Här prisar prins Daniel unga företagare

Här prisar prins Daniel unga företagare

Prins Daniel invigde på måndagen SM i Ung Företagsamhet, där 217 unga företag tävlar mot varandra. Här är prinsens egna framgångsfaktorer som entreprenör.

Ung Företagsamhet är en organisation som hjälper gymnasieelever att starta och driva företag. På måndagen invigdes SM i UF-företagande 2011 – en tävling där 217 UF-företag drivna av 763 gymnasieelever deltar. Invigde gjorde prins Daniel Westling Bernadotte.

Samtidigt delades pris i fyra kategorier ut: Bästa Affärsplan, Bästa Årsredovisning, Bästa Logotyp och Bästa Webbplats.

Priset för Bästa Affärsplan gick till Stain Away UF – Kitas gymnasium i Göteborg. Motiveringen löd: ”Detta innovativa UF-företag har löst våra vardagsproblem. Med en tydlig och genomtänkt affärsplan, försäljningsstrategi och god kännedom om sin målgrupp har de presenterat en fläckfri affärsplan.”

Priset för Bästa Webb gick till Minor Webb UF – John Bauergymnasiet, Gävle. Motiveringen löd: Företaget har en bra målgruppsanpassad webbplats med en tydlig väg från start till köp. Företaget visar på ett smart sätt upp vad man kan. Trots extra hård bedömning som leverantör av webbplatser står de sig väl i konkurrensen även i jämförelse med etablerade företag.”

 

Priset för Bästa Logotyp gick till Greendeco UF – Åkrahällsskolan, Kalmar län. Motiveringen löd: ”I ett mycket jämnt startfält sticker denna logotyp ut, eftersom den väcker en ovanligt positiv känsla. Juryn lät sig villigt entusiasmeras av en varm, idéstark och tydlig symbol som ger hopp om en lysande framtid – både för UF-företaget och miljön. Extra plus i kanten får vinnaren även för användandet av en förklarande payoff i ett sammanhang där text ofta underskattas.”

 

Priset för Bästa Årsredovisning gick till Dalaskimmer UF – Leksandsgymnasiet, Leksand, Dalarna. Motiveringen löd: ”En informativ och väl genomarbetad årsredovisning. Genomarbetad layoutmässigt där text och bild har blandats på ett intressant sätt som lockar till läsning.”

 

Efter invigningen. Prins Daniel har själv ett förflutet som entreprenör – och har mycket att lära småföretagare. Här kan du lära dig av hans affärer, efter en artikel i tidningen Driva Eget.


Nyhetsbrev