• "Gör 2017 till ditt bästa år någonsin! 7 säkra tips för framgång"

  Ulla-Lisa Thordén

 • "Att sprida olika typer av innehåll är en central del inom Social Selling."

  Fredrik Steinholtz

 • "Fem råd för att få kunderna mer nöjda."

  Anders Andersson

 • Ulla-Lisa Thordén
 • Fredrik Steinholtz
 • Anders Andersson

8 nummer

545 kr

Prenumerera
 • Katarina Widoff

  Katarina Widoff

  Bloggare

  Katarina Widoff, författare till boken Bli en skicklig nätverkare, vill lära dig att mingla dig till framgång och vidga ditt nätverk.

  • Håll kontakten
  • RSS

Almedalen är lobbyisternas Eldorado

BloggCecilia Axelsson skrev en krönika i Svenska Dagbladet om att Almedalen är ett Eldorado för lobbyisterna.
Nu är jag här och jag kan bara instämma.

Det är folk överallt och alla har sitt budskap redo att prata med första bästa person om. Dessutom är det en härlig blandning mellan politiker, jounalister och företag eller organisationer som vill visa upp sig.

Temat är Miljö och Hälsa. Klockrent tycker så klart jag som är författare till en hälso och inspirationsbok, Må BÄST orka mer.

RangSells hade en skobytar-dag, för varje gammalt par som las i återvinningstunnan fick man ett nytt par:

I år är det fem gånger så många elbilar, hela kajen är full med olika varianter.
Gudrun Schyman var ute och åkte i en röd sportmodell, cab så klart:

Många gjorde också reklam för cyklars härliga framfart, som de här två som kom i ett följe av olika varanter av cyklar:

Det har varit full program idag med olika seminarier. Flera sidor val att göra i tidningen över Almedalsveckan, och det bara för dagens aktiviteter. I morgon är det lika mycket till, vissa är nya och andra i repris.
Stockholms olika kommuner finns representerade på Stockholmsbåten som idag hade ett intresant lunchseminarie om Nynäshamns kommun arbete med att hitta sommarjobb åt alla.

Nils Lundgren från Junilistan satt i sin båt och förberedde sig inför nästa seminarie:

Almedalen är egentligen en park centralt i Visby, men där är det bara en scen. Alla aktiviteter och seminarier och mässtält är utspridda runt omkring hela stan och i hamnområdet finns fler båtar med fokus på mingel och att lära sig/få inblick i nya områden och tekniker. Självklart har det varit mycket om sociala medier och hur exempelvis Obama lyckades vinna amerikanarnas förtroende.

Newsdesk arbetar med sociala medier och nyhets/pressreleaser. Peter Ingman vd på Newsdesk finns såklart på plats. Och som alltid i sina röda fina kläder och för mijöns skull även en cykel med hjälp-el-motor:

Mingel, mingel, mingel och nätverkande är sammanfattningen av dagens aktivitet. Nu börjar det bli kväll och vi är på väg att träffa Spendrups.

Vi ses i vimlet!! hälsar Katarina från ett soligt och varmt Visby

Dela post
Kommentarer (0)

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Bokskolan del 5, lätta upp boken med luft och bilder

BloggEn del skriver böcker för att de ska vara så gedigna och innehålla allt. Andra skriver böcker med bilder och några få tänkvärda ord till varje sida.
Oavsett hur du lägger upp dina bokplaner så är strukturen avgörande för att man ska hitta bland kapitlen och sidorna.

Min första bok var ett beställningsjobb av ett av de stora förlagen. De ville ha en bok man skulle kunna hoppa i, bläddra fram ett kapitel som verkar intressant och ta till sig kunskaperna där.

Det blev mycket som behövdes förklaras flera gånger i boken om man utan den tidigare kunskapen skulle kunna ta sig an en text längre fram.
När vi sedan gemensamt korrekturläste några kapitel ur boken såg vi att det inte gick att vara så flexibel mot läsaren att han eller hon skulle kunna komma in var som helst bland kapitlen och ändå förstå kontentan. Det blev för tjatigt och för många upprepningar. Det blev trist för den som ville läsa från pärm till pärm.

 En bra innehållsförteckning med beskrivande kapitelnamn och undertitlar gör det lättare att ta del av det man vill läsa om, eller läsa om. Lista med förklarande ord är bra att ge läsaren om det är många fackuttryck som man pratar om på flera ställen. Gör det lätt för läsaren att hitta det man vill läsa om och snabbt kan få klarhet i frågetecken.

Bilder lättar alltid upp. Om du har någon som uttalar sig i boken så ha med personen på bild. Läsbarheten ökar markant bara av att det finns ögon att möta. Det blir trevligare att få se personen och inte bara få läsa intervjun eller experttipsen.

Har du personer i boken som du intervjuar skriv det på baksidan av omslaget också. Visa även där vad som du bjuder på mellan pärmarna.

Att skriva luftigt hjälper också att öka läsbarheten. Romaner kan vara skrivna med litet typsnitt och tättskrivna rader. Är det kunskap du vill förmedla skapa känslan av att det är lätt att ta till sig dina råd genom att boken inte känns för tung. Här är också ordval viktiga för att hålla balansen mellan att vara seriös och samtidigt bli förstådd av olika generationer.

Dela post
Kommentarer (8)
 • Hej!

  Jag såg att ditt namn när jag sökte på Walk and talk. Mycket bra grej att nätverka på det sättet tycker jag. Jag tänker framöver start en skrivbyrå och vill gärna nätverka med småföretagare för att få tips/idéer/kunder m.m. Hur går man tillväga för att vara med i den här gruppen? Måste man redan ha ett registrerat företag då?

  Eva W

  2013-09-11 14:00

  Svara

 • trevlig sida att få läsa!

  kent holmström

  2013-01-24 14:00

  Svara

 • Hej Katarina,

  jag googlade mig just fram till din blogg och tycker den verkar väldigt bra.

  jag har i många år funderat på att skriva en bok men har aldrig trott på mig själv.

  Men nu är jag trött på att drömma och tänkte göra ett försök.

  Jag brinner för fantasyböcker och det är en fantasybok jag tänker skriva.

  Fantasy är dock tyvärr inte så stort i Sverige så därför funderar jag på om jag ska skriva boken på engelska direkt för att få en större chans direkt. Mina engelska kunskaper är endast på skolnivå vilket ger mig en del begränsningar. Men samtidigt skulle det vara en kul utmaning att försöka skriva den på engelska.

  Vad tror du? Har jag större chans om jag skriver den på engelska direkt, än om jag skriver den på svenska och får den översatt om den är bra?

  Tack, MVH KathyBo

  2012-12-30 14:00

  Svara

 • Läsvärd blogg!

  Är författare själv så det är bra att det finns sådana här sidor att vända sig till faktiskt.

  mjsfoto.se

  2012-05-28 14:00

  Svara

 • Läs in flera

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Bokskolan del 4, måste man skriva en hel bok själv?

BloggDet finns böcker i alla varianter. I vissa intervjuas personer som sammanställs som blir en helhet med ett visst tema.

I andra böcker varvas teori med praktik, där någon ger relevans till bokens tema. Jag har själv skrivit sådana böcker, där mina tankar och idéer kring teser och teorier verifieras av personer som arbetar på det sättet, har erfarenhet kring min tes och uttalar sig om det. Det är alltid inspirerande att få höra hur andra tänker och känner inför en fråga. Som bekant så lär man sig så länge man lever och att våga fråga kan ge en ny dimension.

Skollitteraturen är sällan på det viset, istället är det ofta staplar och diagram och torr text. Säkert sann men inte alltid så lätt att ta till sig.

Det finns även andra sätt att skriva böcker. Ett kan vara att delta som expert i någon annans bok, få möjlighet att skriva ett kapitel som rimmar med bokens tema. Bokförlaget Björn Lundén Information AB har frågat mig ett flertal gånger om jag kan skriva något för deras böcker, där mina kunskaper om att nätverka, mingla och sälja genom att bygga kontaktnät kompletteras deras kunskaper om ekonomi, försäljning och management.

Även om du inte får något uppdrag att skriva för något annat företag kan du leta bland de du känner. Fråga om ni inte ska göra ett samprojekt och skriva en bok tillsammans. Så gjorde Jeanette Gardner och jag när vi skrev boken Bli en skicklig nätverkare – mingla dig till framgång tillsammans. Ett samprojekt där vi delade upp kapitlen mellan oss och fick ihop delarna till helhet. Ett riktigt lyckat projekt som resulterade i en bok som Schibsted förlaget gav ut och som har sålt i över 5000 exemplar, vilket anses vara en bra siffra för en bok på svenska.

Så frågan är: vad vill du uppnå med att skriva en bok, hur kan du genomföra projektet så att det verkligen blir en bok? Vad behöver du tillföra för att få ihop alla bitar, behöver ni vara fler eller kan du skriva om helheten. Hur kan du lätta upp innehållet så att det blir levande och roligt att läsa?

Lycka till hälsar KOMFABs Katarina

Dela post
Kommentarer (6)
 • Jag behöver bolla med någon rörande med min barnboks historia – var/vem vänder jag mig till? om det finns någon sådan vill säga. Jag har kört fast! Mvh

  Calle

  2013-04-19 14:00

  Svara

 • Hej! Jag heter Elin 10 år jag vill skriva en bok men jag vet inte vad jag ska skriva om kan ni hjälpa mig att komma på något? Jag vill ha spänning, romantik, och lite skrämmande kan ni hjälpa mig?

  Elin

  2013-04-13 14:00

  Svara

 • Hej Elin har du fått någon story att skriva än ?

  Håbbe

  2013-09-27 14:00

 • Hej,

  Jag har börja skriva boken. Den här jag skriver väl intressera. Jag vill medela till omvärlder. Människor har inte längre männskorna syn elle omvärlder orättvist.

  xy

  2013-02-17 14:00

  Svara

 • Läs in flera

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Vinn tid på att dela upp boken i flera delar

BloggFörra veckan var det bokrelease. Vi var många som var där. Johan Lange, eller Johan P Lange som han kallar sig på nya boken (för att möta den kommande amerikanska marknaden har han lagt till med mellannamnets initial) releaseade sin första bok.

Den första boken är något speciellt. FÖRSTA gången man får se sitt namn på en riktig bok ger en speciell nydanande känsla.

När man har läst, läst om och ändrat, våndats och tillslut givit medgivande att det som står, exakt så som det står ska tryckas i stor upplaga. Utan chans till återvändo. Men det finns alltid en tröst. I andra upplagan kan fel rättas till, meningar uppdateras och kanske även förtydliganden göras.

Johan Langes bok handlar om hållbart ledarskap, utifrån hans eget koncept LUCK, som kommer få många delar framöver. Grundboken släpptes nu, ett smart sätt för att komma igång, få ut det man har skrivit och kunna börja förmedla sina teser.

Det är många som har i åtanke att ge flera böcker i ämnet, oavsett om de skriver det på första boken eller inte. De har redan tesen klar för hur böckerna och kapitlen ska delas in så att delarna blir fristående men ändå en helhet.

En fördel är att man äntligen blir klar och kan publicera sin bok, även om det bara är första delen. En annan att man håller marknaden varm med nyheter och nya inslag på den utstakade vägen.

Nackdelen kan vara att kunden inte tycker att man får allt på en gång, eller att det blir onödigt dyrt att behöva köpa flera böcker för att få helheten.

 

En fördel för dig kan vara att du faktiskt hinner skriva ihop ditt råmanus nu i sommar. Om du vet vad du har att förmedla förståss. För att en bok ska vara en bok och inte ett häfte anser jag att den bör ha 100 sidor eller lite mer. Det är ungefär 60-75 normalskrivna A4-sidor i word med normalstort typsnitt, hur många bilder och rubriker du väljer att ha med spelar också in för slutversionens antal boksidor.

Lycka till och glöm inte bort att också vara ledig!
Vi behöver vila och återhämtning också, men ibland kanske det är roligare att skriva på sin egen bok i solstolen på stranden än att läsa något någon annan har skrivit.

Vi ses i vimlet, kanske i en glasskö i solgasset! hälsar KOMFABs Katarina

Dela post
Kommentarer (0)

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Bokskolan del 3. Egen utgivning eller traditionellt förlag?

BloggNu kanske du har kommit så långt att du har en tanke och en tes för vad din bok ska innehålla. Kanske har du också skickat iväg synopsen till olika bokförlag, annars är det dags att ta kontakt med de nu, nu när du vet hur boken kommer att vara indelad och vilka områden du kommer att ta upp.

Synopsen är en sammanfattning av boken, med innehållsförteckning, förordet och ett par färdigskrivna kapitel. Det ger bokförlagen en känsla för hur din bok kommer att bli, på vilket sätt du skriver och hur mycket arbete de måste lägga ner för att få din text bli en ”riktig bok”.

Alla bokförlag har sitt eget språk och sin egen layout som de helst vill följa. Det gör att de oftast skriver om delar eller vill ändra på ordval etc. Mitt bästa tips är att låta de göra det. Vill du inte att något ska förändras så är det bättre att du ger ut boken själv, då får du göra precis hur du vill. Om du istället vill sälja din bok till ett bokförlag så blir det mer på deras villkor, utifrån deras önskningar.
Det är därför det är så viktigt att ha en bra beskrivning så att de vet vad de tackar ja eller nej till.

 

Vad är då fördelen med att ge ut boken på ett traditionellt förlag?
Självklart att de redan har en kundkrets och marknadskanaler som gör boken synlig. De är även proffs på att ge ut och skriva böcker. Din bok får en redaktör som ser över texten och rättar missförstånd och kanske även ställer om texten så att den blir lättare att förstå och läsa. Dessutom har de vana för hur titlar, omslag etc ska se ut för att väcka uppmärksamhet.

 

Vad är då nackdelen?
För det första är det svårt att få bokkontrakt. Det har aldrig getts ut så mycket böcker som nu och konkurrensen att sälja sin bok till slutkund (dvs läsaren) är svårare än någonsin. Därför kan bokförlagen välja och vraka, de får så många förslag från så många personer som har mer eller mindre bra idéer. När man väl har lyckats få bokkontrakten gäller det att hålla sig till ramen för vad kontraktet säger.
Bokförlagen tar risken när de ger ut böcker och för den risken vill de ha betalt. De gör även viss marknadsföring som de också vill räkna hem, plus all tid som personalen lagt ner. Därefter kommer din nedlagda tid och ditt arbete.

Lönsamhetsmässigt så betalar inte bokförlag särskilt mycket per såld bok, det tar många böcker och kanske även lång tid innan du kan räkna hem din nerlagda tid för att tänka ut innehållet, samla fakta och skriva all text. Bokförlagen förlitar sig även till stor del på dig att du ska sälja in boken till läsaren, antingen genom att du marknadsför den själv eller att ditt namn är så känt att den får stor uppmärksamhet.

Var noga kontraktet du skriver på. Gå igenom villkoren för upphovsrätt, royalty och ersättningar, missa inte heller rättigheter och skyldigheter för innehåll, bilder, text, omslag etc. Försök också få svar på visionen för bokens framtid. Hur länge kommer den tryckas om, har de planer på översättningar och lanseringar i andra länder, arbetar de med ljudböcker etc. Se till att du äger det du har skrivit!

 

Vad är då fördelarna och nackdelarna med att ge ut boken själv?
Idag finns det flera olika företag som både trycker och distribuerar böcker, man kan även ge ut boken själv. För att det ska bli en riktig bok måste den ha ett ISBN-nummer och referensexemplar måste även skickas, bland annat till Kungliga Biblioteket. Har du eget förlag så har du ISBN-nr annars kan du köpa den tjänsten av ett förlag.

När du ger ut boken själv så blir det du som står för relevansen i innehållet. Många gånger när man läser böcker som är utgivna på eget bevåg så är den röda tråden inte lika tydlig. Jag har också sett många stavfel och fula layouter på egenutgivna böcker. Det stör läsaren och är onödigt eftersom det finns så mycket stavningskontrollhjälp i datorerna.

Självklart kan du köpa tjänsterna du behöver för att få ihop en bok så att den ser ”riktig” ut, det gör du genom att köpa de förlagstjänster som du önskar.
Som du ser kan det bli dyrt att ge ut boken själv. Om du å ena sidan inte fick många kronor per såld bok eller upplaga av det traditionella bokförlaget, så kan summeringen av kostnaderna bli att du hamnar på ungefär samma täckningsbidrag. Däremot styr du tidsplaneringen och innehållet helt själv och du får hela uppsidan själv också.

Jag har gett ut mina böcker dels via traditionellt förlag och dels via ett förlag där jag har köpt förlagstjänsten. Det är fördelar och nackdelar med båda varianterna. Risken är större att ge ut en bok själv, å andra sidan kan vinsten också bli större. Min första bok var månadens bok i bokklubben som bokförlaget då ägde och det gjorde att försäljningen var stor från början. När sedan upplagan var slut önskade inte bokförlaget trycka om boken och då tryckte jag om den i egen regi.
 

Jag har fortsatt att trycka och distribuera mina böcker i egen regi med hjälp av GML Förlag som också har tryckeri. Det passar mig bra eftersom jag alltid har gjort mycket av marknadsföringen själv och det jag får hjälp med är tryckning, ISBN-nr och att den finns att beställa via Adlibris och Bokus.
 

Nu är det sommar och kanske har du tid och inspiration att få texten till din bok skriven… Lycka till hälsar Katarina på www.komfab.se

Del 2 Du måste brinna för något och ha något att säga

BloggDet är ett gediget arbete att skriva en bok och därför måste man ha en tanke och en tes av vad man vill säga.

Är det en roman är det storyn och twisten som är det svåra och att få den röda tråden att löpa fritt men hemlighetsfullt. Är det en faktabok måste den vara korrekt och även innehålla nyheter som är intressanta och tankeväckande. Den ska också vara lärorik och uppmuntra till att förändra beteendet till mer lönsamt, lyckosamt och smart.

Det bästa blir om man brinner för något, då får man automatiskt något att berätta. Sedan spelar det ingen roll om det är sina memoarer, en kriminalserie eller kunskapsöverföring. Det märks i texten om man verkligen är driven för ämnet man behandlar, och många gånger kan man ta med sina egna erfarenheter och intressen.

Många som jag träffar vill skriva en bok för att förtydliga det de berättar i sina kurser och föredrag. De vill publicera kunskap och deras driv i affärsidén är att få andra att ta till sig den kunskapen. Självklart känner jag igen mig eftersom mina böcker hittills har varit i samma anda och med samma mål, att inspirera.

Börja med att samla på dig tankar och idéer om vad du vill att boken ska innehålla. Fundera lite kring upplägg och hur den kan lättas upp, hur dina teser kan verifieras och vilken stil boken ska ha. Behöver du ha citat eller illustrationer? Behöver du ha intervjuer eller hänvisningar till referenslitteratur?

Har du material så att det räcker för en bok? Lägg ut boken som ett pussel där en bit/sida blir ett kapitel och skriv ner korta anteckningar för varje kapitel. Då ser du lätt om det är tillräckligt eller om det behövs fyllas på med något mer, eller om du behöver göra någon mer studie innan det är dags att börja skriva.

Lycka till! Önskar KOMFABs Katarina

Dela post
Kommentarer (5)
 • Ett riktigt bra tips till alla som vill skriva en bok är Tidningen Skriva. Går att prenumerera på genom till exempel Tidningskungen.

  2011-10-07 14:00

  Svara

 • “annars är det dags att ta kontakt med de nu” – men snälla… det heter DEM i det här fallet. Med/åt/för etc. DEM.

  Katarina

  2011-06-30 14:00

  Svara

 • Ja visst gör det det! Det blir lite snabbt ibland!

  Tack för din feedback

  KOMFABsKatarina

  2011-06-30 14:00

 • Hej Helena!

  Något att tänka på?

  Hälsningar från Spanien

  2011-06-12 14:00

  Svara

 • Läs in flera

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Del 1 Bokskola, tänk på den röda tråden

BloggNär du vill skriva en bok måste du ha något som du vill förmedla. Det materialet måste också vara strukturerat på ett sätt som gör att det blir läsbart och med en röd tråd som man kan följa.
 

Det spelar ingen roll om du har tänkt att din bok ska ges ut av ett stort och välkänt förlag eller om du själv ska starta ett förlag och ge ut boken (det finns också andra mellanvägar att gå). För att det ska bli en bok som är intressant måste den vara läsvärd.
 

Många skriver hela boken innan de skickar in den till olika förlag för att se om någon vill ta sig an den. Andra har en idé och hör av sig till olika förlag om denna idé.
 

Det var precis så jag och Jeanette gjorde när vi skrev boken Bli en skicklig nätverkare – mingla dig till framgång. Vi hade precis träffats och kommit fram till att vi skulle skriva en bok ihop. Vi kontaktade lite olika förlag och fick komma på besök, då hade vi med oss våra idéer hur denna bok skulle se ut och vad den skulle handla om.
 

Det finns också agenter som letar efter blivande författare som de kan presentera för olika förlag, olika beroende på vilken kategori som din kommande bok kommer att handla om. Alla förlag har sin egen nisch och söker efter nya titlar som kan ingå i deras bokhylla.
Skriv ihop en synops för att kunna presentera boken för andra. Det är en sammanfattning av hela boken. Oftast är det innehållsförteckningen, förordet och ett par kapitel.
 

Som utomstående läsare kan man då få en känsla av boken, av din kompetens och vad du vill förmedla. Vad hela boken kommer att handla om (innehållsförteckningen), vad och varför du vill förmedla din kunskap (i förordet) och på vilket sätt du skriver, hur du strukturerar texten och den röda tråden (genom kapitlen).
 

Synopsen ger också förlagen en känsla för hur mycket extra arbete de behöver lägga ner på att korrigera och strukturera om din text och dina kunskaper så att det blir en bok. Och jag lovar de kommer ha åsikter.
 

När jag skrev min första bok blev jag väldigt glad för de åsikter som gavs. Det gav mig en chans att förstå denna nya bransch och det berikade min text även i kommande texter som jag skriver. Alla som tar sig tid och ger feed-back ska man vara väldigt rädd om, de bryr sig verkligen, de har tänkt igenom och försöker på bästa sätt förmedla sina innersta tankar som kan göra att du lyser ännu mer. Ta till dig det, du behöver ju inte hålla med, men vi har alltid något att lära oss av feed-back. Självklart har jag fortsatt att be om åsikter när jag har skrivit mina två nästkommande böcker också (Må BÄST orka mer och Marknadsför dig med personliga kontaktnät – Bussighet är lönsamt!).
 

Lycka till med skrivandet. Tänk på den röda tråden så att man som läsare förstår varför man ska fortsätta att läsa och gör innehållsförteckningen så tydlig att man förstår hur den röda tråden kommer att slingra sig genom boksidorna
 

Vi ses i vimlet! Hälsar KOMFABs Katarina

Dela post
Kommentarer (0)

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Ta chansen att delta nu när det är mycket som hänger på mingelfronten!

BloggJag fick en fråga om jag inte kunde peppa lite för att komma igång med sitt nätverkande. Såklart jag kan!

Lite bra pepp kan vara:
Fundera igenom dina mål så du vet vem du behöver lära känna. Se sedan till att försöka träffa dem, eller folk som känner dem.
Tänk igenom hur du presenterar dig så du blir minnesvärd. Berätta på ett roligt sätt i korta meningar som du kan bygga på allt eftersom du märker att intresset att få veta mer finns.
Lyssna uppmärksamt på andra, du vet aldrig vad du kan lära dig.
Våga börja prata med folk som du inte känner, du ska se att de har mycket intressant att berätta!
Delta på olika aktiviteter
Maj är en mingelmånad, det är nu det är fullt med olika events, avslutningar och aktiviteter. Ta tillfället och gör något extra av det!

Måste också passa på och slå ett slag för min nya bok Marknadsför dig med personliga kontaktnät-bussighet är lönsamt, där finns mycket inspiration skriver tidningen Passion for Business i sitt majnummer!

Sist men absolut inte minst. Mingla-mangla inte. Nyttja de du känner-utnyttja de inte!

Vi ses i vimlet hälsar KOMFABs Katarina

Dela post
Kommentarer (1)
 • Tar till mig.

  Lisbet "i bloggen bredvid"

  2011-05-20 14:00

  Svara

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Nu är nya boken Marknadsför Dig med personliga kontaktnät här!

BloggÄnligen hållerj ag min 3:e bok i handen, eller fjärde om man ska räkna med den Visionsbok som jag gjorde för Handelsbanken Kapitalförvaltning innan jag slutade där och startade Kommunikationsfabriken.

Det är något speciellt när allt är klart och första exet kommer från tryckeriet.

Då har det varit mycket jobb och jag har varit helt fokuserad på att få boken klar. Inte nog med all text som ska skrivas så måste det även noga korrekturläsas. Jag har tur som har bra hjälp med korrekturläsningen och infallsvinklar.

Omslaget var också en pärs, jag hade en idé, men innan den blev verklighet hade vi tagit så många bilder… Men till slut blev den klar!

Jag får ofta frågan hur man gör för att skriva och ge ut en bok, som om det finns något snabbt svar. Hårt arbete och struktur, struktur av innehåll, texter, bilder och arbetsflödet. Först då blir det något resultat. Och ödmjukhet till att göra om och att lyssna på hur andra tolkar meningar.

Sedan kommer lanseringen och där står jag nu. Snart ska jag ha lanseringsfest. Jag börjar med paneldebatt i Stocka i norra Hälsingland 2 mars, paneldebatten är om bussigheten i affärsvärlden och de som ska debattera är vd Morgan Persson från Monitor (som delar ut stor del av vinsten till de anställda eftersom det är de som gör jobbet och också ska få ersättning för det), Camilla Littorin från Företagarförbundet (som vurmar för småföretagarna och att hur vi ska kunna bedriva verksamhet på samma villkor som stora företag) och landshövding för Gävleborgslän Barbro Holmberg.

Vill du gå på nätverksträffen 2 mars så anmäl dig på www.komfab.se

Vi ses i vimlet! hälsar KOMFABs Katarina

Dela post
Kommentarer (7)
 • Ett riktigt bra tips till alla som vill skriva en bok är Tidningen Skriva. Går att prenumerera på genom till exempel Tidningskungen.

  2011-10-07 14:00

  Svara

 • Lisbeth, såklart jag kan! Ska vi ses och prata igenom det lite extra?

  Lite bra pepp kan vara:

  Fundera igenom dina mål så du vet vem du behöver lära känna

  Tänk igenom hur du presenterar dig så du blir minnesvärd

  Lyssna uppmärksamt på andra

  Våga börja prata med folk som du inte känner

  Delta på olika aktiviteter

  Maj är en mingelmånad, det är nu det är fullt med olika events, avslutningar och aktiviteter.

  Ta tillfället och gör något extra av det!

  Måste också passa på och slå ett slag för min nya bok Marknadsför dig med personliga kontaktnät-bussighet är lönsamt, där finns mycket inspiration skriver tidningen Passion for Business i sitt majnummer!

  Låt oss nätverka! hur får vi kontakt? se mina kontaktuppgifter på http://www.komfab.se

  KOMFABsKatarina

  2011-05-17 14:00

  Svara

 • Jag kan bara hålla med dig. Snälla du som har koll kan du inte ge mig lite energi att komma igång med närverkande etc.

  Jag skulle verkligen behöva lite pepp.

  Lisbet i "bloggen bredvid"

  2011-05-17 14:00

  Svara

 • Väntar med spänning på boken som jag antar dimper ner hos mig vilken dag som helst. :o)

  Veronica Mattsson

  2011-04-07 14:00

  Svara

 • Läs in flera

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Nobels släktingar gick bet på att få testamentet eftersom lagen utgick från var hästarna fanns

BloggDet är så otroligt roligt att mingla och nätverka. Under de här åren som jag har utbildat i hur man gör så har jag dessutom fått träffa så många roliga och härliga personer. Dessutom har jag lärt mig massor med saker som jag aldrig annars skulle ha fått kunskap om.

Som seminariet som Stockholm Business Region hade då Anders Johnson delade ut sin bok om företagsamma stockholmare över tiderna. Då berättade han också en anekdot om Alfred Nobels testamente som jag inte visste vidden av.

Släktingarna till Nobel ville att testamentet skulle ogiltigförklaras, och det vet vi väl alla att så var fallet. Men det som var nytt för mig var HUR Nobelstiftelsen lyckades få det giltigt. Tydligen fanns det en liten liten passus i sen svenska lagtexten som gjorde att svensk lag skulle råda för hur testamentet skulle tolkas.

Lagtexten behandlade huruvida man var skriven och bosatt utifrån var man hade sina hästar. Allstå var stallet fanns och var hästarna hölls. Det var i Sverige.

Så eftersom Alfred Nobel hade alla  hästar hemma i stallet lyckades vi få ett kulturarv i värdsklass.

Tänk vad några hästar kan ha stor betydelse!

God Jul, jag hoppas att du minglar med alla dina släktingar och vänner över julhelgerna!
hälsar KOMFABs Katarina

Dela post
Kommentarer (1)
 • Hej

  Jag fattade inte förklaringen med hästarna. Betyder det att det var någon utländsk lagstiftning som åberopades?

  2011-11-29 14:00

  Svara

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Det är dags att gamla sura gubbar lämnar över till oss om är yngre, deras energi förpestar företagsvärlden!

BloggIbland blir jag riktigt trött på personer som jag möter. Oftast ger de mig energi och jag får ut mycket av att prata med folk och höra hur de ser på världen och vilka erfarenheter de har.

Men den här gången blev jag riktigt trött. Jag stod på en mässa och representerade mitt företag Kommunikationsfabriken. Jag hade såklart min roll-up med mig, mina broschyrer och mina böcker. Dessutom hade jag mingeltips som jag bjöd på i montern så att folk skulle tycka att det var intressant att komma och se vad jag och KOMFAB gör.

En man kom fram, riktigt gråhårig men inte pensionär. Hej Hej, vad gör du? frågade han. Jag håller föredrag och kurser i att knyta och bygga upp sitt kontaktnät så man når sina mål. Jag har skrivit böcker om att mingla, nätverka och må bäst, svarade jag.

Jaha, sa han, har du några kunder då? Såklart, sa jag, annars kan man väl inte driva företag… Jo du kan ju ha gift dig rikt, blev hans svar på det.

Vad gör du själv, kontrade jag med. Jag är styrelseproffs, svarade han, så jag har flera kunder som jag fakturerar varje månad.

Och om nu de som ingår i styrelser är gamla gubbar med förlegad syn så kommer vi aldrig få en jämställt samhälle eller lika villkor för företagande. Han var uppenbart nedvärderade för mig och min verksamhet och han okunskap på att han inte förstod vad KOMFAB gör eller bidrar med i olika organisationer så ville han klanka ner på mig.

Fy säger jag och hoppas att andra som ingår i styrelser har en annan syn så att vi får igång ett nytt tänk till hur det är att driva affärsmässiga företag som är lönsamma!

Jag tror inte Tomten kommer ge den här gråhåriga förlegade gubben några julklappar, för han har inte varit snäll.

Men jag hoppas att du får en riktigt härlig jul med dina nära och kära. Det ser ut som om alla i hela landet kan få njuta av en vit jul. Och sedan hoppas jag att du får en kul nyårsafton och att du vaknar på det nya året med energi och nya infallsvinklar för ett nytt kreativt, utvecklande och inkomstbringande år.

God jul och Gott Nytt År! hälsar Katarina på www.komfab.se

Dela post
Kommentarer (1)
 • Håller med till fullo! kram Camilla

  Camilla Björkman

  2010-12-18 14:00

  Svara

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Läs mer i tidningen Driva Eget
8 nr 545 kr

Nr 7/2017 – bara i papperstidningen:

TEMA: Väx utan att anställa
* Smarta samarbeten ger bättre affärer
* Franchise: Låt andra kopiera din idé

Anatomen fyllde 15 år och gjorde såklart något för sina kunder

BloggIgår fyllde företaget Anatomen 15 år. Grattis Anatomen för bra jobb! De ser till att företag har rätt utbildning och kunskap för att all personal ska kunna göra sitt jobb och vara på jobbet.

Anna Canter är vd och hade såklart arrangerat ett bra event för sina bästa kunder, samarbetspartners och affärskollegor. Anna är duktig på att bygga sitt personliga kontaktnät och självklart fanns det möjlighet för fler att synas. Flera företag var representerade, både som sponsorer till lotteriet och som utställare på plats.

Jag hade lovat Anna att hålla ett mingelföredrag som jag gjorde à la stand-up. Riktigt lyckat och roligt.

Vi ses i vimlet, hälsar Katarina på www.komfab.se

Dela post
Kommentarer (0)

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Jag vill ha ett öppet hus, kan du hjälpa mig?

BloggTillsammans kan vi göra underverk.

Härromveckan fick jag frågan av min pilatesinstruktör om inte jag kan bidra på något sätt på hennes öppna hus. Klart jag kan och klart att jag vill. Nu ska jag köra en förkortad inspirationföreläsning med Må BÄST-tema och innan dess ska vi svettas med Piloxing.

Tillsammans så blir det en helhet. Våga samarbeta! Du har allt att vinna på det!

Vi ses i vimlet, kanske redan på fredag när det är Trendgala i Stockholm, hälsar Katarina på www.komfab.se

Dela post
Kommentarer (0)

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Följ Driva Eget
Följ oss på facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Följ @drivaeget
Följ oss på LinkedIn
Följ oss på Google+
Sök allabolag.se
Dagens aktieindex
Läs mer i tidningen
8 nr 545 kr

TEMA: Väx utan att anställa
Smarta samarbeten ger bättre affärer
Franchise: Låt andra kopiera din idé

Dessutom:

 • Planera skatten efter 60
 • Våga vara personlig – få fler kunder
 • Redo för GDPR? Undvik böter