ANNONS

Bättre flyt gör dig mer produktiv
Annons från ITS Nordic

Bättre flyt gör dig mer produktiv

Det är roligare att jobba när allt funkar som det ska. Krånglade IT, telefoni och skrivare stjäl både tid och arbetsglädje. Med fungerande teknik från ITS Nordic får du bättre flyt.

I problemfyllda relationer ger man till slut upp och skiljer sig. Det gäller mellan partners, mellan vänner och det gäller också på din arbetsplats. Därför är arbetsmiljö och kollegor viktigare faktorer än till exempel hög lön för att känna motivation och glädje på jobbet. I en problemfri tillvaro aktiveras de signalsubstanser som ger upphov till positiva känslor och som motiverar oss till att bry oss om och hjälpa andra. Det betyder att personalen på ett företag motiveras mer av inre drivkrafter, känslan av att bidra, av delaktighet och av att hitta ett bra flyt, än av yttre motivation.

ITSFLYT_entreprenörslogik_980x240

För att skapa en arbetsmiljö där allt flyter på finns det några konkreta tips:

 • Tillåt dig att distraheras ibland
  Visste du att din hjärna är utformad för att bli distraherad? Det är en kvarleva från våra förhistoriska förfäder: För att överleva måste de kunna släppa fokus från bärbusken om en sabeltandad tiger kommer krypande. Hjärnan har helt enkelt anpassat sig till att kunna fokusera på förändringar i vår omgivning. Men det är skillnad på positiva och negativa distraktioner.
 • Stäng av meddelandeljuden
  På en arbetsplats finns flera källor till distraktion. Även om vi älskar och uppskattar allt som datorer och smartphones kan göra för oss, så kan de också hindra vårt fokus och vår produktivitet. Det är därför smart att stänga av störande funktioner som meddelandeljud, notiser och popup-fönster.
 • Enkla uppgifter ger hjärnan en paus
  Men det gäller att inte låta sinnet glida iväg helt och hållet. Håll hjärnan alert genom att engagera dig i en enkel uppgift, som att städa skrivbordet eller göra lunch, efter att ha fokuserat på ett svårt problem. Det ger din hjärna den paus den behöver för att lösa problemet på ett effektivt sätt.
 • Så formar du en arbetsplats med flyt
  Genom att ta hänsyn till ljud, ljus och föremål omkring dig kan du själv skapa rum för flyt på din arbetsplats. Ljud kan fungera på olika sätt beroende på hur vår arbetsmiljö ser ut. Många av oss behöver total tystnad när vi arbetar, medan andra vill ha musik som ser till att de håller tempot uppe. Gemensamt är dock att vi gärna väljer vår ljudbild själva och det viktigaste är att skapa en arbetsmiljö som kan anpassas efter individen.
 • Ljus
  Vissa typer av ljus kan öka produktiviteten. Både blått och vitt ljus hjälper oss att fokusera och att motverka mental trötthet. I en brittisk studie ljussattes två identiska arbetsytor med olika ljus: en med vitt och en med blåvitt. Människorna som jobbade i blåvitt ljus rapporterade förbättrad koncentration i högre utsträckning än de andra.
 • Föremål
  Om du inte kan styra över ljudnivån eller ljussättningen, så finns det ytterligare en faktor som du själv kan påverka, och det är röran. Allt på skrivbordet (det gäller det fysiska såväl som det digitala) kämpar om din uppmärksamhet och minskar därmed ditt fokus på jobbet. Rensa i röran och känn skillnaden!
 • Kollegornas inverkan
  Vi är mer kreativa, och får därigenom bättre flyt, när vår omgivning är inspirerande. Det innebär att även arbetskamrater och den sociala och kulturella kontexten spelar in. Därför är det viktigt att ha “rätt person på rätt plats”. Kreativa personer kommer till exempel mer till sin rätt tillsammans med andra kreativa personer, medan till exempel den som är mer strukturerad får mest utbyte av att jobba med likasinnade.
 • Bättre flyt gör dig mera produktiv!
  Flyt är viktigare än man tror. Det hjälper oss att hålla motivationen uppe och gör så att vi presterar bättre. ITS Nordic levererar smarta IT-, telekom- och utskriftslösningar till alla typer av småföretagare. De bygger på den senaste tekniken och på insikten att flyt är bland det viktigaste vi kan ge till våra kunder. De som jobbar med ITS Nordic ska alltid kunna jobba, maila, surfa, skriva ut och kopiera, utan störningar och avbrott.

Behöver ni bättre flyt på jobbet? Boka ett flyt-test med ITS!

Är du en av dem som uppskattar musik under arbetet så vill vi också tipsa om ITS flyt-listor på Spotify, som du hittar här.

 


Nyhetsbrev