Tungt blir lätt med Marias idé
Finalist 10 i affärschansen

Tungt blir lätt med Marias idé

Bär två tunga kassar och ha ändå händerna fria. Med finalisten Maria Palmgrens uppfinning är det möjligt.

När Maria fått en vipflachskada efter en bilolycka hade hon svårt att bära tunga saker. Då kom hon och hennes pappa Bill på idén som nu gett finalplats i Affärschansen.

Bärhjälmedlet bygger på samma princip som ett gammaldags ok – att rygg och axlar ska avlastas jämt.
 

Så här beskrev hon idén för juryn:

”Trots stort behov av ett ergonomiskt riktigt bärhjälpmedel för att avlasta rygg, axlar och händer finns inget motsvarande på marknaden. Vi vill främst vända oss till äldre och rörelsehindrade. Men vi har också sett ett stort intresse från den breda allmänheten, som båtfolk, bärplockare och småbarnsföräldrar och personer som storhandlar och har tunga kassar att bära.”
 

– Driva Egets jury gav mig både inspiration och idéer för hur jag ska gå vidare. Jag fick rådet att satsa mest på friluftsmänniskor och de som inte är handikappade och att göra en marknadsundersökning. Så nu står jag på parkeringsplatserna utanför stormarknaderna under helgerna och frågar folk vad de tycker om min uppfinning, säger hon.
 

Maria bor i Solna och arbetar på ett hunddagis. Fritiden ägnar hon åt uppfinningen, som hon drömmer om ska bli ett heltidsjobb i det företag, som hon startat för sina bärselar.

Rösta på din favoritidé bland tio finalisterna. Starft i morgon 16 juni. 
 
 


Nyhetsbrev

ANNONS

ANNONS