någon annan utan sliter ut dem först. För mig är det helt uppenbart varje gång jag kommer ut med en ny bok. Den syns både här och där, skrivs om den och visas upp. Sedan föreläser man eller pratar om den i olika sammanhang.

Det brukar jag tänka på när jag får många uppdrag i andra delar av Sverige att i min region, Umeå får jag sällan några uppdrag. Ärligt så ligger jag inte på så mycket heller eftersom det känns lite trångt – jag finns med på olika sätt, utvecklar och gör nya saker hela tiden så syns man. Det är då man får byta län, sedan landsdel och sedan land. Rätt häftigt.Så det är rätt ofta man “morsar” på andra föreläsare som är på väg upp när jag åker ner.

Det är inte ÄMNET eller KUNNANDET som är fel på till slut utan att man blir less på dem. De finns överallt, köper jag fyra tidningar så finns de med i alla fyra. Jag tänkte på det i julas när jag sökte jukgodis och julmat att två person var väldigt populära och fanns med överallt med sina recept.

Det finns så många därute *pekar* som säkert är jättefantastiska i allt de gör som aldrig får chansen att visa upp sig. Ibland tror man att gräset är grönare på andra sidan.

Veckans spaning från mig är:
Därför är det underbart med nätverk och då menar jag mest “ATT BYTA NÄTVERK” att komma
sig in ett som är i helt annan genre än den man är van vid. Då får man synas och medverka, prata och göra affärer
med helt nya aktörer.

Hej på er…

Lisbet

HälsoZam
Blogg

Dela post
Kommentarer (0)

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Min styrka blir min svaghet

BloggLjuvligt – snön smälter bort, vattnet droppar och det luktar både vår och snö i luften. Jag vet att det säkert kommer en hel del snö men den som nu kommer ner äter av den gamla så den försvinner fortare.

Jag verkar bra på att klaga på snö som ligger i vägen eller tynger mitt tak men det är för att jag valt att bo kvar i mitt hus och jag får trixa och greja med allt själv. Det är både trist och tidsödande att skotta snö själv.

Jag har i flera fall upptäckt att min styrka kan helt plötsligt bli en svaghet i förhållande
till vem man träffar och bemöter. Jag anser att jag är en handlingskraftig, rak och driftig
person vilket kan bli en svaghet i möte med min motsatts.
Plötsligt blir jag ett hot när jag driver fram med järnhand och vissa
blir mer eller mindre förskräckta.

DÅ säger de snusförnuftiga coacherna att manska bemöta varje individ på
rätt nivå. Lätt att säga men en utmaning att göra.

Men det är bra att ha fått den insikten.

Lisbet Olofsson
HälsoZam

 

min blogg

Dela post
Kommentarer (0)

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Öka tillväxt i företaget

BloggLivet är för underbart. Snön som inspirerar varje dag och förgyller vårt landskap men…
Men jag håller på att vara så less på att köra snöslunga varje dag och plogbilen lägger en sträng vid infarten och jag kommer mig inte ut. Just nu är jag ute och reser en hel del – besöker företag och fikar med många roliga människor i olika bolag och företag. Jag är ute på min “nätverks”resa och skapar kontakter i olika led. Det är otroligt roligt att träffa folk även om de både läst och sett om hur man lagar mat på bilmotorn.

 

Fortfarande efter alla dessa år så märker jag att många företag gömmer sig under en blöt hårig hästfilt,
sticker halva kroppen under snön för att ignorera det som man behöver mest av.
Många gånger är det av oförstånd, okunskap men mest så tar orken slut och man vill att någon annan ska “laga & fixa”.
Det är då jag träder in.

Det var inte det jag tänkte skriva utan jag vill slå ett slag för nätverkandet och inte införsäljning. Snacka om att man bygger både tillit, lojalitet och ömsesidig respekt. Det kommer sedan att utmynna i affärer. Hårda, varma, rena, ärliga affärer. Det gillar jag.

Varför jag är ute är att jag kommer ut med bok nr. tio. är ute och pratar om att öka tillväxt i företaget genom att utveckla sin personal. Företagets bästa resurs. Ibland känns det väldigt tjatigt att upprepa detta men det beror nog mer på att jag blivit gammal i branschen för de nykläckta använder precis samma termer har jag sett.

Tack för att DU, just du tar dig tid att läsa och maila mig, inte att förglömma.
Det värmer otroligt även om jag är rätt långt borta från er.

Jag är i Stockholm i slutet av veckan för att prata;

HÄR

Kan kanske klämma in en stunds fika om någon vill
så hör av dig.

 

Lisbet
HZ

Dela post
Kommentarer (0)

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Läs mer i tidningen Driva Eget
8 nr 545 kr

Nr 7/2017 – bara i papperstidningen:

TEMA: Väx utan att anställa
* Smarta samarbeten ger bättre affärer
* Franchise: Låt andra kopiera din idé

Sätt mätbara mål på företagets friskvård

BloggMånga frågar sig vad kondition har med jobbet att göra, eftersom det är kompetens man faktiskt efterfrågar.

Men det är inte bara musklerna som behöver syre utan det behövs syre även till hjärnan för att man ska kunna tänka. Ju bättre trimmad din kropp är på att forsla runt syre i hela kroppen och ”knoppen” desto bättre kan du använda både din hjärna och din kropp.

Det är svårt att bevisa för en motsträvig företagsledning att friskvård lönar sig i långa loppet. Många förstår bättre sifferspråket och att man kan ”räkna” hem satsningen. Att hitta mätbara mål som senare kan följas upp, kan bli riktigt svårt men det går.  Det gäller att hitta en system som fungerar.

Mätbara mål som man sätter upp kan vara:

Att 80 % av medarbetarna deltar i minst två öppna seminarier
Att 95 % av chefer och ledare deltar i chefs- och ledarutbildningen
Att alla avdelningar tar fram en handlingsplan

 

Samt individuella mål

 

Lisbet Olofsson
HälsoZam

 

Dela post
Kommentarer (0)

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Gammalt material blir nytt

BloggJag märker att jag har producerat riktigt bra material genom tiderna. Har det blivit ett generationsskifte i affärsvärlden för nu körs samma insikter och utbildningar som under 90-talet. Det tycker jag är på något sätt intressant och jag tänker gå igenom allt material som jag har och gjort sedan dess.

Det poppar upp olika “skolor” i olika ämnen som jag har haft kurs eller utbildning i. Det tycker jag är häftigt och förstår att den nya generationen behöver få höra det. Istället för att producera nytt material igen så kan man gå igen om allt gammalt och blåsa liv i det.

SÅ mitt tips till er alla – istället för att göra nytt – titta över det du har som funkar bra och modifiera det mer.

HA en underbar vecka.
 

Lisbet
HälsoZam
blog

Dela post
Kommentarer (0)

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Följ Driva Eget
Följ oss på facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Följ @drivaeget
Följ oss på LinkedIn
Följ oss på Google+
Sök allabolag.se
Dagens aktieindex
Läs mer i tidningen
8 nr 545 kr

TEMA: Väx utan att anställa
Smarta samarbeten ger bättre affärer
Franchise: Låt andra kopiera din idé

Dessutom:

 • Planera skatten efter 60
 • Våga vara personlig – få fler kunder
 • Redo för GDPR? Undvik böter