BloggJag erkänner direkt – jag har nästan glömt bort er kära bloggläsare under de senaste tre veckorna. Det beklagar jag, men ser det samtidigt som något positivt. För inte på många år har jag lyckats koppla av och ta ordentlig semester som denna sommar.

Efter några arbetsdagar på Almedalsveckan drog jag till Blekinge för att ordna 100-årskalas för min fantastiska mamma. Jag var långt borta från alla tankar på småföretag och ekonomi.IMG_2899

Den enda nyhet jag tog till mig var den om mina pigga föräldrar med denna kärleksfulla bild på Blekinge Läns Tidnings förstasida. Medan jag umgicks med 80 släktingar på kalaset tänkte jag på hur fantastiskt det är att ha en mamma som bakar sina egna födelsedagstårtor till 100-årsdagen. Jag gladdes över alla som tillönskade mig hennes gener.

Sedan blev det två veckor med fullständig avkoppling i Stockholms skärgård – långa simturer i 25-gradigt vatten och slappa aktiviteter med familjen på bryggan i 30 graders värme.  Jag känner mig mycket lyckligt lottad.IMG_2963

Nu när jag ska fundera ut några kluriga råd i denna blogg kan jag inte komma på något bättre än att med dessa bilder lära ut konsten att filéa abborrar. Så i väntan på att mina tankar ska komma tillbaka i sina vanliga småföretagargängor får ni nöja er med denna filéskola i text och bild:IMG_2965

  1. Skär ett jack bakom huvudet.
  2. Skär ett snitt längs hela ryggfenan.IMG_2970
  3. Dra bort skinnet med tummen så att skinn, huvud och inälvor följer med i ett stycke och blir mat till fiskmåsarna.
  4. Skär försiktigt längs ryggbenen med en filékniv.IMG_2972
  5. Garanterat benfria filéer är klara att stekas med smör till min favoritmiddag denna sommar.

 

 

 

 

Med hopp om en god fortsättning på sommaren.

 

IMG_2978