”Varför stoppar regeringen vår givmildhet?”

”Varför stoppar regeringen vår givmildhet?”

Driva Egets Anders Andersson skriver om regeringens kommande skatteförändringar och hur de påverkar.

”Många ställer upp för dem som kommer i den stora flyktingströmmen med både pengar och eget arbete. Men denna ökande givmildhet motarbetas av regeringen med en försämring som ger märkliga signaler”

Läs hela Anders inlägg här!

Varför stoppar regeringen vår givmildhet?

Att det finns en stor vilja att hjälpa dem som kommer i den stora flyktingströmmen har jag sett på nära håll. På bara ett par dagar byggde frivilliga krafter upp ett flyktingläger för 40 personer i en gammal industrilokal i Sickla utanför Stockholm.

Många ställde där upp med både pengar och eget arbete. Men denna ökande givmildhet motarbetas av regeringen med en försämring som ger märkliga signaler:

Dagens möjlighet för privatpersoner att skänka 2 000–6 000 kronor med skatteavdrag till välgörenhetsorganisationer med 90-konto försvinner den 1 januari.

Passa på innan dess och kombinera givmildhet med avdrag. Skänk 6 000 kronor. Tillbaka får du 1 500 kronor i sänkt skatt – men framför allt tacksamhet från dem som behöver pengarna bättre än du.

Läs även om hur ditt aktiebolag kan ge bort mycket mer med större skattesänkning: driva-eget.se/gava.

Läs också:
Regeringens skatteförändringar – så agerar du inför 2016

Kort fakta:
Gåvor
Skattereduktionen för gåvor från privatpersoner till ideell verksamhet till godkända välgörenhetsorganisationer slopas.

Åtgärd: Utnyttja möjligheten före årsskiftet innan den försvinner. Varje privatperson får ge bort 2 000–6 000 kronor under 2015 och får 25 procent i skattereduktion – alltså upp till 1 500 kronor i skattesänkning.

 

 


Nyhetsbrev