• "Gör 2017 till ditt bästa år någonsin! 7 säkra tips för framgång"

  Ulla-Lisa Thordén

 • "Att sprida olika typer av innehåll är en central del inom Social Selling."

  Fredrik Steinholtz

 • "Fem råd för att få kunderna mer nöjda."

  Anders Andersson

 • Ulla-Lisa Thordén
 • Fredrik Steinholtz
 • Anders Andersson

8 nummer

545 kr

Prenumerera
 • Carl Svahnström

  Carl Svahnström

  Bloggare

  Carl Svahnström, vann 100 000 kr i Driva Egets tävling Affärschansen med sin idé med “Snorisar” som ska få barn att ta medicin som en lek.  Här berättar han om den mödosamma vägen från idé  till enm färdig massprodukt.

  • Håll kontakten
  • RSS

Tävla och du vinner varje gång.

BloggDu har en tight deadline, du famlar i mörkret. Desperationen och nervositeten stiger. Du tvingas ta snabba beslut. Beslut som du skulle ägnat minst en veckas grubblande och 35 kaffelatte åt. Nu är det gjort, inlämnat! Går inte att ångra eller gå tillbaks. Punkt.

I det här landet har vi många möten. Men vi är dåliga på att sätta mål för dem och delegera. Det måste finnas fler som vågar ställa sig upp och säga, men hallå! Vad är nästa steg eller, vad är syftet egentligen med mötet. Alla ska ta del av förändringen, den ska smältas, det tar tid och när den energi som en gång fick alla att samlas är långt långt borta, försvinner gnistan.

Jag citerar Alan Webber: “Change happens when the cost of the status quo becomes more expensive than the risk of change.”. Det måste hända något annars dör vi! Vi måste slå en “uppercut”, göra en Rocky, kämpa från underläge för att verkligen få kraft i slagen. Vad är nästa action? När du deltar i tävlingar har du alltid knappa resurser, lite tid och få sömntimmar. Visst är det lustigt att det är då du presterar allra bäst.

Genom att medverka i tävlingar övas du hela tiden på att ta snabba beslut och när man också är redo att ta konsekvenserna av dem taggas man. Man går utanför sin trygghetszon, man vidgar sina vyer men framförallt växer man som människa.

 

Dela post
Kommentarer (0)

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Ryktet om Snorisen har nått flera sjukhus

BloggSnorisarna rekommenderas nu av barnläkare och sköterskor på vårdguiden och flera barnsjukhus.

Under ett besök på Närakuten beläget intill Astrid Lindgrens Barnsjukhus presenterade jag Snorisen för 15 sköterskor och barnläkare. Den feedback jag fick från medarbetarna på (Cityakutens Närakut var) ”Detta behövs verkligen”. Min utmaning till dem. ”Jag vågar påstå att Snorisen fungerar vid alla typer av medicineringar och behandlingar, och jag utmanar er att motbevisa mig”. Jag lämnade kvar ett par Snorisar det ska bli jättekul att följa upp arbetet. Nu har jag fått höra att Snorisen står uppställt och i beredskap i besöksrummen. Det ska bli spännande att följa upp!

Doktor Nadja var en av medarbetarna jag träffade

Dela post
Kommentarer (1)
 • Carl smart drag att klä ut sig till Doktor Nadja för att skapa förtroende hos målgruppen apotekspersonal…

  Imponerad/Bitterf

  2013-12-02 14:00

  Svara

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
En investerare lika hjältelik som Snorisen

BloggVi har en produkt som verkligen fungerar, den löser ett väl identifierat problem och vi får hela tiden positiv feedback från våra kunder, de älskar Snorisen. Men just i denna stund brottas många småbarnsföräldrar med medicinering utan att känna till att det finns en Snoris som kan förenkla deras vardag.

Vad ska vi göra då för att produkten ska komma igång?
 Vi vill dels fortsätta med det arbete vi gör idag, dvs, bloggtävlingar, utbildning av apotekspersonal och informera genom BVC och förskolor. Men vi ser att följande är viktigt för att ta Snorisarna till nästa nivå: • Vi vill så snabbt som möjligt expandera utomlands då den svenska marknaden är liten och produkten är väldigt nischad.
 • Vi vill effektivisera tillverkningsprocessen. På så sätt kan vi mer än halvera tillverkningskostnaderna på sikt.
 • Vi vill jobba med att bredda distributionen, inte bara fler apotek utan också barnbutiker.
 • Vi vill förbättra vår förpackning, göra den mindre och tydligare.
 • Vi vill göra en push med riktad digital marknadsföring exempelvis facebook och adwords där vi kan nå kunder som just i samma stund googlar efter en lösning på medicineringen.


Om du är en bacill bör du lämna den här bloggen omedelbart!

Svårigheterna med medicinering och behandling finns i hela världen och produkten är lätt att översätta och anpassa till alla typer av behandlingar. Snorisarna är i dagsläget översatta på tyska och engelska och vi håller just nu på att planera vårt test i Storbritannien och Tyskland.

Allt går om man har uthållighet, men vi tycker att det vore mycket roligare att få dela den här resan tillsammans med en investerare som dessutom kan skynda på processen.

 Kan detta vara något för dig? Eller känner du någon investerare med hjärta och mod som ni tror skulle passa oss? 

Skicka i såna fall ett mail till mig på carl@snorisar.se

Önskar en riktigt fin sommar!

Carl

Dela post
Kommentarer (0)

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Den största utmaningen – Att få produkten att sälja

BloggÄr inte företagande, i synnerhet startups full av överraskningar och hamnar du inte väldigt ofta fel som om du traskar omkring med ögonbindel i en djungel av byråkrati och fallgropar? Straffas vi inte väldigt ofta kortsiktigt av vår naivitet?

Sedan start har jag utvecklat en produkt som skulle bli perfekt. Den skulle vara miljövänligast, säkrast på marknaden, den skulle bli alla föräldrars dröm. Att inleda sin företagarkarriär med sådana höga krav gör att arbetet blir otroligt krävande. Utvecklingstiden blir väldigt lång och slitsam. Fyra år tog det för mig att bli färdig.

Min delägare/rådgivare Alexis har länge sagt till mig att när du kommer till hyllan är smekmånaden över och det är blod svett och tårar som krävs för att vinna marknadens gunst. Jag tog det han sa med en axelryckning och tänkte att om den finns på hyllan så kommer den sälja. Det har jag såklart fått äta upp och kan tacka för den erfarenheten. Kunderna älskar Snorisen, men få vet att den finns. Det är såklart en stor utmaning som man inte kan skoja bort.

Jag kommer nog fortsätta att vara lite klumpig för jag tror att om jag vet exakt vilken djungel jag befinner mig i och vilka faror som lurar där kanske jag inte vågar mig in. Samtidigt måste jag lära mig att åtminstone ta en snabb titt på kartan så jag åtminstone förstår vilken terräng jag ska vandra.

Nu har det kommit en ny lean-våg igen och en särskild bok riktad mot startups som heter ”Lean Startup”. Jag vill råda er att läsa den här boken. Då kan ni snabbare komma till marknaden genom att testa era antaganden mot en befintlig marknad så att ni inte utvecklar en produkt/tjänst som marknaden inte är beredd att betala för. Att använda er av lärdomarna i denna bok kommer spara er månader, kanske år. Det hade den åtminstone gjort för mig.

Grubblandes någonstans i närheten av Hellasgården

Dela post
Kommentarer (0)

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Apotekens bästa leverantör

BloggMin partner Alexis hade nog rätt när han sa att den stora utmaningen är att få fart på produkten och inte nödvändigtvis resan till butikshyllan.

I en blygsam start med fasta utgifter varje månad växer självklart en liten oro i mitt bultande Snorishjärta att jag inte ska få tid nog att verkligen ge produkten chansen på marknaden. Men nästan varje dag får jag feedback från nöjda småbarnsföräldrar som berättar om hur bra Snorisen är och hur mycket barnen tycker om den. Därför är jag trots allt full av självförtroende när jag tänker på framtiden även om det för tillfället känns lite pirrigt.

För att lyckas med en produkt som Snorisar krävs inte bara en god kännedom hos småbarnsföräldrar utan också en engagerad apotekspersonal som kan informera om Snorisen när föräldrar hämtar ut medicin till sina barn. Man kan inte heller ställa orimliga krav på apotekspersonal som efter apotekmarknadens avreglering har tvingats bli mer säljorienterad och inte är vana vid det. Istället jobbar jag på att så gott jag kan understödja apoteken med deras försäljning.

Just nu gör jag leverantörsbesök på mina DocMorris-apotek i Stockholm för att få bättre koll på hur jag kan hjälpa apoteken att sälja Snorisen. Hittills har vi tagit fram broschyrer och beslutat att ha en förpackning öppen i butikerna. Detta för att kunde ska kunna klämma och känna innan köp. Målet är att bli apotekens bästa leverantör men för att lyckas med det måste jag vara lyhörd för den feedback jag får från apoteken.

Igår träffade jag Theodora med kollega på DocMorris, Östermalmstorg i Stockholm. Ser ni Snorisknapparna på deras apoteksrockar? Mer engagerad personal får man leta efter.

Stort tack för att du som läser bloggen berättar om Snorisen för en småbarnsförälder.

Hoppas ni alla har fått en fin start på året.

Carl

Dela post
Kommentarer (0)

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Följ med när jag levererar mina första Snorisar

BloggHäromveckan gjorde Anders ett besök hos mig i mitt lager och han fick följa med mig till ett apotek i Sätra (FoxFarmaci) som har börjat sälja Snorisen.

Du kan också hitta Snorisarna på hälften av Doc Morris apotek. Men alla apotek oavsett kedja kan enkelt beställa Snorisen. Fråga därför på ditt apotek efter Snorisen och be dem ta hem den om du vill ha den. Se listan med alla butiker

Sedan två veckor finns produkten också i Snorisarnas webbshop

Tack för alla mail ni skickar och allt stöd!

Carl

Dela post
Kommentarer (2)
 • Halloj Carl, tänk vilken fantastiskt rolig och användbar produkt.Jag blev full av skratt redan när jag lästa artikelns rubrik i “Driva Eget”,(tyvärr, eller ska jag kanske säga: tur, hade jag lagt mina tidningar åt sidan på grund av tidsbrist, men tagit fram dom igen för att skumma igenom rubrikerna) blev på en gång intresserad av varan, inte för att jag har små barn eller barnbarn (dom är redan 16 och 19 år)utan av det glada namnet. Du ser så lite det behövs, ändå tror jag att Du hade grunnat länge på ett slagbart namn. Jag har nu lagt ut “Snorisar” på Facebook så att alla småbarnsföräldrar, som surfar runt där, får upp ögonen för denna geniala idé. MEN nu till min förfrågan: när kommer aktierna ut på börsen eller finns dom kanske redan där och under vilket namn och lista i så fall, jag har inte kollat ännu då denna nyhet bara är en dag gammal för mig. Vill gärna vara med att rida på vågen när försäljningen skjuter i höjden, eftersom jag själv inte har uppfunnit något ännu. Har en del saker i huvudet som jag har pratat med mina närmase om, men dom bara skrattar! Skulle vara roligt att få ett svar från Dig och jag säger bara GRATTIS, inte nog med att Du är duktig, utan Du verkar också vara mycket trevlig. Har just nu lyssnat på Din blogg och sitter med ett stort smile över hela ansiktet. Ha en trevlig helg och så får jag önska Dig en riktigt GOD JUL. Med vänlig hälsning från Ulla ;-)

  Ulla Zahran i Köping

  2012-12-15 14:00

  Svara

 • Hej Ulla! Först och främst vill jag verkligen tacka dig för att di tog dig tiden att skriva ett så otroligt energigivande, glädjande och peppande inlägg. Jag försöker själv alltid vara generös med komplimanger när jag verkligen uppskattar något. Men självklart är det många gånger man tänker så men inte går till handling som du gjort. För all den energi du gett mig nu är jag jätteglad. Det är den här typen av pepp som ger energi att kämpa på även när det är lite extra tufft.

  Vad roligt att du gillar Snorisen, att du hittade till min blogg och för att du berättar om den för dina vänner :) Snorisen är fortfarande ganska långt ifrån börsen men om du är intresserad av att vara med på resan med Snorisarna kan du väl maila mig, carl@snorisar.se. :)

  Önskar dig en jättefin jul! Och tack för den energi du gett mig. Den har gjort min dag!

  Carl

  2012-12-19 14:00

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Snorisarna har kommit hem!

Blogg

Rabbi som har packat produkterna i Kina måste ha skolkat på mattelektionerna för det som vi trodde skulle vara 8 kubik var i verkligheten 12 kubik. Detta blev jag varse om på plats när jag packat in 800 kg produkter i ett för litet förråd och insåg att det inte skulle gå :)

Dela post
Kommentarer (7)
 • Hej Carl!

  Hur gick det till slut och hur många Snorisar innehöll leveransen?

  2012-11-14 14:00

  Svara

 • Hej! Hur hittade du tillverkaren?

  2012-11-14 14:00

  Svara

 • Jag letade efter ”rätt” tillverkare i 1,5 år och gick på många nitar innan jag hittade rätt. Bra samarbeten med pålitliga människor är alltid svårt att hitta. Särskilt när det handlar om mycket pengar och du tvingas släppa på en hel del kontroll eftersom affären görs upp i en annan världsdel och på ett helt annat språk.

  Försök att hitta ett branschregister i det land du vill tillverka i. Prata sedan med ambassader, exportrådet, facebook, sök i din egna kontaktnät. Du måste ha lite tur för att hitta rätt och inte ge upp.

  Carl Svahnström

  2012-11-15 14:00

 • Haha, sjukt kul :) Jag har plats ute i huset om du vill ställa några lådor där! /Gustav

  2012-10-19 14:00

  Svara

 • Läs in flera

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Bli lite naiv

BloggAtt vara Naiv är en viktig egenskap för att lyckas som entreprenör tror jag. De mest framgångsrika entreprenörer jag känner har alla en stor dos av den egenskapen.

Det är säkert inte första gången du har hört någon säga ”Hade jag vetat vad jag gett mig in på hade jag aldrig vågat sätta igång”. Fast de allra flesta som säger det tror jag gör det skakandes på huvudet med ett belåtet leende. För egen del har min inställning inneburit att jag gått på många minor nu under mina första år som entreprenör. Men jag har Snorisarna att tacka för mina närmsta vänner och den förhöjda självkänsla och självförtroende som kommit till följd av de hinder jag tagit mig förbi.

Ett citat som inspirerar mig lyder ”Good judgment comes from experience. Experience comes from bad judgment” De hinder som vi möter i vårt företagande är alltså nödvändiga för att vi ska bli bättre på affärer. Så försök att inte tänka för mycket på vad som kan gå fel, då riskerar du att aldrig starta och gå miste om allt det häftiga med vad det innebär att driva eget företag.

Nu har jag till exempel lärt mig att i Kina stänger staten av strömmen ibland för att balansera mot energimål vilket slår mot fabriker och leder till produktionsstopp. Detta har vi fått erfara några mil norr om Hong Kong där Snorisarna tillverkas. Tillsammans med en försenad materialleverans har det inneburit en oväntad försening som vi tyvärr inte kunnat förutse. Det positiva är att vi kan lära av det som hänt, och förebygga eventuella framtida förseningar genom en ökad förståelse och bättre tidsplanering. Vi har helt enkelt blivit lite mer erfarna och kunniga.

Här är en bild på mig i mitt nya kontor i Entreprenörskyrkan. Kom gärna och hälsa på!

Dela post
Kommentarer (2)
 • Hej Matilda!

  Tack för din kommentar. Vad roligt att du har så mycket idéer på gång! :) Patent eller ej är alltid något som skiljer sig mycket beroende på vilken typ av affärsidé du har och hur enkelt det är att kopiera den. Patent är dyrt men kom ihåg att du måste också kunna försvara dig i rätten med allt vad det innebär i kostnader. Vissa företag kopierar friskt och har detta som affärsstrategi. Om ett eventuellt skadestånd är små pengar i relation till vad de tjänar kan det fortfarande vara en god affär på att kopiera din idé. Du däremot kanske dras med skulder upp över öronen. Jag skulle generellt börja med att undersöka marknaden för den affärsidé jag vill starta. Finns det en marknad? Hur stor är den? Kika på ett av mina tidigare inlägg: Alla kan komma på en idé, så här kan du komma igång.

  Att få in en produkt på apoteken är självklart en utmaning då du måste ha goda argument för att apoteken ska ta bort produkter som de i dagsläget tjänar bra pengar på och ersätta den platsen med din produkt. Men om du har gjort din hemläxa innan du träffar apoteken så vet du hur de resonerar kring nya produkter. Generellt kan jag säga är det dåliga tider för apoteken, många dras med dåliga resultat samtidigt som de brottas med en ökad konkurrens. Dessutom ställer många apotek om sin distribution vilket innebär att apoteken generellt är försiktiga. Tack för din fina kommentar om Snorisarna. Kom gärna förbi mig i Entreprenörsskyrkan över en kaffe så kan jag kanske komma med några tips på hur du kan komma igång. Jag är handledare i affärstävlingen Venture Cup så om du söker en handledare genom tävlingen kan du efterfråga mig så sätter vi igång.

  All lycka!

  Carl Svahnström

  2012-09-04 14:00

  Svara

 • Hejsan!

  Jag sitter och googlar på allt som har med inport att göra. Och hittar då detta som du skrivit, jag blir så himla glad av att se att det går att lyckas!

  Själv bubblar jag av alla möjliga uppfinningar och alla är ju inte dom bästa =) Men nu känner jag att jag har två/tre sker som jag skulle vilja ta ett steg längre….men det är ju liksom där man kör fast. Har du sökt patenet först, eller kollade du upp annat innan? Och hur svårt är det att få in den färdiga produkten på apoteket? Ja, man har ju liksom inte kommit långt alls men tankarna finns och jag känner att det är bra enkla saker som VI behöver i vardagen!!!

  Jag kommer absolut att köpa en Snoris, fixa en facebook sida och jag gillart direkt =)

  Matilda

  2012-09-03 14:00

  Svara

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Sen ska jag omfamna varenda liten Snoris!

BloggOm några veckor lämnar båten Hong Kong. Båten med de allra första Snorisarna. 
En månad senare står jag vid Stockholms kaj, lutandes mot min lastbil och väntar in kranen som med sina jättearmar greppar den blåa containern och landar den mjukt intill fartyget. Sen ska jag omfamna varenda liten Snoris!

Det känns otroligt häftigt att tillverkningen äntligen är igång. Jag har under tillverkningsarbetet känt mig som en liten ettrig Jack Russel-terrier. Trots mina små volymer har jag ändå fått igenom mina högra krav på tillverkningen. Men det har inte varit lätt. Höga krav tillsammans med en liten tillverkning måste kompenseras med en stark tro på produkten från tillverkaren, det vill säga tillverkaren måste tro att volymerna på sikt kommer bli riktigt stora. Där har min partner Daniel i Berlin gjort ett väldigt bra arbete med våra kollegor i Kina som är lyriska över produkten.

Jag kommer snart att berätta mer i bloggen om mina lanseringsförberedelser och den kommunikationssatsning jag kommer att göra för att alla småbarnsföräldrar ska känna till Snorisen. Hör gärna av dig om du har funderingar, frågeställningar eller tips kring det jag berättar om i bloggen.

Klicka på bilden för att se när jag sätter ihop produkten!

Dela post
Kommentarer (4)
 • Hej! Packar du själv varje enhet?

  2012-11-14 14:00

  Svara

 • Hej Carl! Din förpackning ser dyr ut. Vem tillverkar den och vad kostar den dig?

  2012-11-14 14:00

  Svara

 • Vilken intressant produkt, hade jag haft barn hade jag köpt den!

  2012-06-01 14:00

  Svara

 • Hej! Tack snälla för din kommentar. Om du mailar mig på carl@snorisar.se så ser jag till att du blir en av de första som får Snorisen! Önskar en fin sommar!

  2012-08-04 14:00

 • Läs in flera

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Vad är design?

BloggIdag släppte Venture Cup sin senaste podcast som handlar om design.
Där diskuterar jag tillsammans med Eva-Karin Anderman från SVID och Erik Widmark från Transformator ämnet från helt olika perspektiv.

I podcasten ger jag lite tips på vad du kan tänka på när du förhåller dig till design i ditt affärsplanerande.

Vad är design för dig? Lyssna gärna på podcasten här och skriv en kommentar.

Anders Nyberg, Venture Cup // Erik Widmark, Transformator // Eva-Karin Anderman, SVID // Carl Svahnström, Snorisar

Dela post
Kommentarer (0)

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Hur lång tid tar det att utveckla en produkt?

BloggIbland får jag höra att det har tagit långt tid med Snorisarna, och jag måste erkänna att jag är rätt trött på den kommentaren. Då och då gör jag en utläggning för att förklara mig men när jag inte orkar det, brukar jag bara nicka instämmande, dra en liten suck och berätta att produktutveckling faktiskt tar längre tid än man tror. Men det är bara halva sanningen.

Jag hade en klar vision när jag bestämde mig för att hoppa av reklamjobbet för att dedikera mina närmsta tre år till Snorisarna. Jag fann en otrolig mening med min idé. Den skulle hjälpa många människor i världen och den skulle lära mig allt om företagande och entreprenörskap. Framförallt skulle jag ha kul. Innan man gör en bedömning av vad som tar lång tid så är det viktigt att förstå vilka bakomliggande drivkrafter det finns bakom en satsning.

Min strävan har varit att skapa en riktigt bra produkt för småbarnsföräldrarna. Jag har haft otroligt höga krav på alla mina samarbetspartner. Krav som fått hundratals tillverkare att vända i dörren. Jag har fattat dumma beslut som jag har fått ta konsekvenserna av. Min väg har varit krokig men mina beslut har alltid varit långsiktiga.

När Snorisen väl kommer till apoteken ska alla veta att där står en produkt som inte har kompromissats på ett dugg. En trygg och säker produkt som skapats med kärleken som största drivkraft!

Davos Seaworth, en karaktär i den populära serien Game of Thrones sa något som jag har tänkt mycket på. Han sa ”Den som skyndar i livet skyndar till graven”. Vad är egentligen meningen med att skynda på något?

Så hur lång tid tar det att utveckla en produkt? Min motfråga är, hur långt tid tar det att måla en tavla?

Jag ser mig själv som en konstnär. Här står jag med penseln i hand och målar ett av mina livsverk. För mig är det inte viktigt hur lång tid det tar att måla tavlan. Det viktigaste är att jag får måla den på mitt sätt. Får jag inte göra det, blir det ju ingen tavla.

Dela post
Kommentarer (1)
 • roligt att läsa. MODIGT ATT INTE SKYNDA. har du gjort allt själv?

  marlene

  2013-01-18 14:00

  Svara

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Läs mer i tidningen Driva Eget
8 nr 545 kr

Nr 7/2017 – bara i papperstidningen:

TEMA: Väx utan att anställa
* Smarta samarbeten ger bättre affärer
* Franchise: Låt andra kopiera din idé

Snorisen ville inte vara instängd!

BloggInnan jul ringde Fedex mig för att meddela att jag hade fått ett paket. Jag visste att det var mina första samples, det vill säga de första färdiga produkterna som skall godkännas för serietillverkning.

Desvärre hade förpackningarna inte klarat av att hålla fast Snorisen. De hade slitit sig loss och ställt till en hel del oreda i kartongen, det såg ut som ett slagfält. 
Alla mina samples som tagit månader att ta fram var förstörda. Och nu stod jag som ett frågetecken och visste inte var jag skulle ta vägen.

Jag och min tillverkare Daniel har inte velat använda något lim eller plast i kartongerna för att spara på miljön, med undantag för den lilla fönstret i PVC. Detta skulle innebära större svårigheter än vi vågat tro. Daniel och jag satt under jul och mellandagar med att analysera konstruktionen och försöka lösa utmaningen med lådan. Såhär såg några av våra skisser ut till workshopen.

Rubbi som är vår partner på workshopen gillade våra förslag och utarbetade en ny låda. Här nedan ser ni en film på när Rubbi skakar lådan för att visa att den håller Snorisen på plats. Sedan kommer chefen in och vill även han skaka Snorisen. Detta börjar kännas väldigt våldsamt, jag tänker på den stackars hjälten som sitter i lådan, och när han bestämmer sig för att släppa lådan i golvet bestämmer jag mig att stänga av filmen. Varning för otäcka bilder! Och lite ironi. Se filmen här!

Dela post
Kommentarer (0)

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Välkommen till världen lilla Hjälte!

BloggImorse fick jag se en bild på den förstfödde Snorisen och det känns otroligt skönt att allt har gått bra! Det är alltid en liten oro när något som har varit digitalt ska realiseras, färger dimensioner ja allt måste ju stämma. Snorisen började ju som bekant som en liten pappersskiss som blev till en lergubbe. Sedan har den scannats och ritats av i 3D-miljö. När slutligen 3D-modellen var klar skulle den skrivas ut, godkännas och modifieras innan jag slutligen kunde skapa ett verktyg av den. Det är så mycket som kan gå fel i processen. Men nu äntligen kan jag andas ut :)

“Cheeeeers” skrev Daniel min tillverkare i ett mail med 5 stycken bifogade bilder på Snorisen. Nedan är en bild på den första Snorisen!

 

När jag meddelade min goda vän Lotta över Skype fick jag en rad följdfrågor:

Dela post
Kommentarer (0)

Vill du att en profilbild syns till din kommentar? Registrera din e-postadress på www.gravatar.com så hämtas bilden därifrån automatiskt.

Kommentera
Följ Driva Eget
Följ oss på facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Följ @drivaeget
Följ oss på LinkedIn
Följ oss på Google+
Sök allabolag.se
Dagens aktieindex
Läs mer i tidningen
8 nr 545 kr

TEMA: Väx utan att anställa
Smarta samarbeten ger bättre affärer
Franchise: Låt andra kopiera din idé

Dessutom:

 • Planera skatten efter 60
 • Våga vara personlig – få fler kunder
 • Redo för GDPR? Undvik böter