De är Riksdagens företagskämpar
Almedalsveckan 2010:

De är Riksdagens företagskämpar

De mest företagarvänliga riksdagsledamöterna i Sverige är Socialdemokraternas Krister Örnfjäder och Folkpartiets Hans Backman, enligt en undersökning av Företagarna. Läs vilka partier som rankas högst här.

I en rankning som Företagarna har gjort för sjätte året i rad betygsätter de enskilda riksdagsledamöter för att se vem som är bäst på att väcka debatt och ta initiativ för småföretagare.

– Vår rankning finns till för att premiera dem som tagit bra initiativ för företagsklimatet i landet, istället för att klanka ner på dem som inget gör. Vi behöver fler som brinner för företagarfrågor i riksdagen, säger Företagarnas vd, Anna-Stina Nordmark Nilsson.

I undersökningen har Företagarna tittat på riksdagsledamöternas motioner, interpellationer och frågor till statsråd som väckts under riksdagsåret 2009/2010. Även insatser i interpellationsdebatter har fått poäng i rankningen. Undersökningen omfattar 121 ledamöter i arbetsmarknads-, finans-, miljö- och jordbruks, närings-, skatte-, socialförsäkrings- och utbildningsutskotten.

Regeringspartiernas ledamöter och oppositionen har granskats för sig.

Förra året hamnade Moderaternas ledamöter i topp av rankningen. I år är det Folkpartiet, som hamnade både på första, andra och tredje plats. Bäst var Hans Backman (FP).

Bland oppositionen är det Socialdemokraterna som placerar sig på första, andra och tredje plats. Bäst var Krister Örnfjäder (S).

Hans Backman (FP)

 

Krister Örnfjäder (S)


Nyhetsbrev